صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و یک - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و یک - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۹

رکوردزنی جوجه ریزی برای ثبات بازار

برای نخستین بار جوجه ریزی به 150 میلیون قطعه رسید

نفیسه امامی
خبرنگار

 به طور معمول همزمان با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و ماه رمضان، تقاضا برای خرید محصولات پروتئینی از جمله مرغ افزایش پیدا می‌کند. بر همین اساس طی ماه‌های اخیر روند جوجه‌ریزی‌ها به طور چشمگیری افزایش یافته است. وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از افزایش قیمت مرغ در ماه های پایانی سال شرایط را برای افزایش جوجه ریزی تا سقف 150 میلیون قطعه فراهم کرد. از سوی دیگر روند بهبود تأمین نهاده‌های دامی مرغداران را تسریع بخشید.
با توجه به پیش‌بینی‌ها از افزایش تقاضا برای استفاده از مرغ، سیاست‌ها برای ۳ ماهه پایانی سال افزایش جوجه‌ریزی است به طوری‌که در دی‌ماه بیش از ۱۵۲میلیون و در آذرماه بیش از ۱۴۴ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در کشور انجام گرفت.
افزایش جوجه‌ریزی منجر به این شد که شیب افزایش قیمت مرغ در هفته‌های گذشته کاهشی شود و در حال حاضر هر کیلو گوشت مرغ گرم از کیلویی 90 هزار به حدود ۷۸ هزار تومان رسیده است. رئیس جهاد کشاورزی استان تهران هم اخیراً گفته است که برای تأمین مرغ ایام عید و ماه رمضان هیچ مشکلی وجود ندارد.

افزایش 4 درصدی کشتار مرغ
در دی‌ماه
بر اساس داده‌های مرکز آمار، عرضه گوشت انواع طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی‌ماه امسال به 192 هزار و 87 تن رسید که سهم گوشت مرغ بیش از سایر انواع طیور بوده است.
بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت مرغ با 187 هزار و 19 تن، 97.4 درصد از وزن کل گوشت طیور عرضه‌شده را به خود اختصاص داده است. گوشت بوقلمون با 1941 تن و سایر انواع طیور با 3127 تن، به‌ ترتیب 1 و 1.6 درصد از وزن کل گوشت طیور عرضه‌شده را به خود اختصاص داده‌اند.
مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی 1402 با ماه مشابه سال 1401 نشان‌دهنده افزایش 2 درصدی مقدار عرضه گوشت انواع طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می‌دهد که مقدار عرضه گوشت طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی 1402 نسبت به ماه قبل (آذر) در حدود 4 درصد افزایش داشته است. در واقع طبق بررسی‌های مرکز آمار، عرضه گوشت مرغ در آذرماه حدود ۴ درصد طی یک ماه کم شده بود. به طور کلی گوشت طیور عرضه شده در آذرماه در مقیاس ماهانه و هم در مقیاس نقطه به نقطه با کاهش مواجه بوده است، اما در دی‌ماه این کاهش تولید با افزایش روبه‌رو شده بود.
علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه در میان مرغداران در سه ماه گذشته جوجه‌ریزی‌ها با جدیت ادامه دارد، گفته است: این موضوع به حدی بود که مرغداران با جوجه ۳۰ هزار تومانی مبادرت به تولید کردند. نیاز روزانه استان تهران به گوشت مرغ ۱۴۰۰ تن است که ۴۰ درصد این میزان با قیمت مصوب در میادین میوه و تره‌بار به صورت عمده و خرده توزیع می‌شود. جهاد کشاورزی استان تهران روزانه ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ تن گوشت مرغ گرم در سطح شهر تهران و ۱۶ شهرستان توزیع می‌کند.

 

برش

اشباع بازار مرغ
طبق گفته مهدی یوسف‌خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی، در سنوات گذشته نیاز ماهانه کشور ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی بود که به واسطه نوسان قیمت گوشت قرمز، مصرف حداکثر گوشت مرغ به ۲۵۰ هزار تن می‌رسد که بدین ترتیب باید ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی صورت گیرد.
یوسف‌خانی تأکید کرده است: با جوجه‌ریزی ۱۲۰ میلیون قطعه، نیاز ۲۵۰ هزار تن مرغ در ماه برطرف می‌شود. این در حالی است که بنابر اعلام وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌های تولیدی، جوجه‌ریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه رسیده است که براین اساس تولید مرغ به بالای ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید.
در حال حاضر کمبود مرغ و افزایش نرخ آن در بازار طی هفته‌های گذشته را پشت سر گذاشته‌ایم، اما با توجه به حجم بالای تولید، باید خرید مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام به منظور ذخایر استراتژیک یا زمینه‌سازی برای صادرات به منظور مدیریت بازار انجام شود تا مرغدار دچار آسیب نشود.
از سوی دیگر با توجه به شرایط جوجه‌ریزی و تولید، پیش‌بینی می‌شود که تغییر خاصی در بازار شکل نگیرد و تنها به واسطه حجم بالای جوجه‌ریزی و ازدیاد عرضه در اسفندماه احتمال کاهش قیمت وجود دارد.

جستجو
آرشیو تاریخی