استقلال و پرسپولیس تا 5 اردیبهشت برای تعیین مالکیت مهلت دارند
روزهای سرنوشت ساز سرخابیها
بیست و سومین دوره لیگ برتر، اگرچه با تعطیلی دو هفتهای به دلیل برگزاری بازیهای تیم ملی ایران مقابل ترکمنستان در دور مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ روبه رو شد اما همچنان بحث در خصوص یکی از تأثیرگذارترین اتفاقهای ورزش و فوتبال ایران برای تعیین تکلیف واقعی مالکیت باشگاههای پرسپولیس و استقلال ادامه دارد. کنفدراسیون فوتبال آسیا اوایل اسفند ماه سال گذشته با ارسال نامهای فوری خواستار شفافسازی فدراسیون فوتبال درباره مالکیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس شد. نامهای که منجر به برگزاری جلسههای متعدد با مسئولان وزارت ورزش و مقامهای عالیرتبه کشور شد. در همین راستا، کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان نیز با آگاهی از حساسیت این موضوع و احتمال عدم صدور مجوز حرفهای برای این دو باشگاه که حذف آنها از حضور در نخستین دوره لیگ حرفهای آسیا را به همراه دارد، پیگیر ماجرا شد تا تکلیف مالکیت سرخابیهای پایتخت هرچه زودتر مشخص شود؛ موضوعی که مصوبه هیأت وزیران را نیز به همراه داشت اما پیچ و تاب واگذاری این باشگاهها باعث شده تا پراسترسترین وضعیت برای این دو باشگاه در نوروز ۱۴۰۳ رقم بخورد. بلوک سهام باشگاه پرسپولیس در ۱۱ فروردین ماه در بورس بدون مشتری ماند و استقلال نیز همچنان زیر سایه وزارت ورزش اداره میشود. دو باشگاه پرطرفدار پایتخت، تنها تا پنجم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ فرصت لازم برای واگذاری را دارند در غیر این صورت، از رسیدن به لیگ حرفهای آسیا باز میمانند.
سرخها در آستانه مشخص شدن سهامدار
در آخرین روزهای سال گذشته بانک ملت به عنوان مشتری و خریدار پرسپولیس معرفی شد اما سر و صدای زیاد پیش آمده در این مسأله و سازکار خاص بانک ملت در خرید سهام سایر شرکتها باعث شد تا این بانک مشهور از خرید پرسپولیس عقبنشینی کند. مسأله این بود که بانک ملت برای تصدی بر مالکیت پرسپولیس ملزم به جلب نظر مجمع خود بود و به همین دلیل و بهصورت موقت از موضع قبلی برای خرید پرسپولیس کنار کشید. اما باشگاه پرسپولیس پس از تسویه حساب دو طلبکار برای دریافت مجوز حرفهای (رضا اسدی و محمد مهدی مهدی خانی) در اطلاعیه اخیرش که در خروجی وبسایت خود قرار داد، به هواداران خود اعلام کرد که تا پنجم اردیبهشت ماه فرصت دارد تا تفکیک مالکیت را انجام دهد و مسأله واگذاری در حال پیگیری است و تفکیک مالکیت تا پایان این مهلت انجام خواهد شد. این در حالی است که بعد اتفاقات پیش آمده در مورد بانک ملت و عدم واگذاری مالکیت سرخپوشان به این بانک، هواداران پرسپولیس بشدت نگران سرنوشت باشگاه خود و همچنین حذف تیم محبوب شان از مسابقات آسیایی در اولین فصل لیگ نخبگان بودند اما به نظر این نگرانی در مقر باشگاه پرسپولیس محلی از اعراب ندارد. نکته مهم اینکه باتوجه به فرصت 26 روزه برای تعیین مالکیت پرسپولیس، سازمان خصوصیسازی و بازار فرابورس فرصت این را دارند تا تاریخ جدید را برای واگذاری باشگاه معرفی کنند. به گزارش ورزش سه، در این مدت نیز، بانک ملت مراحل قانونی برای خرید پرسپولیس را دنبال خواهد کرد تا از ابتدای ماه آینده رسماً سهامدار کلان باشگاه پرسپولیس شود. بانک ملت 11 فروردین مذاکرات برای تصدی بر مالکیت پرسپولیس را رسماً تأیید کرد و احتمالاً در روزهای آینده تحولات بعدی هم رقم خواهد خورد تا بدون نارضایتی سهامداران بانک ملت، پرسپولیس از سوی این شرکت بزرگ بانکی خریداری شده و کلاف سردرگم مالکیت دو باشگاه دولتی باز شود. البته باوجود واگذاری 51 درصد سهام پرسپولیس به بانک ملت و همچنین تخصیص اکثریت صندلیهای هیأتمدیره به این بانک مشهور، آنها تا پایان فصل تغییرات مدیریتی موردنظر خود را در پرسپولیس ایجاد نخواهند کرد و پرسپولیس با ثبات فعلی به کار خود ادامه خواهد داد.
وضعیت استقلال چه میشود؟
درباره وضعیت استقلال هم پس از اعلام شدن نام بانکها حواشی ای هم به وجود آمد و هواداران استقلال در فضای مجازی خواستار برقراری عدالت در واگذاری دو باشگاه شدند. آنها با هشتگ واگذاری عادلانه در توئیتر، اعتراض خودشان را نشان دادند که در کمتر از چند ساعت این هشتگ به ترند اول توئیتر فارسی تبدیل شد. آنها خواستار این شدند که مالکیت باشگاه استقلال به هلدینگ خلیج فارس واگذار شود و معتقد بودند در چنین شرایطی پرسپولیس از انتقال به بانک ملت سود بیشتری میبرد. حالا باید دید درباره واگذاری سهام استقلال چه تصمیمی گرفته خواهد شد.