با وجود مخالفت‌های قبلی نتانیاهو، احزاب افراطی، کنفرانس شهرک‌سازی در مناطق جنگی برگزار کردند

توطئه جدید صهیونیست‌های افراطی برای غزه

حسین فاطمی
خبرنگار


پس از آنکه حزب افراطی «قدرت یهود»
کنفرانسی را در شهر قدس اشغالی با موضوع شهرک‌سازی در غزه و شمال کرانه باختری برگزار کرد، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به انتقاد از این اقدام پرداخت و آن را به زیان این رژیم، سربازان ارتش آن و نیز قرارداد احتمالی تبادل اسرا دانست؛ این در حالی است که پیشتر بنیامین نتانیاهو نیز مدعی شده بود، قرار نیست در غزه شهرک‌سازی انجام شود.
به گزارش ایسنا، نهادهای شهرک‌سازی عصر یکشنبه کنفرانسی را در شهر قدس اشغالی برای دعوت به شهرک‌سازی در نوار غزه پس از جنگ ویرانگر و مستمر علیه این منطقه برگزار کردند. در این کنفرانس ۱۲ نفر از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو و بیش از ۱۵ عضو کنست (پارلمان این رژیم) حضور داشتند و طرفداران حزب راست افراطی خواستار کوچ اجباری فلسطینی‌ها شدند.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، «یوسی داگان»، رئیس شورای شهرک‌های السامره ضمن افتتاح این کنفرانس در اظهاراتی مدعی شد: «توافق اسلو مُرد، ما به گوش قطیف بازمی‌گردیم، هزاران نفری که امروز به اینجا آمدند از جمله ۱۲ وزیر کابینه (از حزب لیکود و جریان صهیونیسم دینی) و بیش از ۱۵ عضو کنست برای بزرگداشت رویداد مهمی در روند اصلاحات فراگیر دولت اسرائیل آمدند.» داگان در ادامه اظهارات خود با اشاره به عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از شهرک‌های نوار غزه در سال ۲۰۰۵ در دوره آریل شارون، نخست‌وزیر پیشین مدعی شد: «ما برای پاک کردن ننگ جدایی، اخراج و تخلیه شهرک‌ها ۱۶ سال با هم جنگیدیم.» طرحی که داگان به آن اشاره کرد، در آن مقطع با عنوان طرح قطع ارتباط شناخته شد، این طرح به صورت یکجانبه انجام شد و شامل تخلیه چهار شهرک در شمال کرانه باختری بود.
خشم فلسطینیان
از نشست افراطی‌ها
در پی برگزاری این نشست، وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین هدف از آن را تأکید بر اشغالگری و شهرک‌سازی با هدف شعله‌ور کردن آتش درگیری و ملتهب کردن کل منطقه و به منزله به چالش کشیدن حکم دیوان بین‌المللی دادگستری دانست. به گزارش ایسنا، وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیه‌ خود تأکید کرد، این نشست رویکردهای راست اسرائیلی برای ملتهب کردن منطقه را نشان می‌دهد. این وزارتخانه اعلام کرد، نشست استعمارگرایانه در قدس به منزله به چالش کشیدن آشکار حکم دیوان بین‌المللی دادگستری و تحریک آشکار علیه کوچاندن اجباری فلسطینی‌هاست. در ادامه واکنش‌ها حماس هم تأکید کرد که درخواست مسئولان اسرائیلی برای الحاق کرانه باختری و نوار غزه به اراضی اشغالی، پرده از نیات شوم این رژیم برای اجرای جنایت کوچاندن فلسطینیان و پاکسازی نژادی در حق آنان برمی‌دارد.
 
نشست پاریس
در همین حال منابع رسانه‌ای امریکایی و رژیم صهیونیستی به نشستی بین‌المللی به رهبری امریکا اشاره کردند که هدف آن دستیابی به توافقی برای تبادل اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی و پیشرفت در مذاکرات در این زمینه است. برخی گزارش‌ها حاکی از این است که مقامات امریکا، قطر، مصر و رژیم صهیونیستی به پاریس رفته‌اند تا درباره پیش‌نویس تهیه‌ شده یک توافق که به آزادی اسرای صهیونیست در ازای وقفه دوماهه در جنگ غزه می‌پردازد، گفت‌و‌گو کنند. بنا بر آنچه خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرده، در نشست پاریس ویلیام برنز، رئیس سیا، محمد بن‌عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر، عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر و داوید بارنیا، رئیس موساد، شرکت دارند.
روزنامه نیویورک‌تایمز نیز درباره جزئیات پیش‌نویس تدوین شده این توافق نوشت: در مرحله اول وقفه‌ای به مدت ۳۰ روز در جنگ برقرار می‌شود و جنبش حماس برخی از اسرای اسرائیل، شامل زنان، افراد مسن و زخمی‌ها را آزاد می‌کند. در طول این وقفه دو طرف به بررسی جزئیات مرحله دوم توافق خواهند پرداخت که شامل آزادی دیگر اسرای صهیونیست از جمله سربازان در ازای ۳۰ روز وقفه دیگر در جنگ است.
 
نشست محرمانه در ریاض
مقامات ارشد امنیتی عربستان سعودی، اردن، مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین ۱۰ روز پیش به طور مخفیانه در ریاض ملاقات کردند تا برنامه‌های پس از جنگ غزه را هماهنگ کنند و درباره راه‌های مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین برای حکومت در آنجا گفت‌و‌گو کنند. سه منبع آگاه از این نشست به آکسیوس گفتند: این نشست نشانه دیگری از افزایش هماهنگی بین عربستان سعودی و تشکیلات خودگردان فلسطین در ماه‌های اخیر بویژه از زمان آغاز جنگ غزه است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و نود و دو
 - شماره هشت هزار و سیصد و نود و دو - ۱۰ بهمن ۱۴۰۲