نخست وزیر جنایتکار در یک قدمی مرگ سیاسی

اعتراضات خیابانی و اختلافات در کابینه نتانیاهو را با سخت‌ترین برهه نخست‌وزیری‌اش روبه‌رو کرده است

حسین فاطمی
خبرنگار

اگرچه نتانیاهو طی روزهای اخیر سعی کرد از موضع قدرت، ادعایش مبنی بر حمله به رفح و به‌زعم او، رسیدن به پیروزی در نوار غزه را پیش ببرد اما واقعیت آن است که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در بی‌سابقه‌ترین تنش سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی قرار دارد تا جایی که خود را در یک قدمی استعفا و مرگ سیاسی می‌بیند. از یک‌سو اختلافات فزاینده درون کابینه، از سوی دیگر اعتراضات و انتقادات جدی شهرک‌نشینان به وی در کنار ناکامی‌های میدانی در جنگ با حماس همگی دست‌ به‌دست هم داده‌اند که مسیر پرپیچ و خم و درعین‌حال سختی پیش‌روی بی‌بی باشد. در این‌باره شهرک‌نشینان صهیونیست، شنبه‌شب بار دیگر علیه نتانیاهو در تل‌آویو، قدس اشغالی و حیفا تظاهرات برگزار کرده و خواستار انحلال کابینه او شدند. به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان علیه کابینه نتانیاهو در تل‌آویو خبر داد. این شبکه خبری صهیونیستی گزارش داد تظاهرات‌کنندگان در خیابان ایالون در تل‌آویو، خواستار استعفای نتانیاهو و انحلال کابینه او شدند. منابع عبری‌زبان اعلام کردند شهرک‌نشینان در شهرهای تل‌آویو، حیفا و قدس اشغالی علیه کابینه نتانیاهو دست به تظاهرات زدند. برخی منابع عبری‌زبان هم از تظاهرات صهیونیست‌ها در حیفا و قدس اشغالی خبر و گزارش دادند. تظاهرات‌کنندگان خواستار دستیابی فوری به توافق مبادله اسرا با مقاومت در غزه شدند. همچنین شهرک‌نشینان معترض در قدس اشغالی کاروان خودرویی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را محاصره کرده و علیه او شعار دادند.
 
نتانیاهو و چالش استعفا و تشکیل جلسه کابینه بدون او
همزمان با اعتراضات شهرک‌نشینان، منابع رسانه‌ای عبری‌زبان دیروز (یکشنبه) از تشدید اختلافات داخلی میان مقامات رژیم صهیونیستی و تهدید عضو کابینه امنیتی این رژیم به استعفا و خروج از آن، پرده برداشتند. به گزارش شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، «گیدئون ساعر» عضو کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی در این‌باره تأکید کرد: اگر طی چند روز آتی عضو کابینه جنگ نشوم، استعفا خواهم داد. شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی همچنین به نقل از این مقام صهیونیست گزارش داد: از همان ابتدا گفته بودم تا زمانی که تأثیرگذار باشم در کابینه می‌مانم و در برهه فعلی خارج از کابینه جنگ تأثیرگذار نخواهم بود. ساعر که ریاست حزب «امید جدید» را بر عهده دارد هفته گذشته خروج از ائتلاف «اردوگاه رسمی» به ریاست «بنی گانتس» را اعلام کرد و خواستار ملحق شدن به کابینه جنگ شد.
همزمان رسانه‌های عبری‌زبان از اختلافات میان «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم در کابینه جنگ پرده برداشتند. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در این‌باره اعلام کرد: پس از آنکه شورای جنگ شنبه‌شب به دلیل مخالفت نتانیاهو جلسه‌ای برگزار نکرد، وزیر جنگ جلسه‌ای را بدون حضور نتانیاهو برگزار کرد که مقامات ارشد موساد، شاباک و اعضای هیأت مذاکره‌کننده در پرونده تبادل اسرا در آن حضور داشتند. طبق این گزارش، در این جلسه برخلاف جلسات گذشته از نتانیاهو دعوت نشد. در جلسه‌ای که توسط گالانت برگزار شد، شرکت‌کنندگان در جریان اطلاعاتی از معامله احتمالی تبادل اسیران قرار گرفتند و مقامات ارشد در مورد موضع نهاد امنیتی و نظامی بحث و سعی کردند بفهمند که چه شکاف‌هایی مانع از اجرایی‌شدن این معامله شده‌ است. این جلسه پس از آن برگزار شد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اشغالگر، از برگزاری جلسه کابینه در روز شنبه و از گفت‌وگو با گالانت در مورد تبادل اسیران خودداری کرد.
دفتر نتانیاهو در واکنش به امتناع نخست‌وزیر از برگزاری این نشست گفت: «دیروز اعلام شد، کابینه فردا (یکشنبه) تشکیل جلسه می‌دهد تا هیأت مذاکره‌کننده که عازم قطر می‌شود را در جریان مذاکرات بگذارد به همین دلیل درخواست برای تشکیل جلسه کابینه طی شب گذشته چیزی جز تلاشی ساختگی برای تبدیل‌شدن به تیتر خبرها نیست.» درپی عملیات مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی غرق اختلافات سیاسی بی‌سابقه‌ای شده است و بویژه نتانیاهو طی این مدت با موجی از انتقادات مواجه بوده و اغلب صهیونیست‌ها او را مقصر شکست در مقابل مقاومت فلسطین می‌دانند.
 
