دستاورد دانش‌بنیان شدن صنعت نفت شفاف شد

سیاستگذاری درست دولت برای رشد اقتصادی

کارشناسان عوامل مختلفی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوب در سال گذشته مؤثر می‌دانند.
از شواهد این‌طور برمی‌آید که صنایع نفت و گاز در این حوزه پیشرو بوده‌اند و بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی کشور داشته‌اند.
کارشناسان معتقدند سیاستگذاری‌های فعال و صحیح و اتکا به توان دانش‌بنیانی و داخلی از جمله مهم‌ترین متغیرها برای دستیابی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشور بوده است.
آنان تأکید دارند باید رشد را به دیگر حوزه‌های اقتصادی و صنعتی کشور نیز ببریم و شاهد یک رشد منسجم در اقتصاد کشور باشیم.
بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی با افزایش قابل توجه نسبت به سال قبل از آن به ۵.۴ درصد رسید.
این صندوق گزارش رشد ۳.۸ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.
صندوق بین‌المللی پول همچنین پیش‌بینی‌اش از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۴ را نسبت به گزارش سه ماه پیش خود افزایش داد و به ۳.۷ درصد رساند.
در گزارش ماه اکتبر این سازمان، رشد ۲.۵ درصدی برای اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی شده بود.
رشد اقتصادی 5.4 درصدی در شرایطی برای کشورمان محقق شده است که تحریم‌کنندگان منتظر فلج شدن اقتصاد ما بودند.
در ادامه نظرات محمدعلی خطیبی، نماینده سابق کشورمان در اوپک را درخصوص رشد اقتصادی 5.4 درصدی که اخیراً صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌خوانید.
خطیبی با اشاره به این موضوع که وقتی دولت فعلی روی کار آمد میزان فروش نفت کشور بسیار اندک بود، تصریح کرد: رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشور که صندوق بین‌المللی پول آن را مطرح کرده و قسمت اعظم آن به واسطه صنایع نفت و گاز کشور به دست آمده است، اهمیت بسیاری دارد.
وی ادامه داد: تلاش‌هایی که دولت فعلی صورت داد و به کار گرفتن دیپلماسی صحیح و سیاستگذاری‌های درست، در نهایت ما را به رشد اقتصادی مطلوب فعلی رساند.
نماینده سابق کشورمان در اوپک خاطرنشان کرد: هم‌اکنون فروش نفت و گاز ما در حال نزدیک شدن به میزان غیرتحریمی است. این موضوع اهمیت بالایی دارد، زیرا نشان‌دهنده بی‌اثر کردن تحریم‌هاست. این یک موفقیت است و نمی‌توان آن را کتمان کرد.
خطیبی گفت: قطعاً افزایش فروش نفت و گاز کشور به میزان قبل از تحریم‌ها، کار بزرگی است که انجام داده‌ایم. این امر در افزایش درآمدهای دولت و بالا رفتن رشد اقتصادی کشور نقش مؤثری داشته است.
وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سیاستگذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران، در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالا مؤثر بوده است. فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی بود که به اجرا گذاشته شد.
به گفته وی، همچنین تمرکز بر استفاده از توان داخلی و دانش‌بنیان کشور نیز در رشد تجارت نفتی ایران اثرگذار بود. رشد اقتصادی 5.4 درصدی ایران در سال 2023 بر اثر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز رقم خورد.
خطیبی گفت: سیاست استفاده حداکثری از توان دانش‌بنیان‌ها با جدیت در صنایع نفت و گاز کشور دنبال و این امر از حد شعار خارج شد و در عمل مورد توجه قرار گرفت. بر اثر این سیاست توانستیم به بهره‌برداری از فاز 11 پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی بپردازیم و فلرسوزانی را کاهش دهیم. این دستاوردها به بالا رفتن رشد اقتصادی کشور کمک کرد.
وی تأکید کرد: رشد اقتصادی مطلوب در هر کشوری بر اثر سیاستگذاری‌های فعال و تلاش و پشتکار به دست می‌آید. از طرف دیگر اتکا به توان داخلی و دانش‌بنیانی کشورها نیز اثرگذاری بالایی در دستیابی آنها به موفقیت اقتصادی دارد.

 

برش

دیپلماسی اقتصادی نتیجه بخش
نماینده سابق کشورمان در اوپک خاطرنشان کرد: تحکیم روابط سیاسی کشورمان با دیگر کشورها و مصرف‌کنندگان بزرگ نفتی نیز در دستیابی به این رشد اقتصادی مؤثر بوده است؛ به طور کلی هر موفقیتی در اثر مجموعه‌ای از عوامل به دست می‌آید. رشد اقتصادی سال گذشته کشور هم بر اثر سیاستگذاری‌های صحیح و اتکا به توان داخلی به دست آمد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و چهل و یک
 - شماره هشت هزار و چهارصد و چهل و یک - ۳۰ فروردین ۱۴۰۳