ایران به فهرست هفت کشور دارنده دانش فنی تولید کک اسفنجی در جهان پیوست
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: با اجرای طرح ملی ارتقای کیفیت محصولات سنگین در این شرکت و تولید ۳۵۰ هزار تنی کک اسفنجی برای اولین بار در ایران، نیاز داخلی را برطرف میکنیم و میتوانیم صادرکننده این محصول باشیم. دکتر احمد هاشمی در گفتوگو با خبرنگار گروه روابط عمومی و بینالملل این شرکت پالایشی، در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی، گفت: با توجه به اینکه نفت خام ورودی پالایشگاه بندرعباس، نفت خام سنگین است، بخش قابل توجهی از نفت خام ورودی تبدیل به نفت کوره با گوگرد بسیار بالا که محصولی کم ارزش است تبدیل می شود.
وی با اشاره به التزام پالایشگاه بندرعباس به استاندارد 2020 IMO و کاهش آلایندگی نفت کوره تا نیم درصد و کمتر، اذعان کرد: در قدم اول طرح «ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه بندرعباس»، تلاش کردیم میزان گوگرد نفت کوره که حدود ۲۶ درصد از خروجی نفت خام ما را تشکیل میدهد را از ۳/۵ درصد به ۰/۵ درصد کاهش دهیم. در مرحله دوم نیز حجم این فرآورده را از ۲۶ درصد به کمتر از ۱۰ درصد میرسانیم. دکتر هاشمی ادامه داد: یکی از ۳ پروژه طرح «ارتقای کیفیت محصولات سنگین، شامل ۱۴ واحد فرایندی است که مقرر شده در طول ۴۲ ماه به اتمام برسد و در این طرح با تولید ۳۵۰ هزار تنی محصول استراتژیک کک اسفنجی که یکی از نیازهای ضروری صنعت آلومینیومسازی کشور است، نه تنها از واردات آن و خروج ارز از کشور بینیاز خواهیم شد بلکه تبدیل به هفتمین کشور دارنده دانش تولید این محصول استراتژیک در جهان میشویم و قادریم کک اسفنجی مازاد را صادر کنیم. مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس افزود: پروژه دیگر، پروژه واحدهای جانبی است که در طول ۳۶ ماه به اتمام خواهد رسید و به عنوان واحد پشتیبانی انرژی مورد نیاز واحدهای فرایندی این طرح از جمله آب، برق، سوخت و مابقی الزامات تولید این محصول را فراهم میآورد.
دکتر هاشمی افزود: پروژه سوم پالایشگاه نفت بندرعباس، تولید روغنهای پایه گروه ۲ و ۳ به میزان ۵۰۰ هزار تن در سال است. این پروژه برای اولین بار در کشور اجرا میشود و با دستیابی به این محصولات، از واردات آن بینیاز خواهیم شد.