رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت:

دولت در انتخابات از هیچ نامزد و جریانی حمایت نمی‌کند

روز گذشته در پایان جلسه هیأت وزیران، برخی از اعضای دولت به میان خبرنگاران آمدند و به پرسش‌های آنان پاسخ دادند. آنچه می‌خوانید، گزارشی از این رویداد هفتگی است.
 
خلجی: تشریح مواضع انتخاباتی دولت
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت اعلام کرد: در جلسات دولت مؤکداً گفته شده است که هیچ‌یک از اعضای هیأت دولت حق حمایت از جریان‌ها یا طیف‌های سیاسی در انتخابات پیش‌رو را ندارند. سپهر خلجی با اشاره به اینکه در این دوره، دولت رابطه خوبی با احزاب سیاسی دارد، مثال این واقعیت را جلسه رئیس‌جمهور با احزاب و جریان‌های سیاسی دانست. رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با بیان اینکه دولت از راه‌اندازی احزاب دولت‌ساخته پرهیز دارد، افزود: در ادوار مختلف بویژه از اوایل دهه هفتاد، دولت‌های وقت تلاش کردند احزابی را به صورت دولت‌ساخته راه‌اندازی کنند که این احزاب در بخش‌های مختلف قدرت به عنوان حامی دولت وقت فعالیت کنند. این پدیده در دولت‌های بعد هم تکرار شد، البته این احزاب در هر دولتی با یک شکل و عنوان فعالیت می‌کردند. خلجی تأکید کرد: در این دولت با وجود آنکه از احزاب و جریان‌ها حمایت شد، لیکن خود دولت به سمت تشکیل حزب نرفت، زیرا اساساً قبول نداشت حزب یا جریان خاصی را برای تداوم خود شکل دهد.وی با بیان اینکه این اقدام کم‌نظیری بود که رئیس‌جمهور در چند نوبت و حتی پشت بلندگو رسماً اعلام کرد همه باید به برگزاری پرشور انتخابات کمک کنند، اضافه کرد: دولت از هیچ نامزد و جریانی حمایت نمی‌کند و صرفاً مجری برگزاری انتخابات است. رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت تصریح کرد: این نقطه قوت دولت است که هیچ تلاشی برای شکل دادن به گروهی که بخواهد از این گروه برای تداوم کار خودش استفاده کند، انجام نداده‌، این در حالی است که در دولت‌های گذشته احزاب دولت‌ساخته وجود داشته و مشخص است چه احزابی از سوی دولت‌های وقت ایجاد شده است. خلجی در پاسخ به سؤالی در مورد شائبه فعالیت انتخاباتی برخی اعضای دولت در قالب تشکل‌های سیاسی، تصریح کرد: این موضوع از جانب رئیس‌جمهور اکیداً منع و بارها اعلام شده دولت نماینده‌ای در هیچ جایی ندارد و از هیچ جریانی هم حمایت نمی‌کند. وی تأکید کرد: دولت مجری انتخابات است و همه باید کمک کنند تا انتخابات پیش رو با شور و نشاط برگزار شود و چهار محور بیان شده از جانب رهبر معظم انقلاب محقق شود.
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در بخش دیگری از اظهارات خود، به برنامه‌های دولت در موضوع شفافیت اشاره کرد و گفت: در راستای اهتمام رئیس‌جمهور به بحث شفافیت و توجه به گلوگاه‌ها، حکمی قانونی در ارتباط با مسئولیت‌های اجتماعی و چگونگی هزینه‌کرد و نظارت بر آن در قانون بودجه ۱۴۰۲ ذکر شد. وی افزود: دولت مسئولیت پیدا کرد در گام اول سازکاری را به صورت سامانه در مورد نحوه چگونگی هزینه‌کرد اعتبارات در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی از سوی دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی تنظیم کند که قابل نظارت و ارزیابی باشد و این اطلاعات در آن سامانه درج شود که این سامانه از اسفند آغاز به کار می‌کند.
 
 مرتضوی: اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی از سال ۱۴۰۵
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم با بیان اینکه قانون افزایش سن بازنشستگی مشمول کسانی می‌شود که ۲۸ سال سابقه خدمت دارند و افرادی که ۲۹ و ۳۰ سال سابقه خدمت دارند مشمول نیستند، گفت: قانون افزایش سن بازنشستگی در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اجرایی نمی‌شود، بلکه در سال ۱۴۰۵ عملیاتی خواهد شد. سیدصولت مرتضوی درباره وضع اشتغال و نرخ بیکاری گفت: آمار مراجع رسمی کشور مؤید کاهش نرخ بیکاری است تا جایی که نرخ بیکاری برای اولین بار در 40 سال اخیر به کانال 7 درصد رسیده و این موجب خرسندی است.
 