اپوزیسیون، همچنان فعال
در کنار اعتراضات هرروزه شهرک‌نشینان و اختلافات فزاینده درون کابینه، بنیامین نتانیاهو با اپوزیسیون هم، دست به گریبان است. در این راستا یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت که درصورت عدم موفقیت تل‌آویو در بازگرداندن اسرا از نوار غزه، این رژیم بازنده جنگ خواهد بود. رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در این‌باره گفت که تل‌آویو بدون بازگرداندن اسرا در جنگی که به راه انداخته است پیروز نخواهد شد. طبق گزارش خبرگزاری «سما»، لاپید این اظهارات را طی مشارکت در تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست در تل‌آویو بیان کرد. وی همچنین خواستار تلاش برای بازگرداندن اسرای صهیونیست از غزه شد. لاپید در این‌باره افزود: توافق آسانی وجود نخواهد داشت اما توافقی که منجر به بازگشت اسرا شود ارزش هزینه‌کردن را دارد و مورد‌ پذیرش و حمایت همگی ما خواهد بود. وی همچنین تأکید کرد: هیچ پیروزی‌ای بدون بازگرداندن آنها وجود نخواهد داشت. رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی شامگاه شنبه در اعتراض هزاران صهیونیست در چندین نقطه از جمله تل‌آویو، قدس، حیفا، قیساریه و بئرالسبع علیه کابینه رژیم اشغالگر به ریاست بنیامین نتانیاهو شرکت داشت. لاپید پیش‌تر در انتقاد از عملکرد کابینه این رژیم در جریان جنگ و شکست خوردن آن از مقاومت اعلام کرده بود، بنیامین نتانیاهو نمی‌تواند در منصبش ادامه دهد و امکان برگزاری انتخابات در زمان جنگ وجود دارد.
 
