مقاومت یمن درپی حملات مشترک امریکا و انگلیس به پایگاه های نظامی این کشور از آمادگی برای پاسخ به متجاوزان خبر داد

ناوهای امریکایی هدف مشروع انصارالله

واشنگتن و انگلیس با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند 16 نقطه در 4 شهر یمن را هدف گرفتند

حسین فاطمی
خبرنگار


باتوجه به جلسه پنجشنبه‌شب شورای امنیت درخصوص انصارالله، بدیهی بود که غرب توجیهی برای حمله به یمن داشته باشد. پیرو این نکته رسانه‌های بین‌المللی بامداد دیروز جمعه از حملات مشترک امریکا و انگلیس علیه اهدافی در چند استان یمن خبر دادند. 
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از منابع محلی گزارش داد که پایگاه‌هایی در شهر الحدیده یمن هدف حملات هوایی قرار گرفتند. منابع خبری از وقوع انفجارهایی در الحدیده و صنعا یمن نیز خبر دادند. دقایقی بعد، شبکه الحدث به نقل از منابع خود گزارش داد که عملیات نظامی امریکا و انگلیس علیه انصارالله یمن آغاز شده است. در همان دقایق اولیه حمله، یک مسئول در پنتاگون به اسکای‌نیوز عربی گفت: تقریباً ۱۰ پایگاه حوثی‌ها (انصارالله) را مورد اصابت قرار دادیم. رقمی که تا پایان روز به 16 رسید. شبکه الجزیره نیز به نقل از یک مقام ارشد انصارالله گزارش داد که چهار شهر صنعا، الحدیده، صعده و ذمار مورد هدف قرار گرفتند.
خبرگزاری رسمی سبا در صنعا هم حمله هوایی به چهار شهر یمنی را تأیید کرد. یک مسئول دفاعی امریکایی در گفت‌وگو با شبکه الجزیره مدعی شد: با استفاده از کشتی، جنگنده و زیردریایی حمله علیه پایگاه‌های حوثی‌ها(انصارالله یمن) را آغاز کردیم. یک مسئول امریکایی دیگر در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان نیز گفت: ارتش امریکا در حمله به پایگاه‌های انصارالله علاوه‌بر جنگنده از موشک‌های تاماهاوک نیز استفاده کرد. دقایقی بعد نیز یک مسئول امریکایی به الجزیره گفت: حملات علیه اهداف انصارالله پایان یافت اما «اگر تهدیدات ادامه داشته باشد، حق پاسخ محفوظ است.» این در حالی است که روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از یک مسئول امریکایی گزارش داد: نیروهای انصارالله پیش از حملات بامداد دیروز جمعه امریکا و متحدانش به مواضع نظامی در یمن، بخشی از تسلیحات و تجهیزات خود را به مکان‌های دیگری منتقل و پنهان کرده‌اند. این روزنامه به نقل از یک شخص نزدیک به این جنبش مدعی شد، ارتش یمن موشک‌های خود را در پناهگاه‌های مستحکمی که علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور اسبق یمن در شهر صنعا ساخته، انبار کرده‌اند. مقام‌های استانی یمن به خبرگزاری اسپوتنیک گفتند، امریکا و انگلیس شب گذشته بیش از 60 حمله‌هوایی را در چهار استان یمن شامل صنعا، الحدیده، صعده و تعز اجرا کردند.
 
