هرمزگانی‌ها با حضور رئیس جمهور دهه فجر را جشن می‌گیرند

105 هزار میلیارد تومان برای تحول هرمزگان

بیتا میرعظیمی
خبرنگار


«هرمزگان» در اولین روز دهه فجر در حالی میزبان رئیس جمهور و هیأت دولت است که رتبه نخست بیشترین کاهش نرخ بیکاری را در کشور به‌دست آورده و اکنون امید می‌رود در دومین دور سفر استانی دولت سیزدهم با افتتاح ۱۰۳۲طرح در قالب ۲۲ بسته به ارزش ۱۰۵ هزار میلیارد تومان چهره این استان در پروژه‌های عمرانی و زیربنایی متحول شود. مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور و بهره‌برداری از طرح‌ها در حالی امروز با حضور آیت‌الله رئیسی اجرایی می‌شود که از ۱۷۴ مصوبه در دور اول سفر، ۱۲۴ مصوبه به سرانجام رسیده و ۱۴۸ مصوبه آن تا ۷۰ درصد تکمیل شده است.

احیای ۶۱۰ واحد تولیدی راکد
«عادل شهرزاد» معاون اقتصادی استانداری هرمزگان به «ایران» می‌گوید: «پیش از استقرار دولت سیزدهم بیشترین نرخ بیکاری به استان هرمزگان اختصاص داشت؛ اما خوشبختانه این استان به همت دولت مردمی و ایجاد 120 هزار شغل پایدار و ثابت، در رتبه نخست بیشترین کاهش نرخ بیکاری قرار گرفته است. همچنین این استان با صدور 711 هزار میلیارد تومان مجوز سرمایه‌گذاری در رتبه نخست امنیت سرمایه‌گذاری قرار گرفته و امن‌ترین مکان برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.»
وی خروج 610 واحد تولیدی راکد به چرخه تولید از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون اشاره کرده و می‌گوید: «استان هرمزگان با احیای این واحدها و حجم سرمایه‌گذاری 6 هزار و 500 میلیارد تومان رتبه نخست جذب سرمایه‌گذاری در کشور را کسب کرده است.»
طبق گفته این مقام مسئول، «با ارتقای ظرفیت واحدهای تولیدی، بخشی از این واحدهای تولیدی با فعالیت کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت اسمی شناسایی شده و با ارتقای ظرفیت بالغ بر ۲ هزار واحد سرمایه‌گذاری و تولیدی، به اشتغالزایی ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر و حجم سرمایه‌گذاری ۳۸ هزار میلیارد تومان نائل شدیم.»

ساماندهی فاضلاب بندرعباس
یکی از مهم‌ترین چالش‌های شهر بندرعباس، ورود فاضلاب شهری، صنعتی و کشاورزی از طریق لوله‌های فاضلاب و تخلیه فاضلاب کشتی‌های تجاری و شناورهای صیادی در سواحل شهر بندرعباس است. نبود شبکه جمع‌آوری فاضلاب در برخی از مناطق شهر نه‌تنها موجب آلودگی آب دریا شده، بلکه به علت ایجاد بوی نامطبوع در محل‌های ریزش پساب، سلامت مردم نیز در معرض تهدید قرار گرفته است. برای رفع این مشکل و ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس و انتقال پساب بازیافت شده، شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیج فارس آستین‌ها را بالا زده و حل بزرگ‌ترین چالش محیط زیستی نوار شمالی خلیج فارس و شهر بندرعباس را برعهده گرفته‌اند. طبق گفته مهدی دوستی، استاندار هرمزگان تاکنون برای تکمیل این طرح ۱۸۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است. ۳ فاز از فاضلاب به پایان رسیده و ۳ فاز دیگر در جریان است.
مهندس «شهروز شجاعی» مدیرعامل شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیج فارس به «ایران» می‌گوید: «این شرکت متشکل از بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی استان، طرح بزرگ ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس و انتقال پساب بازیافت شده را از مرداد ماه 1400 در 6 فاز آغاز کرده و هم‌اکنون عملیات اجرایی هر 6 فاز آن در حال انجام است. وی می‌افزاید: فاز یک این طرح احداث مخزن ده هزار متر مکعبی و ایستگاه پمپاژ پساب با کیفیت به منطقه ویژه اقتصادی و صنایع است که عملیات ساختمانی آن 100 درصد تکمیل شده است. فاز 2 نیز شامل انتقال، نوسازی و بازسازی تصفیه فاضلاب شهر بندرعباس و ایستگاه پمپاژ تصفیه است. این طرح مجموعاً 70 درصد پیشرفت داشته و بخش مایع مدول توسعه در سفر امروز رئیس جمهور به استان راه‌اندازی خواهد شد.»

