صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و شش - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و شش - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۱۷

شهری

رئیس شورای اسلامی شهر تهران:
خودروهای پلاک شهرستان
‌ نباید در تهران فعالیت کنند
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه خودروهایی با پلاک دیگر شهرستان‌ها نباید در تهران فعالیت کنند، یادآور شد: برخی از رانندگان این خودروها شب‌ها در اتومبیل خود استراحت می‌کنند ضمن اینکه تعداد بالای این خودروها بر ازدحام و ترافیک در خیابان‌های شهر می‌افزاید.
به گزارش ایرنا، مهدی چمران در ابتدای دویست و شانزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران، افزود: معاینه فنی خودروها در شهرستان‌ها مطابق با معاینه فنی استاندارد در تهران نیست بنابراین بسیاری از خودروهای دودزا و دارای مشکل فنی با مراجعه به این شهرها، معاینه فنی می‌گیرند و در تهران تردد می‌کنند، لذا باید به صورت مشخص روی این موضوع کار شود.

دستفروشان در دو مکان تعیین شده مستقر می‌شوند
رئیس شورای شهر تهران در خصوص موضوع ساماندهی دستفروشان تهران از جمله در چهارراه ولیعصر(عج) با بیان اینکه دستفروشی شغلی نیست که بتواند پروانه دریافت کند، یادآور شد: کسانی که شغل ثابت ندارند و در سختی و تنگنا هستند ناچارند به دستفروشی روی بیاورند، اما در مواردی با سد معبر در خیابان‌ها زمینه آزار مردم فراهم می‌شود. البته مردم نیز از دستفروشان خرید می‌کنند.
چمران افزود: افرادی که شب عید کسب و کاری ندارند، می‌خواهند از موقعیت استفاده کنند و این اقدام باعث بساط‌گستری و راه‌بندان می‌شود. در همین راستا قرار شده دستفروشان در دو مکان تعیین شده مستقر شوند البته به این شرط که موقت باشد نه دائمی.

برای مسکن‌سازی می‌توان از تکنولوژی خارجی استفاده کرد
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه انتقال تکنولوژی و کمک به سرعت‌بخشی ساخت و ساز مسکن ایرادی ندارد، گفت: در مقطعی هم از متخصصان ترکیه‌ای برای سرعت دادن به ساخت و ساز استفاده شد. البته ما به نیروی کار دیگر کشورها برای مسکن‌سازی نیاز نداریم و تنها می‌توان از تکنولوژی خارجی استفاده کرد.
وی با اشاره به همکاری شهرداری تهران با شرکت‌های چینی برای ساخت مسکن در پایتخت، افزود: قرارداد مالی ساخت و ساز مسکن بین شهرداری و چینی‌ها باید در شورا تصویب شود اما سازکار استفاده از این ظرفیت باید توسط سازمان‌های متولی دنبال شود.

استفاده از کارگر  و  مهندس چینی‌ اصلاً مطرح نیست
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران درخصوص مباحث مطرح شده ساخت مسکن توسط چینی‌ها در پایتخت گفت: چینی‌ها فقط در بافت فرسوده سرمایه‌گذاری می‌کنند و موضوع استفاده از کارگر، مهندس، تکنولوژی و کارخانه چینی در ساخت و ساز اصلاً مطرح نیست.حمیدرضا صارمی در حاشیه دویست و شانزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: طرف چینی فقط درخواست کرده که در این طرح سرمایه‌گذاری کند که بعد از عید چینی مذاکراتی با آنها خواهیم داشت.وی خاطرنشان کرد: در موضوع مسکن به دلیل تکنولوژی ساخت پیشرفته، فراهم بودن مصالح ساخت و توانمندی مهندسی بالا به طرف خارجی نیاز نداریم و تنها موضوعی که با چینی‌ها درخصوص  آن مذاکره کردیم و در حال بررسی است، مبحث سرمایه‌گذاری برای ساخت مسکن در بافت فرسوده است.