واکنش صنعا
در پی حملات امریکا و انگلیس علیه اهداف یمنی، «علی‌القحوم» از رهبران انصارالله یمن اعلام کرد که نیروهای مسلح یمن به کشتی‌های جنگی امریکایی و انگلیسی در دریای سرخ پاسخ دادند. وی تأکید کرد که جنگ در دریای سرخ شعله‌ور است و پایگاه‌های نظامی امریکایی و انگلیسی را هدف قرار دادیم. العربیه خبر داد همزمان با تجاوز امریکا و انگلیس چند فروند موشک بالستیک از داخل یمن به سمت اهدافی در دریای سرخ شلیک شدند. برخی منابع نیز از صدای انفجار در مناطق نزدیک به ایلات خبر دادند. حسین العزی، معاون وزیر خارجه یمن نیز گفت: کشور ما تحت تجاوز نظامی گسترده کشتی‌ها، زیردریایی‌ها و جنگنده‌های امریکایی قرار گرفت. بدون شک، لندن و واشنگتن باید آماده پرداخت بهای سنگینی شوند.
 در ادامه واکنش‌ها، محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن تأکید کرد: امریکا و انگلیس در حمله به یمن اشتباه کردند و از تجارب قبلی خود درس نگرفتند. واشنگتن و لندن بی‌تردید به‌زودی درک خواهند کرد که حمله آنها به یمن بزرگترین حماقت در تاریخ این دو کشور بوده است. وی تأکید کرد: اگر حماقت امریکا در سال ۲۰۰۴ نبود، ملت یمن انقلاب ۲۰۱۴ را رقم نمی‌زدند که به پایان فعالیت سفیر امریکا در صنعا و بیرون‌راندن تفنگداران دریایی امریکا منجر شد.
به گزارش المیادین، فضل ابوطالب، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن نیز گفت: تجاوز امریکا و انگلیس بدون پاسخ باقی نخواهد ماند. کشورهای متجاوز مسئولیت نتایج و پیامدهای آن را بر عهده دارند. این تجاوز به دلیل موضع یمن درباره حمایت از ملت و مقاومت فلسطین است. با این حال این اقدامات ما را از کمک به ملت فلسطین باز نخواهد داشت. محمدعلی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن هم تأکید کرد: حملات امریکا و انگلیس به یمن وحشیانه و تروریستی است. این حملات تجاوزی عمدی و توجیه نشدنی و اقدامی وحشیانه است. به گزارش المیادین، وی تأکید کرد: حملات امریکا و انگلیس به یمن مجدداً نشان داد که این دو کشور تجاوز به غزه و یمن را مدیریت می‌کنند. حمله امریکا تجاوزی آشکار است و در زمانی صورت گرفته که جهان به دنبال توقف کشتار در غزه است. این حملات بدون پاسخ نخواهد ماند و پاسخ به حملات از طریق بیانیه‌ای که بعداً منتشر خواهد شد، اعلام می شود. حزام الاسد، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن هم دیروز جمعه تصریح کرد، امریکا و انگلیس با دست‌زدن به حملات هوایی نسنجیده اخیر به مواضع این جنبش تلاش می‌کنند توجهات را از نسل‌کشی در نوار غزه منحرف کنند.
شورای عالی سیاسی یمن هم در بیانیه‌ای اعلام کرد: تمام منافع امریکا و انگلیس اهداف مشروعی برای نیروهای مسلح یمن در واکنش به تجاوز این دو کشور هستند. این حمله در راستای حملات متجاوزانه امریکا به نیروی دریایی یمن و تجاوز صهیونیست‌ها علیه غزه است. به نقل از شبکه المیادین، در این بیانیه آمده است: این تجاوز تهدیدکننده واقعی صلح و امنیت بین‌المللی است و منطقه را در معرض خطرات واقعی قرار می‌دهد. یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن هم در بیانیه‌ای درباره حمله روز جمعه امریکا و انگلیس به یمن گفت: دشمن امریکایی و انگلیسی تجاوزی را با بیش از 60 حمله به یمن انجام داد. این تجاوز منجر به شهادت ۵ نفر و زخمی شدن ۶ نفر از نیروهای مسلح یمن شد. ما در هدف قرار دادن تمام طرف‌هایی که از سوی آن تهدید می‌شویم، تردید نخواهیم کرد. این تجاوز هرگز ما را از موضع خودمان درباره حمایت از مظلومیت ملت فلسطین باز نخواهد داشت.
در بیانیه ارتش یمن آمده است: دشمن امریکایی- انگلیسی مسئولیت این تجاوز جنایتکارانه علیه ملت یمن را بر عهده دارد. حمله امریکا و انگلیس بدون پاسخ و مجازات باقی نخواهد ماند. ما در هدف قرار دادن تمام منابع تهدید و تمام اهداف متخاصم در زمین و دریا در راستای دفاع از یمن و حاکمیت آن تردید نخواهیم کرد. ما همچنان به ممانعت از عبور کشتی‌های اسرائیلی یا کشتی‌هایی که در دریای سرخ و بحرالعرب به سمت بنادر اراضی اشغالی می‌روند، ادامه خواهیم داد.

اولین واکنش بایدن و ریشی سوناک به حمله امریکایی- انگلیسی علیه انصارالله
در دقایق اولیه حمله بامداد جمعه به یمن، رئیس‌جمهور امریکا بیانیه‌ای صادر کرد. به گزارش ایسنا، جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا در بیانیه‌ای گفت: «با دستور من و همکاری انگلیس و حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند، حملات موفقیت‌آمیزی علیه اهداف حوثی‌ها در یمن انجام دادیم.» بایدن گفت: این حملات پاسخ مستقیم به حملات بی‌سابقه حوثی‌ها (انصارالله) علیه کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ است. وی گفت: حملات انصارالله، امریکایی‌ها و خدمه‌های غیرنظامی کشتی‌ها و شرکای ما را در معرض خطر قرار داد. رئیس‌جمهور امریکا تأکید کرد، انصارالله یمن با ۲۷ حمله علیه کشتیرانی تجاری، ۵۰ کشور را تحت تأثیر قرار داد و خدمه کشتی‌های بیش از ۲۰ کشور را تهدید کرد یا به گروگان گرفت. بایدن گفت: «این حملات پیامی داشت مبنی بر اینکه با هدف قرار دادن نیروهای ما و کشتیرانی بین‌المللی مماشات نمی‌کنیم. در صورت لزوم برای حمایت از مردم خود و تجارت بین‌المللی در دادن دستورات بیشتر تردید نمی‌کنم.» وی تأکید کرد: «پاسخ بین‌المللی به حملات حوثی‌ها قاطع و یکپارچه بود. ما به همراه ۱۳ هم پیمان خود هشدار داده بودیم که حوثی‌های سرکش (انصارالله یمن) اگر حملات خود را متوقف نکنند، عواقب آن را خواهند دید.»
در سوی دیگر، ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس نیز در اظهاراتی مشابه با بایدن گفت، نیروی هوایی ما اهداف نظامی انصارالله یمن را مورد اصابت قرار دادند. وی تأکید کرد: برای دفاع از خود، اقدامات محدود، ضروری و متناسب اتخاذ کردیم. اقدامات ما در راستای تضعیف قدرت نظامی حوثی‌ها و محافظت از کشتیرانی بین‌المللی است. حوثی‌ها را به توقف حملات و کاهش تنش تشویق می‌کنیم.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا هم دیروز جمعه و در ادعایی متناقض با حملات اخیر کشورش به یمن گفت، واشنگتن و متحدانش در غرب آسیا آماده تلاش برای صلح هستند. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، بلینکن با اشاره به سفر اخیرش به چند کشور حوزه غرب آسیا مدعی شد، در جریان این سفر با سران کشورهای منطقه که مایل به کار در جهت برقراری صلح هستند، دیدار کرده و واشنگتن مایل به استفاده از دیپلماسی برای حل بحران است.

ادامه در صفحه  5

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد و هشت
 - شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد و هشت - ۲۳ دی ۱۴۰۲