خاندوزی در ریاض مطرح کرد
پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی
تنها نهادی که علیرغم تحریمهای ظالمانه امریکا همچنان در تأمین مالی پروژهها از اعتبارات بینالمللی به طرحهای عمرانی کشور ایران کمک میکند، بانک توسعه اسلامی است
اجلاس رسمی بانک توسعه اسلامی در حالی در ریاض عربستان شروع به کار کرد که مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی از مهمترین اهداف این اجلاس برای ایران محسوب میشود.
سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان که به ریاض سفر کرده است، صبح دیروز در نشست رسمی مجمع عمومی بانک توسعه اسلامی حضور یافت.
در حاشیه این اجلاس، وزیر اقتصاد کشورمان در گفتوگویی اظهار کرد: امسال پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشورهای مسلمان است.
وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژههای زیرساختی انرژی، آموزش و بهداشت و سلامت تزریق میکند استفاده میکنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقشآفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.
خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخشهای دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانههای ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.
وی تأکید کرد: تنها نهادی که علیرغم تحریمهای ظالمانه امریکا همچنان در تأمین مالی پروژهها از اعتبارات بینالمللی به طرحهای عمرانی کشور کمک میکند، بانک توسعه اسلامی است.
وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استانهای مختلف داریم که تأمین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام میشود.
وی گفت: در سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق تسهیلات به پروژههای ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.
وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورتهای مالی بانک به تصویب میرسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای اقتصاد عضو تعیین میشود.
وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تأمین مالی ترجیحی است که با نرخهای ترجیحی و حمایتی بتواند از طرحها در کشورهایی که نیاز به پروژههای حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تأسیس این پنجره تأمین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.
خاندوزی اظهار داشت: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانشبنیان کشور به ۱۱ پروژهای است که قبلاً تأمین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.
وی تأکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشورهای عضو به خصوص کشورهای هدف که نقش پررنگتری در تعاملات اقتصادی ما دارند بویژه در خاورمیانه و شمال آفریقا توافقنامهای به صورت دوجانبه تنظیم کردهایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.
توسعه راهحلهای فین تک تأمین مالی اسلامی مورد توجه قرار گیرد
وزیر اقتصاد کشورمان همچنین در پنجاهمین نشست مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی پیشنهاد کرد که سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه راهحلهای فین تک (فناوری مالی) تأمین مالی اسلامی برای بهبود دسترسی به خدمات مالی و دستیابی به بستری برای تسهیل مبادلات مالی بین کشورهای اسلامی به دلیل مزایای زیاد آن به صورت جدی مورد توجه بانک قرار گیرد.
خاندوزی طی سخنانی در پنجاهمین نشست مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی (ISDB) گفت: علاوه بر مسائل ژئوپلیتیکی کل جهان و در قلب آن کشورهای عضو ISDB با چالشهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی متعددی احاطه شدهاند. در این زمینه میخواهم از همسویی مجدد 2025-2023 استراتژی گروه بانک توسعه اسلامی قدردانی و تأکید کنم که گروه بانک توسعه اسلامی باید جهتگیری استراتژیک خود را مجدداً طوری تنظیم کند تا به طور مؤثر به چالشهای توسعهای مختلف پیش روی کشورهای عضو توجه نماید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: نسخههای اصلاح شده آتی استراتژی گروه بانک توسعه اسلامی مانند همیشه باید سیاستهای اصلاحی مؤثر را مجدداً فرموله کنند و اصل حکمرانی و تضمین پایداری مالی اقتصادی و زیست محیطی را به گونهای که بر چالشها غلبه کنند، تقویت کنند.
برش
امضای تفاهمنامه گمرکی و سرمایهگذاری بین ایران و عمان
در دیدار وزیر اقتصاد عمان با سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران، هر دو کشور بر تجدید تفاهمنامههای مشترک گمرکی و سرمایهگذاری تأکید کردند و قرار شد لیستی از علاقهمندان سرمایهگذاری کشور عمان برای ورود به بازار ایران نیز تهیه و به تهران ارسال شود.
در دیدار دوجانبه سعید بن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان با سید احسان خاندوزی، وزیر اموراقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی در ریاض، توافقنامههای گمرکی و سرمایهگذاری بین دو کشور امضا شد.
در این دیدار خاندوزی ضمن استقبال از علاقهمندی کشور عمان برای همکاری دو جانبه و مشترک بین تهران و مسقط، از پیگیریهایی که بعد از سفر پادشاه عمان به ایران انجام شد، ابراز رضایت کرده و علاقهمندی جمهوری اسلامی ایران را برای تجدید تفاهمنامههای مشترک بین دو کشور در حوزههای گمرکی و سرمایهگذاری اعلام کرد.
در عین حال، مقرر شد که دولت عمان لیستی از سرمایهگذاران علاقهمند به سرمایهگذاری در ایران را طی هفته آینده به ایران ارسال کند و موانع سرمایهگذاری مشترک بین دو کشور نیز برطرف شود. همچنین قرار شد در اولین فرصت، کمیته مشترک و دو جانبه هر دو کشور در موضوعات تکنیکی همکاریها تشکیل و در اولین سفر وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران به مسقط این مسأله نیز نهایی شود.
در ادامه سعید بن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان نیز با ابراز رضایت از علاقهمندی کشورش برای تحکیم رابطه با جمهوری اسلامی ایران بر تسریع در عملیاتی و اجرایی شدن تفاهمنامههای بین دو کشور نیز تأکید کرد. گفتنی است، در سفر سلطان عمان به ایران یک توافقنامه در حوزه سرمایهگذاری به عنوان کمیته مشترک سرمایهگذاری بین دو کشور امضا شد و هر دو کشور برای توافقنامه حمایت از سرمایهگذاری به توافق رسیدند و پس از طی مراحلی در مجلس عمان به امضای دو طرف نیز رسید.