بهره‌برداری از 800 کلاس درس
آیت‌الله رئیسی امروز، ۸۰۰ کلاس درس در قالب ۲۰۰ مدرسه، هوشمندسازی ۳۰۲ کلاس و ۷۲ پروژه ورزشی مدارس را به بهره‌برداری می‌رساند. طبق گفته «محمد قویدل» مدیر کل آموزش و پرورش استان هرمزگان به «ایران»، «این استان دارای ۴۳۰ هزار دانش‌آموز است که در ارزیابی شاخص‌های عمومی و اختصاصی در میان ۵ استان اول آموزش و پرورش کشور برگزیده شده است.»
مدرسه متوسطه پسرانه آفتاب یکی از پروژه‌های مدرسه‌سازی است که از سال 1400 با مشارکت شرکت پالایش نفت آفتاب آغاز شده و در مهرماه سال 1402 تحویل آموزش و پرورش شده است. مجموع اعتبارات این پروژه بالغ بر 55 میلیارد تومان بوده است که 35 میلیارد تومان آن از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت پالایش نفت آفتاب و 20 میلیارد تومان آن نیز از محل اعتبارات دولتی تأمین شده است.

پالایش و تولید مشتقات نفتی
در حوزه نفت و پالایش، بهره‌برداری از پتروپالایشگاه، تولید روغن‌های صنعتی و قیر، تولید هیدروکربن‌های سبک و سنگین و تولید پارافین و روغن‌های صنعتی در استان هرمزگان با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری خواهد رسید. شرکت پالایش نفت آفتاب به‌عنوان بزرگ‌ترین صادر کننده مشتقات نفتی در بخش خصوصی، با استفاده از خوراک (مواد اولیه) مختلف که از طریق مجموعه وزارت نفت، پالایشگاه‌های گازی و نفتی کشور تأمین می‌کند، عملیات پالایش و تولید مشتقات نفتی را به‌منظور ارائه به بازارهای جهانی در دست اجرا دارد. هزینه ساخت این پالایشگاه تاکنون به ۶ هزار میلیارد تومان رسیده و تجهیزات داخلی آن نیز کاملاً ایرانی بوده و برای حدود 1200 نفر از بومیان منطقه اشتغالزایی ایجاد کرده است.

احیای واحدهای صنعتی
در دولت سیزدهم با احیای ۶۱۰ واحد سرمایه‌گذاری راکد، اشتغال بالغ بر ۴ هزار نفر و حجم سرمایه‌گذاری ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در هرمزگان عملی شده است. یکی از بزرگترین شرکت‌های خصوصی در حوزه ساخت و تعمیر کشتی در استان هرمزگان با حمایت دولت مردمی، پس از مدت‌ها تعطیلی به چرخه فعالیت بازگشته است. پروژه‌ای در حوزه کشتیرانی که از سال ۱۳۸۲ با ساخت و تعمیرات انواع شناورهای دریایی در استان هرمزگان آغاز شده و با ایجاد اشتغالزایی برای بیش از 500 نفر، ساخت و تولید و تأمین ده‌ها کشتی را در سال برعهده گرفته است. کارخانه‌ای که با ایجاد اشتغالزایی برای 500 نفر، تحریم‌ها را  بی اثر کرده و کشتی‌های مختلف را در این مدت، قابل ساخت، تولید و تأمین کرده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و نود و چهار
 - شماره هشت هزار و سیصد و نود و چهار - ۱۲ بهمن ۱۴۰۲