تمبر«قند پارسی» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد

چه کسی حاضر است زبان شیرین خودش را کنار بگذارد؟

نخستین همایش ملی «قند پارسی» با حضورمحمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، فرشاد مهدی پور معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ، محمد اللهیاری مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، فرزانه فخریان مشاور وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در امور کودک و نوجوان و برخی ازمسئولان فرهنگی برگزار شد.
این همایش به اهتمام معاونت اموررسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با هدف پاسداری از زبان و ادبیات فارسی و ارتقای نقش و کارکرد آن در عرصه تبلیغات برگزار شده است.
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی دراین مراسم گفت: در اردیبهشت امسال از جایزه قند پارسی در زادروز فردوسی که نقش بی بدیلی در ارتقای زبان فارسی داشته، رونمایی کردیم.
وی با بیان اینکه همیشه برای شکل‌گیری دولت‌ها وملت‌ها، زبان نقش پیشرو دارد، افزود: معتقد هستیم زبان فارسی عنصرهویتی برجسته برای شکل‌گیری دولت- ملت قدرتمند ایران است.
محمدمهدی اسماعیلی گفت: با همه مشکلاتی که دچار آن هستیم فرزندان ما به راحتی گلستان و بوستان را می‌خوانند که نشان‌دهنده پیوستگی زبانی با گذشت ۸۰۰ سال از تألیف این دو اثر است و امری بی نظیر به‌شمار می‌رود. براین اساس وظیفه داریم با این نگاه، تعظیم بزرگان زبان و ادبیات فارسی را در رسم‌الخط و ساختار زبانی پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه نوشتن زبان فارسی با اعراب‌گذاری غلط است، افزود: در فضای مجازی کلمات به شکل شکسته و مختصر نوشته می‌شوند که حتماً کار اشتباهی است.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: باید  از کاری که دوستانم در بخش خبر صداوسیما در صیانت از زبان فارسی انجام دادند تشکر کنم چرا که این تذکر مدام خیلی مؤثر است. خیلی بد است مدیر ارشد ما پشت‌ سخنگاه بیاید و از کلمات خارجی استفاده کند. با شرمندگی باید عرض کنم این مسأله ریشه در حقارت تاریخی دارد وگرنه چه کسی حاضر است زبان شیرین خودش را کنار بگذارد و به جایش از کلمات نامأنوس استفاده کند؟ وی افزود: برخی از کالاهای ایرانی فقط از اسامی غیرایرانی استفاده می‌کنند که باید تولید آن‌ها متوقف شود.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و هفت
 - شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و هفت - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