صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و شش - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و شش - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۱۱

اخبار

افزایش سرعت اجرای فیبر نوری
 با صندوق توسعه فیبر
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: صندوق توسعه شبکه فیبر نوری برای سال آینده پیش‌بینی شده که می‌تواند منابع لازم برای پروژه فیبر نوری را تأمین کند.
به گزارش مهر، امیر محمدزاده لاجوردی در خصوص برنامه سال آینده برای اجرای فیبرنوری در کشور گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده برای اجرای فیبر نوری در کشور هدف این است که پوشش فیبر نوری در کشور تا آخر امسال به ۸ میلیون برسد و در حال حاضر پیش‌بینی ما این است که به این هدف می‌رسیم.
وی با اشاره به برنامه سال آتی در این خصوص افزود: برای سال آینده، صندوق توسعه شبکه فیبرنوری در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده که این صندوق، منابع لازم برای این پروژه را تأمین می‌کند بنابراین باعث می‌شود سرعت اجرای پروژه فیبرنوری در کشور بیشتر شود.
لاجوردی ادامه داد: در حال حاضر با مقایسه و بررسی سرعت پروژه فیبر نوری، متوجه می‌شویم که هر ماه سرعت پروژه بالاتر می‌رود بنابراین پوشش فیبر نوری در کشور به ۲۰ میلیون خانوار تا پایان دولت سیزدهم خواهد رسید.

دسترسی به سکوهای پرمخاطب خارجی امکان‌پذیر شد
دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی سه مصوبه اخیر این شورا را ابلاغ کرد.
به گزارش ایسنا، سیدمحمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی روز گذشته مصوبات جلسه نود و ششم شورای عالی فضای مجازی را در خصوص امکان دسترسی به سکوهای خارجی با سازکارهای حکمرانی پذیر، ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی و ایجاد سامانه ملی و جامع داده ابلاغ کرد.
در مصوبه اول، شورای عالی فضای مجازی تنظیم‌گران بخشی را موظف کرده تا برای ایجاد تنوع در سبد مصرف کاربران با سازکارهای حکمرانی پذیر و با هدف رفع نیاز مردم، سکوها و خدمات پرکاربرد خارجی را که امکان ارائه خدمات در قالب پوسته برای آنها وجود دارد، شناسایی و شرایط فعالیت آنها را در داخل کشور فراهم کنند.
این مصوبه اعلام کرده که تنظیم‌گران بخشی موظفند در حوزه تنظیم‌گری خود ظرف مدت یک ماه، خدمات و سکوهای پرکاربرد خارجی را شناسایی و امکان فنی برای دسترسی کاربران به خدمات مفید خارجی را در قالب‌های حکمرانی‌پذیر مورد بررسی قرار داده و ضوابط ارائه خدمات یاد شده را به مرکز ملی فضای مجازی ارائه کنند.
مطابق این مصوبه، مرکز ملی فضای مجازی موظف است پس از بررسی، مجوز لازم جهت فعالیت بخش خصوصی را به تنظیم‌گران بخشی بدهد.
در بخش دیگری از این ابلاغیه مقرر شده تا سیاست‌ها و اقدامات ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی در خصوص مرجع صدور مجوز شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها برای تصویب در شورای معین شورای عالی فضای مجازی مطرح شود.
طبق اعلام مرکز ملی فضای مجازی، همچنین براساس مصوبه سوم جلسه شورای عالی فضای مجازی، مرکز ملی فضای مجازی موظف شده است تا سامانه ملی سنجش و پایش داده‌ای فضای مجازی را در تمامی لایه‌های فضای مجازی ظرف مدت سه ماه ایجاد کند و تمامی دستگاه‌ها، سازمان‌ها، نهادها و تنظیم‌گران بخشی نیز موظف هستند تا دسترسی به داده‌ها و سامانه‌های مرتبط با فضای مجازی را برای مرکز ملی فضای مجازی فراهم کنند.

احراز هویت ۳۸ میلیون کاربر
 در پنجره ملی هوشمند
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ۳۸.۹ میلیون کاربر احراز هویت‌شده در پنجره ملی هوشمند داریم که حداقل یک‌بار وارد این سامانه شده و ثبت‌نام کرده‌اند.
به گزارش ایرنا، محمد خوانساری اظهار داشت: از اطلاعات پنجره ملی هوشمند در مواقع مختلف از جمله در ثبت‌نام خبرنگاران، ثبت‌نام اینترنت و اخیراً در ثبت‌نام داوطلبان نمایندگی مجلس استفاده کرده‌ایم. وی افزود: روزانه میلیون‌ها نفر از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده می‌کنند که با اتصال آنها به سامانه پنجره ملی خدمات هوشمند می‌توان برای انتخابات استفاده کرد. در این فرایند، نامزدها می‌توانند با تخفیف ویژه با کاربران پیام‌رسان‌ها برای تبلیغات در ارتباط باشند.
خوانساری گفت: پنجره ملی خدمات دولت هوشمند پروژه در حال تکمیل است و مانند پروژه عمرانی نیست که انتهای ۱۰۰ درصدی داشته باشد. وی ادامه داد: سال قبل اتصال دستگاه‌ها و انتقال خدمات به آن هدفگذاری شده بود و امسال هدف این بود که دستگاه‌ها ۲۰ درصد خدماتشان را الکترونیکی کرده و در درگاه پنجره ملی قرار دهند. به‌عنوان مثال اگر کسی فرزنددار شود،  می‌تواند بدون نیاز به مراجعه حضوری و فرایند کاغذی، برای فرزندش شناسنامه بگیرد. تاکنون با احتساب مجوزهایی که دستگاه‌ها می‌دهند بالای ۶۴ درصد خدمات در درگاه ملی هوشمند بارگذاری شده ولی بخش هوشمندسازی ۱۱.۶ درصد است و با عدد مطلوب ما فاصله دارد از این رو باید دستگاه‌ها فرایند خود را هوشمند کنند.

جستجو
آرشیو تاریخی