آغاز عملیات اجرایی بندر جدید لنگه و بندر بزرگ مکران در ۱۴۰۳
مدیران کل بنادر و دریانوردی استانهای هرمزگان، خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان در بخش نخست همایش مدیران سازمان بنادر ودریانوردی گزارشی از اقدامات و دستاوردهای بنادر استانهای خود و برنامههای سال آینده گزارش دادند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در تشریح عملکرد ۱۱ ماهه بنادر استان در همایش سالانه مدیران با اعلام سهم ۶۵ درصدی ترانزیت، سهم ۹۵ درصدی ترانشیپ و سهم ۴۸ درصدی کاپوتاژ بنادر هرمزگان از عملیات بندری بنادر تجاری کشور، گفت: سال آینده عملیات اجرایی بندر جدید لنگه و مجتمع بندری مکران آغاز خواهد شد.
حسین عباسنژاد اظهار داشت: در این مدت ۹۸ میلیون و ۸۸۹ هزار و ۵۱۵ تُن انواع کالای نفتی و غیرنفتی تخلیه و بارگیری شده که از این میزان ۶۶ میلیون و ۶۲۵ هزارو ۳۴۶ تُن، کالای غیرنفتی را شامل میشود.
سهم ۳۰ درصدی بندر امام خمینی(ره)
در تجارت دریایی
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان نیز دراین نشست با اعلام تخلیه و بارگیری ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالاهای نفتی و غیرنفتی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) در ۱۱ ماه گذشته و افزایش ۳درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از سهم ۳۰ درصدی بندر امامخمینی(ره) در تجارت دریایی کشور خبر داد.
ابوطالب گرایلو با اشاره به بهرهبرداری از نخستین ترمینال مکانیزه غلات در بندر امام خمینی(ره) در سال ۱۴۰۲ گفت: عملکرد تخلیه و بارگیری گروه کالاهای معدنی و شیمیایی در این مجتمع بزرگ بندری طی ۱۱ماه اخیر، ۹ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۸ درصد رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: ترانزیت کالاها از طریق این بندر از ۹۵۰ هزار و ۵۲۶ تن در سال ۱۴۰۱ به بیش از سه میلیون و ۳۶۷ هزارتن در ۱۱ ماهه سالجاری رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۵۴ درصد رشد یافت.
محمد شکیبینسب مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر هم با اشاره به بهبود ۶ درصدی سرویس تایم شناورهای کالاهای عمومی و ۲ درصدی شناورهای کانتینری، گفت: میزان تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی در بنادر این استان در ۱۱ ماه امسال با افزایش ۶.۵ درصدی به ۵۸ میلیون و ۸۴۸ هزار تن رسید.
اجرای ۴۵پروژه عمرانی دولتی
و ۱۲ پروژه بخش خصوصی در بندر چابهار
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به رشد ۱۶۵ درصدی فعالیت کانتینری در بندر چابهار، در خصوص سرمایهگذاری در بندر شهید بهشتی چابهار گفت: ۵۷ پروژه عمرانی و سرمایهگذاری با مشارکت بخشهای دولتی و خصوصی در این بندر تعریف شده است.
براساس این گزارش، قاسم عسگرینسب برنامههای در دست اقدام در بندر شهید بهشتی چابهار اظهارکرد: فاز یک این بندر با سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری سازمان بنادر و دریانوردی تکمیل و به بهرهبرداری رسیده است و در حال حاضر ۴۵ پروژه عمرانی دولتی (سازمان بنادر و دریانوردی) به ارزش ۳۶۷ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال به علاوه ۵۶ میلیون دلار و ۱۲ پروژه سرمایهگذاری برای بخش خصوصی به ارزش ۶۸ هزار میلیارد ریال به علاوه ۲۲ میلیون یورو تعریف شده است. مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان با اعلام برقراری سرویس منظم کانتینری از مبدأ و مقصد چابهار، گفت: امسال سه خط کانتینری از بندر شهید بهشتی به کشورهای چین و هند و امارات راهاندازی شده است، گفت: خط بندر شهید بهشتی به چین، موجب کاهش زمان انتقال کالا از ۳۵ به ۱۲ روز و ۷۰۰ دلار در هزینه حمل کانتینری شده است.
عسگرینسب تصریح کرد: راهاندازی سه خط کانتینری مذکور باعث شد که عملیات کانتینری در بندر شهید بهشتی طی ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با عملکرد بالغ بر ۶هزار TEU رشد ۱۴۰ درصدی را تجربه کند. عسگرینسب حجم سرمایهگذاری مورد نیاز بخش کانتینری فاز دو بندر شهید بهشتی را ۳۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: پیشبینی میشود با تکمیل این فاز و دسترسی به آبخور ۱۹ متری پای اسکله، کشتیهایی با ظرفیت ۸۰۰۰ TEU کانتینر امکان پهلوگیری در این بندر را داشته باشند.