افزایش تسهیل ترخیص کالاهای اساسی

با توجه به اولویت تأمین کالاهای اساسی، تخصیص ارز مناسب و تسریع در ترخیص از جمله مواردی است که مد نظر دولت قرار داشته است، بر این اساس نهادهای مسئول هم تمرکز خود را بر عملیاتی کردن این موضوع قرار داده‌اند. دیدگاه مذکور در حالی مطرح است که گمرک و وزارت جهاد کشاورزی در نشست مشترکی برای ارائه تسهیلات حداکثری و تسریع در واردات و ترخیص کالاهای اساسی در سال ۱۴۰۳ با یکدیگر توافق کردند.
در نشستی که با حضور علیرضا پیمان‌پاک، قائم‌مقام وزارت جهاد کشاورزی و محمد رضوانی‌فر، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در محل گمرک ایران برگزار شد، دو طرف توافق کردند در یک برنامه کاری با ارائه حداکثر تسهیلات و بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های قانونی، نسبت به ترخیص سریع کالاهای اساسی اقدام شود.
بر اساس این گزارش، استفاده از ظرفیت قانونی ماده ۴۲ قانون امور گمرکی و دیگر ظرفیت‌های قانونی سبب می‌شود ضمن ارزش‌گذاری دقیق در قالب تفاهمنامه و همکاری و هماهنگی مطلوب، عملیات تشریفات گمرکی برای واردات کالاهای اساسی با سرعت و تسهیل‌گری بالاتری انجام شود.
این گزارش می‌افزاید: همچنین متن پیش‌نویس تفاهمنامه نحوه تعیین ارزش کالاهای اساسی بین گمرک و وزارت جهاد کشاورزی آماده شده است که با امضای آن ارزش‌گذاری کالاهای اساسی به طور مطلوب‌تری انجام خواهد شد.
بنا بر اعلام گمرک، میزان واردات ۲۵ قلم کالای اساسی در ۱۲ ماهه ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۴.۷ میلیون تن و به ارزش ۱۹.۵ میلیارد دلار بوده است که ۶۳.۴ درصد از وزن و ۲۹.۴ درصد از ارزش کل واردات را به خود اختصاص داده‌اند.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و سی و شش
 - شماره هشت هزار و چهارصد و سی و شش - ۲۵ فروردین ۱۴۰۳