فریب بی‌بی!
با وجود تمامی این مشکلات، رسانه‌های صهیونیستی روز شنبه گزارش کردند تل‌آویو اعلام کرده است در صورت عدم‌موفقیت این مذاکرات، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب غزه را قبل از پایان ماه رمضان اجرایی خواهد کرد که بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه، ۲ میلیون آواره فلسطینی در آن اسکان یافته‌اند. در همین راستا، آسوشیتدپرس دیروز یکشنبه گزارش کرده بود مذاکرات رژیم صهیونیستی و حماس درباره آتش‌بس غزه و تبادل اسرا در دوحه مجدداً شروع می‌شود. اما روز جمعه «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در میان هشدارهای جامعه جهانی نسبت به تبعات حمله زمینی ارتش این رژیم به رفح، با طرح ارتش درباره این حمله موافقت کرد. حال سؤال کلیدی اینجاست که علی‌رغم این چالش‌ها چرا نتانیاهو مُصر به انجام حمله زمینی در رفح است؟ پاسخ این سؤال را هم می‌توان در اظهارات مقامات صهیونیست پیدا کرد، کمااینکه رئیس سابق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی اظهار کرد که تهدید به ورود به رفح یک حقه و فریب است. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری‌زبان «معاریو» به نقل از «موشه یعالون» رئیس سابق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی نوشت، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم ترجیح می‌دهد در قدرت باقی بماند و بازگرداندن افراد بازداشت‌شده به دست مقاومت حماس، اولویت او نیست.
یعالون در ادامه نیز اذعان کرد: ما مسئول کشته‌شدن ۱۰۰ نفر هنگام توزیع کمک‌های بشردوستانه در شمال نوار غزه هستیم. رئیس سابق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی همچنین اعتراف کرد: تهدید به ورود به رفح یک فریب است، اگر ما نیاز داشتیم وارد رفح شویم پس چرا نشدیم و آماده‌باش یگان‌های ذخیره را لغو کردیم؟ او در ادامه نیز گفت: هیچ راه گریزی نیست، باید هر چه سریع‌تر انتخابات را برگزار کنیم تا ما را از این بحران با سران مختلفش خارج کند. این نظامی سابق رژیم صهیونیستی در پایان نیز گفت: در داخل کابینه برخی مسئولان خواستار این هستند که در مقابل اشغال نوار غزه، بیرون‌کردن فلسطینی‌ها و اسکان‌دادن یهودیان در آنجا، افراد بازداشت‌شده قربانی شوند.

 

خبر پلاس

پیش‌نویس قطعنامه امریکا برای غزه به شورای امنیت رفت
پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی امریکا در حالی به شورای امنیت رفت که یک رسانه عبری زبان اعلام کرد در نسخه نهایی با عملیات نظامی زمینی علیه رفح مخالفت شده و شامل آتش‌بس فوری و دائمی در این منطقه است. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه عبری زبان «معاریو»، پیش‌نویس جدید برخلاف متن قبلی، حاوی متن دقیق‌تری درباره دو موضوع آتش‌بس و رفح است، در پیش‌نویس قبلی تنها به خطرات اقدام نظامی در رفح برای غیرنظامیان ساکن آنجا با توجه به شرایط موجود پرداخته شده بود. به گفته منابعی سیاسی در رژیم صهیونیستی که نسخه به‌روزرسانی‌شده را دریافت کردند، پیش‌نویس پیشنهادی بارها دستخوش تغییرات و اصلاحاتی شده و در حال حاضر در شکل نهایی خود بوده و دیگر قابل تغییر نیست. انتظار می‌رود نسخه فعلی پیش‌نویس قطعنامه یاد شده در شورای امنیت به رأی گذاشته شود. این روزنامه در ادامه نیز به نقل از منابع اسرائیلی نوشت، «اصلاحات جدید پیش‌نویس نهایی قطعنامه‌ای که امریکایی‌ها جهت ارائه فوری آن برای رأی‌گیری در شورای امنیت تهیه کردند، وخامتی جدی در تنظیم و لحن برای اسرائیل است.» همچنین این روزنامه عبری زبان نوشت، بر اساس ارزیابی‌های رژیم صهیونیستی، امریکا تلاش خواهد کرد خیلی زود در همین هفته این پیش‌نویس را به رأی بگذارد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و بیست و هشت
 - شماره هشت هزار و چهارصد و بیست و هشت - ۲۸ اسفند ۱۴۰۲