در حافظه موقت ذخیره شد...
فضای مجازی
پس از انتشار کامل غزلی از رهبر معظم انقلاب که بیت «تو راست معجزه در کف ز ساحران مهراس، عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز» در آستانه عملیات وعده صادق خوانده شده بود، افشین علا با تضمین مصرعی از شعر حضرت آیتالله خامنهای، غزلی را سروده است که توسط رسانه نگار «رسانه وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب» منتشر شده است.
رسید مژده به یاران ز پیر بادهشناس
که گاه مستی و عیش است شکر و حمد و سپاس
چمن به مشک بیامیز و لاله روشن کن
به مژدهای که رسید از سلاله گل یاس
که انتقام شهیدان گرفت لشکر عشق
به شیوهای که نمییابمش مثال و قیاس
که کرد رخنه ز هر سو به سقف گنبد خصم
که بر فلاخن داوود ضربه زد ز اساس
چنان به گرز گران زد به کاسه سر دیو
که شد ز مغز تلآویو و غرب، هوش و حواس
که سوخت خرمن اهریمنان به آتش خشم
که دوخت بر تن ناپاکشان ز لرزه، لباس
نشست مرهم از این مژده بر جراحت قدس
رسید روشنی دیده بر یلان حماس
حدیث دولت صهیون و ملک ایران است
حکایت علف هرزه و حکایت داس
دلا عنان به امین ده که قبل واقعه گفت:
«توراست معجزه در کف، ز ساحران مهراس!»
افشین علا اردیبهشت ۱۴۰۳
پیشنهاد کاظمی برای علاقهمندان ادبیات
محمدکاظم کاظمی، پژوهشگر ادبی و مصحح در تازهترین استوری خود، مطلبی از یک صفحه ادبی را با دنبالکنندگان صفحهاش به اشتراک گذاشته و تأکید کرده که صفحه مذکور، صفحهای وزین، حاوی پارههایی از متون کهن با مدیریت علی باقریان است. او به علاقهمندان ادبیات پیشنهاد کرده که این صفحه را دنبال کنند تا اطلاعاتی خواندنی را درباره ادبیات کهن بهدست بیاورند. در این صفحه ادبی، متنهایی کوتاه به اشتراک گذاشته شده و نکاتی درباره واژههای به کار رفته در آنها و معادل فارسیشان به اشتراک گذاشته میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، سری به صفحه کاظمی بزنید.
لرستان دیار مفرغ و ترانه
علی قمصری با اشتراک ویدیویی در سفر به لرستان و تارنوازی در فلک الافلاک در صفحه مجازیاش نوشت: فلکالافلاک، نماد تاریخی لرستان، پس از دوسال بالاخره رخصت حضور به من داد تا «تارایرانی» افتخاری دیگر را تجربه کند.
گمان میرود که قلعه فلکالافلاک، همان دژ شاپورخواست باشد که در دوره ساسانی کاربرد حکومتی و نظامی داشتهاست. همچنین کمانچه لرستان را به زیباترین شکل به زبان موسیقی ترجمه میکند. در کنار این برومندان حرفهای لرستان، نشاطی وصفناپذیر احساس میکردم. د«دوپا» یکی از فرمهای رقص و موسیقی لرستان است که در آن ملودیهای مختلف این خطه را به شکل کنترپوانتیک اجرا کردیم. جالب بود که این عزیزان دو مؤلفه اشراف به موسیقی لرستان و نگاه آکادمیک را توأمان داشتند و این موسیقی تبدیل به گفتوگویی شد که همه در آن حل شدیم. بسیار از آنها یاد گرفتم. در خلق این اثر از آثار استاد فرج علیپور که به همراه خانوادهشان در رسانایی صدای لرستان به جهانیان نقشی برجسته داشتهاند الهام گرفتم. بنابراین با عشق، این اثر را به استاد علیپور مهربان تقدیم میکنم و امیدوارم سایهشان بر موسیقی ایران مانا باشد. برای نامگذاری یک میدان خرمآباد به نام کمانچه مذاکراتی مثبت در این سفر انجام شد.