صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و بیست و شش - ۲۶ اسفند ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و بیست و شش - ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - صفحه ۶

مرور

طرح «سلامت خانواده»
به نام ایران ثبت جهانی شد
سازمان جهانی بهداشت، «برنامه سلامت خانواده» را ابتکار جمهوری اسلامی ایران دانست و براساس اعلام مسئول منطقه‌ اروپای سازمان بهداشت جهانی، این برنامه به نام ایران ثبت جهانی شد.
به گزارش وبدا، بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در هفتمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در قزاقستان حضور یافته است، به ارائه دستاوردهای بهداشتی، دارویی و تجهیزات پزشکی ایران در این اجلاس پرداخت که مورد توجه مسئولان سازمان جهانی بهداشت و کشورهای عضو این سازمان قرار گرفت.وی، دسترسی به آب سالم و مراقبت‌های بهداشتی ایران در این حوزه را تشریح کرد.عین‌اللهی در حاشیه این اجلاس گفت: «کشورهای عضو شانگهای خواستار همکاری‌های دانشگاهی همچنین همکاری در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی با جمهوری اسلامی ایران هستند.»

قدردانی از نقش مؤثر ایران
در سازمان همکاری‌های شانگهای
معاون دبیر کل دبیرخانه سازمان همکاری‌های شانگهای با تبریک عضویت ایران در این سازمان، نقش ایران را در پیشبرد اهداف درمانی و بهداشتی سازمان همکاری‌های شانگهای مؤثر توصیف کرد.
ژان مینگ، در افتتاحیه هفتمین دوره اجلاس وزرای سلامت کشورهای عضو شانگهای گفت: «عضویت ایران می‌تواند به ارتقای سلامت بیش از ۳ میلیارد نفر از مردم جمعیت کشورهای عضو شانگهای کمک کند.»
وی افزود: «همکاری کشورهای عضو شانگهای می‌تواند در رسیدن به اهداف این اجلاس در بخش سلامت از جمله مهار بسیاری از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر مؤثر باشد و در تأمین آب آشامیدنی سالم و ایمن، کمک کند.»
موضوع اجلاس امسال، سلامت و ایمنی آب آشامیدنی و دفع فاضلاب است و ۹ عضو ثابت سازمان همکاری‌های شانگهای از کشورهای هند، چین، روسیه، ایران، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان و پاکستان در سطح وزیر یا معاون وزیر در این اجلاس حضور و سخنرانی دارند.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر
در مقر سازمان ملل خواستار شد
اجرای برنامه‌های مبارزه با موادمخدر
 به دور از ملاحظات سیاسی
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، در شصت و هفتمین نشست کمیسیون موادمخدر که در مقر سازمان ملل در وین برگزار شد، بر لزوم اجرای مؤثر و مستمر برنامه‌های مبارزه با مواد مخدر در منطقه به دور از ملاحظات سیاسی و پایبندی همه کشورها به اجرای پایدار و مؤثر کنوانسیون‌های سه‌گانه بین‌المللی کنترل مواد مخدر تأکید کرد.
به گزارش ایرنا از ستاد مبارزه با موادمخدر، اسکندر مؤمنی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های عصر حاضر، مواد مخدر، مواد صنعتی و روان‌گردان‌های جدید و رنج و آلامی است که مایلم از آن، به عنوان جنگ خاموش علیه بشریت یاد کنم البته امروز با جنگ آشکاری نیز علیه مردم مظلوم غزه مواجه هستیم که امید می‌رود سازمان ملل متحد، اقدامات عملی را در قبال این نسل‌کشی محقق کند تا جان هزاران زن و کودک بی‌گناهی را که اکنون در معرض تهدید ناشی از گرسنگی و قحطی قرار دارند، حفظ کند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در اجرای بیانیه وزرای ۲۰۱۹، معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی، با اتخاذ راهبرد متوازن در امر مبارزه با مواد مخدر، در پنج سال گذشته، اقدامات مؤثری را برای ارتقای امنیت و سلامت عمومی انجام داده است. تقویت مبارزه با عرضه و ترانزیت از طریق کنترل و توسعه اقدامات اطلاعاتی در مرزها و مبادی ورودی و خروجی و تشدید مبارزه با پولشویی، از جمله این اقدامات است؛ به‌طوری که در پنج سال گذشته با جانفشانی همکارانم و تقدیم ۵۰ شهید، ۴ هزار و ۴۵۰ تن انواع مواد از منشأ افغانستان کشف شده است.
مؤمنی گفت: جمهوری اسلامی ایران از هرگونه اقدام عملی که منجر به توقف و کاهش کشت و تولید انواع مواد مخدر در افغانستان شود، استقبال می‌کند اما تاکنون شاهد کاهش محسوس ورود مواد از منشأ این کشور نبوده‌ایم، به‌طوری که در 15 روز اخیر، در ۲ عملیات، محموله‌هایی به میزان ۴۸۰۰ کیلوگرم مواد مخدر به مقصد یک کشور مشخص اروپایی توسط ایران کشف شد.دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار داشت: تدوین و اجرای سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد با پوشش حداکثری از طریق اجرای طرح یاریگران زندگی در محیط‌‌های خانواده، آموزشی، کاری و محله‌ها از دیگر اقدامات کشورمان در حوزه پیشگیری از اعتیاد است.
مؤمنی، تدوین و اجرای سند جامع درمان و کاهش آسیب از طریق توسعه کمی و کیفی مراکز درمان اختلال مصرف و استفاده حداکثری از بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد با ایجاد ۷۲۰۰ مرکز، تنوع‌بخشی به روش‌های درمانی اعم از دارویی و مداخلات روانی و اجتماعی، دسترسی به مواد دارویی برای مصارف پزشکی و علمی، تقویت برنامه‌های کاهش آسیب با ارائه خدمات متنوع به افراد در معرض خطر و کنترل شیوع ایدز و هپاتیت C را از اقدامات کشورمان برشمرد.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: مردمی‌سازی برنامه‌های حوزه کاهش تقاضا با حمایت و توانمند‌سازی بیش از ۲۷۰۰ تشکل مردم‌نهاد و تأسیس مجمع غیردولتی خیرین در سراسر کشور نیز از دیگر اقدامات مهم کشورمان در حوزه مبارزه با موادمخدر است.
وی پیشنهادهایی نیز مطرح کرد. لزوم اجرای مؤثر و مستمر برنامه‌های مبارزه با مواد مخدر در منطقه به دور از ملاحظات سیاسی، برخورد گزینشی یا اعمال هر گونه محدودیت و بویژه ضرورت لغو تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه و ضرورت مشارکت جدی و همکاری مؤثر جامعه بین‌المللی و سازمان ملل متحد با ایران در ابعاد مختلف، به منظور تقویت مبارزه جهانی با مواد مخدر بر اساس اصل مسئولیت مشترک از جمله این پیشنهادهاست.

جستجو
آرشیو تاریخی