افزایش عوارض ساختمانی سال آینده، حداکثر ۱۹ درصد
معاون شهردار تهران درخصوص نرخ عوارض سال ۱۴۰۳ گفت: عوارض ساختمانی سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران طبق مصوبه شورای شهر حداکثر ۱۹ درصد افزایش پیدا کرده است.
صارمی گفت: امسال شهرداری تهران در لایحه پیشنهادی تلاش کرد تا حد ممکن برای سال آینده افزایشی در بخش عوارض نداشته باشد ولی در خصوص پروانه‌های تجاری تقریباً عوارض در شهر تهران صفر و افزایشی ندارد و برای موارد مسکونی و اداری حداکثر ۱۹ درصد افزایش در سال آینده خواهیم داشت.معاون شهردار تهران، با اشاره به اینکه برای بافت فرسوده در محور جنوب انقلاب تا طبقه چهارم ۱۰۰ درصد تخفیف اعمال می‌شود و در محور شمال میدان انقلاب، تخفیف عوارض ۵۰ درصد است، افزود: در مساحت‌های بالای ۲۰۰ مترمربع نیز ضریب افزایش خیلی ناچیز خواهد بود.وی در خصوص مساحت کمتر از ۲۰۰ مترمربع هم تأکید کرد: عوارض به گونه‌ای است که فشاری بر مردم وارد نشود.


در چهارمین جلسه کارگروه نظارت و پیگیری حقوق عامه در موضوع آلودگی هوا عنوان شد
پیگیری جدی جایگزینی خودروهای فرسوده و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی
چهارمین جلسه کارگروه نظارت و پیگیری حقوق عامه با موضوع آلودگی هوا با حضور علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب استان تهران، معاون حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب تهران و مدیران ارشد استانی برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، دادستان عمومی و انقلاب استان تهران گفت: یکی از موضوعاتی که در حوزه حقوق عامه پیگیری می‌کنیم بحث هوای پاک است.
صالحی افزود: در دادسرای تهران، روی بحث جایگزینی خودروهای فرسوده و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی متمرکز شده‌ایم. مشکلی که در این جلسه مطرح شد بحث تامین اعتبارات لازم در این حوزه است که پیگیری‌های لازم از دستگاه‌های متولی صورت خواهد گرفت و نیاز است تمام دستگاه‌ها به صورت جدی در این زمینه کمک کنند.
وی گفت: بانک مرکزی در حوزه تامین ارز برای واردات بخش عظیم قطعات و لوازمی که ناوگان عمومی نیاز دارد کمک کند و در حوزه دادستانی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
صالحی بیان کرد: موضوع دیگر بحث تامین برق و زیرساخت‌ها برای خودروهای برقی است که پیگیری‌های لازم صورت خواهد گرفت. امیدواریم که بتوانیم در اسرع وقت و با پیگیری‌های تمام دستگاه‌هایی که در قانون هوای پاک مسئولیت دارند این مشکل را به حداقل برسانیم. همچنین امیدواریم ظرف دو سال آینده بتوانیم افزایش ناوگان عمومی را که مورد نیاز و مطالبه مردم است پیگیری و مشکلات را برطرف کنیم.
وی اظهار کرد: در این حوزه به دستگاههای مسئول تذکرات لازم ارسال شده است. اگر دستگاهی در این زمینه کم کاری و سهل انگاری کرده باشد و به تکالیف خود در قانون هوای پاک عمل نکرده باشد قطعاً برخورد قانونی خواهیم کرد. قبلاً پرونده‌ای در دادسرای تهران تشکیل شده که منتهی به صدور قرار جلب دادرسی و حکم قطعی نیز صادر شده است.
 در این جلسه دستگاه‌های مسئول طبق وظایفشان مطابق قانون درباره از رده خارج کردن خودروهای فرسوده که شامل اسقاط وسایل نقلیه موتوری فرسوده، بیمه مسئولیت از رده خارج کردن خودرو، تدوین و ابلاغ آیین نامه اجرایی ماده ۸، ممنوعیت تردد، حمل بار، مسافر، صدور گواهی معاینه فنی و بیمه شخص ثالث همچنین فروش و نقل و انتقال خودروهای فرسوده می‌شود گزارش‌هایی را ارائه کردند.

جستجو
آرشیو تاریخی