صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و سی و سه - ۱۹ فروردین ۱۴۰۳
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و سی و سه - ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ - صفحه ۱۰

اخبار

مرحله جدید طرح فجرانه از20فروردین
78 هزار میلیارد تومان نقدینگی به سفره مردم هدایت شد
مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه سومین مرحله از واریز یارانه مضاعف طرح فجرانه ۲۰ فروردین ماه انجام می‌شود، گفت: در ۲نوبت اجرای این طرح، بیش از ۷۸ هزار میلیارد به سمت سفره غذایی مردم هدایت شده است و ۸۷ درصد مردم در نوبت اول از این طرح استقبال کردند.
«سیدرضا یحیوی» در گفت‌وگو با ایرنا درباره اجرای طرح فجرانه (کالابرگ الکترونیکی) اظهار داشت: مرحله سوم طرح فجرانه از بیستم فروردین ماه آغاز می‌شود و مردم تا ۱۸ فروردین ماه فرصت دارند که از اعتبار یارانه مضاعف ماه گذشته خود استفاده کنند.وی با تأکید براینکه در اسفندماه استقبال خوبی از فرایند خرید از فروشگاه‌های اینترنتی با استفاده از کالابرگ انجام شد، افزود: مردم با استفاده از فروشگاه‌های متصل به طرح کالابرگ الکترونیکی خریدهای خود را از اسنپ مارکت و دیجی‌کالا به‌راحتی انجام دادند و بسته خود را از طریق پیک در منزل خود تحویل گرفتند.
مشاور معاون وزیر  تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره میزان استقبال از طرح فجرانه کالابرگ گفت: در دوره نخست واریز طرح فجرانه کالابرگ بیش از ۸۷ درصد مردم از یارانه مضاعف استفاده کردند؛ در مرحله بعدی که مربوط به اسفند ماه بود این مشارکت به ۷۵ درصد رسید که دلیل کاهش آن این بود که مردم درگیر خرید نوروز و سفرهای نوروزی بودند.
یحیوی تأکید کرد: در این مدت استقبال دهک‌های یک تا سه درآمدی جامعه از این طرح، به بیش از ۸۸ درصد رسیده که نشان می‌دهد دولت سیزدهم به اهداف خود که ارتقای امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین بوده جامه‌عمل پوشانده است.
وی با تأکید براینکه زمانی که از استقبال ۹۰ درصدی مردم از یک طرح صحبت می‌کنیم؛ یعنی توسعه طرح عالی و دسترسی مردم به فروشگاه تا سطح روستاها امکانپذیر بوده، تصریح کرد: در آخرین آمار مربوط به ۵۲ روز نخست طرح فجرانه، بیش از ۱۸ هزارمیلیارد تومان توسط دولت در قالب یارانه و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان آورده مردم را تشکیل داده که به این واسطه ۷۸ هزار میلیارد تومان در۵۲ روز به سمت سفره غذایی مردم روانه شده و در کنار آن تولید داخل رونق گرفته و کارخانجات غذایی هم توانسته‌اند تولید خود را افزایش دهند.
مشاورمعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: علاوه براین، رفتار اقتصادی و اجتماعی مردم و صاحبان فروشگاه‌ها نسبت به خرید اعتباری شکل گرفته است که این مهم نیز از دستاوردهای دولت است.
یحیوی گفت: طرح فجرانه یک طرح سه ماهه است که دولت منابع خود را برای همین سه ماه تأمین کرده است، اگر قرار باشد این مسیر ادامه پیدا کند، حتماً در دولت مطرح و پس از آن اعلام می‌شود تا مردم در جریان آن قرار بگیرند.


ایران ۱۲ مرکز تجاری فعال در غرب آسیا دارد
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ایران ۱۲ مرکز تجاری فعال در عراق، سوریه، امارات، ترکیه، قطر دارد، گفت: توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه از فعالیت‌های مستمر مراکز تجاری ایران است.
به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، عبدالامیر ربیهاوی با اشاره به موفقیت‌های تجاری ایران با کشورهای غرب آسیا در سال ۱۴۰۲، اظهار داشت: دولت سیزدهم سیاست افزایش مراودات تجاری با کشورهای همسایه را در دستور کار خود قرار داد؛ از این‌رو یکی از اقدامات مهم سال ۱۴۰۲ برگزاری کمیسیون مشترک عمان بود و از مفاد اصلی این کمیسیون اخذ موافقت اولیه برای آغاز مذاکرات تجارت ترجیحی با عمان است.
مدیرکل دفترغرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران افزود: افزایش خطوط کشتیرانی و هوایی، پایلوت شدن استان فارس به عنوان مرکز توریسم درمانی ایران برای بیماران عمانی از دیگر موافقت‌های کمیسیون مشترک ایران و عمان بوده است. او، سوریه را یکی از کشورهای هدف‌ تجاری ایران معرفی کرد و ادامه داد: کمیته عالی مشترک دو کشور با حضور نخست‌وزیر سوریه و معاون اول رئیس جمهور در آذرماه سال گذشته برگزار شد. این کمیته تلاش کرد توافق‌های ایران و سوریه بعد از سفر رئیس جمهور ایران به سوریه را عملیاتی کند.
به گفته ربیهاوی، یکی از بندهای مهم این کمیته سند الحاقی موافقتنامه تجارت آزاد و مستثنی شدن ۸۸ قلم کالا از پرداخت تعرفه بود؛ همچنین تعرفه تجاری با سوریه از ۴ درصد به صفر درصد کاهش یافت.مدیر کل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت، عراق را شریک دوم تجاری ایران نامید و اضافه کرد: زمینه‌های حضور فعال شرکت‌های فنی و مهندسی ایرانی در ۱۴۰۲ در عراق فراهم شد؛ بدون تردید حضور این شرکت‌ها می‌توانند ارزآوری مناسبی برای کشور به همراه داشته باشند. آنچه مسلم است عراق نیاز به بازسازی دارد و آنها خواهان همکاری مشترک در این زمینه با ما هستند.

جستجو
آرشیو تاریخی