دهقان: پیروزی ایران در 5 پرونده حقوقی بین‌المللی
معاون حقوقی رئیس‌جمهور نیز درباره سهم ایران از دریای خزر، با بیان اینکه درباره این دریا توافقنامه کلی وجود دارد ولی هیچ‌گاه موافقتنامه قطعی درباره سهم جمهوری اسلامی از دریای خزر در هیچ دولتی وجود نداشته است، اظهار کرد: برای قطعی شدن این موضوع معتقدیم، ابتدا باید کشورهای حاشیه دریای خزر، خط مبدأ مستقیمی را که برای آن تصویب شده، بپذیرند، پس از آن سهم جمهوری اسلامی ایران از دریای خزر مشخص شود. محمد دهقان اضافه کرد: خط مبدأ مستقیم می‌تواند مبنای تقسیم‌بندی‌های بعدی بین کشورهای حاشیه دریای خزر شود. معاون حقوقی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه اخیراً در 5 پرونده حقوقی بین‌المللی، آرا به نفع ایران صادر شده است، گفت: پرونده‌ای در فرانسه داشتیم که رأی به نفع ما صادر شده و جزئیات آن بزودی اعلام می‌شود، یک پرونده هم در لوکزامبورگ داشتیم که در این پرونده هم رأی به نفع ما صادر شده و وجوه بلوکه‌شده ما در آنجا رفع‌توقیف شده است.
دهقان با اشاره به دعاوی با عنوان ضدتروریستی امریکا علیه ایران، اظهار کرد: امریکا به ناحق پرونده‌هایی در دادگاه‌های داخلی تشکیل داده و به نفع خواهان‌های امریکایی رأی صادر کرده و در ادامه تلاش کرده‌اند این آرا در اروپا هم شناسایی و اجرایی شود، ولی تاکنون این آرا در اروپا شناسایی نشده و فقط کانادا با امریکا همکاری کرد که ایران از کانادا در دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کرده است.
 
زارع پور: افزایش تعرفه اینترنت کمتر از نرخ تورم
همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره لایحه حریم خصوصی کاربران، گفت: این لایحه در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در چندین جلسه بررسی شد و امید است تا پایان امسال این لایحه نهایی شود. عیسی زارع‌پور درباره افزایش قیمت تعرفه اینترنت نیز گفت: مگر در کشور تورم صفر درصد است که قیمت افزایش پیدا نکند؟ اکنون کل افزایش قیمت ۳۴ درصد و زیر نرخ تورم سال‌جاری است، آن هم فقط در ترافیک خارجی و نه در ترافیک داخلی. وی با اشاره به اینکه بحث همکاری پیام‌رسان‌های داخلی در تبلیغات انتخاباتی مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفته‌ است، افزود: پس از انتشار فراخوان، نامزدها می‌توانند برای بهره‌مندی از این بسته تبلیغاتی خدماتی به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه کنند.
 
 دهقانی: ساخت پارک علم و فناوری ایران و ازبکستان در سمرقند
معاون علمی فناوری رئیس‌جمهور هم از راه‌اندازی پارک علم و فناوری مشترک ایران و ازبکستان در شهر سمرقند و در کنار دانشگاه این شهر خبر داد. روح‌الله دهقانی فیروزآبادی همچنین از تلاش‌ها برای حمایت از هوش مصنوعی در کشور خبر داد.
 
بهادری جهرمی: دستور رئیس‌جمهور درباره مدیران پروازی
سخنگوی دولت نیز با اشاره به سفرهای اعضای هیأت وزیران در دهه فجر به شهرستان‌ها و استان‌های مختلف و ارائه گزارش از نظرات مردم و نخبگان به دولت، گفت: درباره برخی از این گزارش‌ها تصمیم‌گیری‌ شد و رئیس‌جمهور دستورات مختلفی صادر کردند که ان‌شاءالله به نتیجه خواهد رسید. علی بهادری جهرمی یکی از این گزارش‌ها را مربوط به گلایه از «مدیران پروازی» در استان‌های حاشیه‌ای برشمرد و افزود: رئیس‌جمهور دستور داد معاونت اجرایی، با همکاری دستگاه‌های مرتبط، بررسی مورد به مورد انجام دهند تا اگر ضرورت اثبات‌شده‌ای وجود ندارد، از مدیرانی که در منطقه عملیاتی مستقر نیستند، استفاده  نشود.

جستجو
آرشیو تاریخی