صفحات
شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد و شش - ۲۰ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد و شش - ۲۰ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۸

شایعه سازی درباره تجارت ایران و عراق

احضار مدیران بانکی عراق از سوی امریکا درخصوص همکاری با ایران تکذیب شد

  طی روزهای اخیر برنامه ممنوعیت ارزی عراق برای ایران با مانور منتقدان همراه شده است و با وجود توضیحات و تکذیب تأثیرگذاری آن روی تجارت ایران و عراق توسط مسئولان بخش خصوصی، همچنان برخی تلاش دارند از این موضوع به عنوان یک خبر منفی بهره برند. در این میان یکی از افرادی که طی روزهای اخیر بارها روی این ممنوعیت و اثر منفی آن بر ایران مانور داده، علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی ایران است که گفته‌هایی خلاف جهت با سایر اعضای اتاق بازرگانی ایران و اعضای اتاق مشترک ایران و عراق دارد. شریعتی که از دوستان نزدیک حسین سلاح‌ورزی رئیس معزول اتاق بازرگانی ایران است، پس از مسجل شدن خداحافظی وی از ریاست اتاق، پمپاژ اخبار منفی علیه دولت را تشدید کرده است. این درحالی است که انتشار این گونه اخبار منفی به صورت عمده بر انتظارات تورمی و بازار ارز اثر می‌گذارد و درنهایت این مردم هستند که از آثار احتمالی آن متضرر می‌شوند. 
بر همین اساس، گفته‌های منفی شریعتی بیشتر از سوی رسانه‌های خارجی و معاند بازتاب پیدا می‌کند. وی در تازه‌ترین اظهارات خود مدعی احضار مقامات بانک مرکزی عراق درباره همکاری با ایران شده است؛ موضوعی که بشدت از سوی مسئولان ذیربط دولتی و خصوصی رد شده است. با این حال هر زمانی که علی شریعتی درباره تجارت ایران و عراق و ممنوعیت ارزی لب به سخن گشوده، سایر اعضای اتاق و کسانی که دراین باره مسئولیت مستقیم دارند، گفته‌های وی را بشدت تکذیب کرده‌اند. اما متأسفانه شریعتی نیز همانند دوست وی یعنی حسین سلاح‌ورزی اصرار عجیبی بر تقابل با واقعیت دارند.
این در شرایطی است که به گفته ‌رامین پولادگر، عضو اتاق بازرگانی ایران، طرح ممنوعیت ارزی در تجارت ایران و عراق به هیچ عنوان صحت ندارد و این روند فقط با محدودیت مقطعی مواجه شده است.
وی در گفت‌‌وگو با فارس درباره ‌تصویب قانون جدید دولت عراق در روند خرید و فروش ارز در این کشور اظهار داشت: موضوع مشکلات مختلف در پروسه نقل و انتقال ارز در تجارت بین ا‌یران و عراق به هیچ عنوان اتفاق تازه‌ای نیست و سال‌هاست که با روش‌های مختلف توانسته‌ایم از پس این مشکلات برآییم. 
شعبان فروتن، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق نیز در همین خصوص معتقد است، تصویب قانون جدید دولت عراق در خصوص خرید و فروش ارز و محدودیت‌های صورت گرفته به هیچ عنوان پخته و عملی نیست. 
 
3 راهکار در دستور کار بانک مرکزی
از سوی دیگر، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه هیچ نشست ویژه‌ای بین مدیران بانکی عراق با طرف امریکایی مبنی بر قطع مبادلات ارزی با ایران برگزار نشده است، گفت: البته بانک مرکزی ایران هم در این حوزه سیاست‌ها و راهکارهای خود را دارد.‌ جهانبخش سنجابی شیرازی در گفت‌‌وگو با فارس با اشاره به طرح ادعایی مبنی بر «احضار رؤسای بانکی عراق از طرف امریکایی‌ها و ممانعت از دور زدن تحریم‌ها توسط تجار نیمه‌دولتی ایران» در برخی رسانه‌ها، اظهار داشت: اهمیت این موضوع به‌حدی بود که شخصاً اخبار و رسانه‌های تخصصی عراق را رصد کردم و در نهایت به این نتیجه رسیدم که برگزاری چنین جلسه‌ای صحت ندارد. وی با اشاره به مصاحبه منتشر شده یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران در‌این‌باره، گفت: در ادبیات تجاری عنوانی به نام «تجار نیمه‌دولتی» وجود ندارد و ذکر این موضوع عجیب است، در تجارت بین‌المللی یا بخش دولتی وجود دارد یا غیردولتی و من در 22 سال تجربه فعالیتم با چنین واژه‌ای در تجارت بین‌المللی روبه‌رو نشده‌ام.

 

بــــرش

مبادله ارزی بدون دغدغه ای با عراق خواهیم داشت
سرپرست دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت گفت: خبر برگزاری جلسه رؤسای بانکی عراق و طرف امریکایی با هدف اعمال محدودیت تجاری و ارزی با تجار ایرانی صحت ندارد. عبدالامیر ربیهاوی در گفت‌و‌گو با تسنیم، در خصوص برخی اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر اعمال محدودیت و ممنوعیت مبادلات ارزی عراق با تجار ایرانی گفت: با توجه به مسئولیت کاری که دارم، تمامی منابع رسمی را رصد کردم و اصلاً با چنین خبری روبه‌رو نشدم. تنها خبرهایی که طی روزهای اخیر در رسانه‌های عراقی منتشر شده در خصوص آغاز مبادلات ریالی بین عراق و افغانستان در 6 ماه آینده و برخی اخبار بانک مرکزی عراق در مورد کاهش و افزایش نوسان دلار بود. وی افزود: خبر احضار رؤسای بانکی عراق از طرف امریکایی‌ها با هدف جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها توسط تجار ایرانی را تأیید نمی‌کنم؛ مگر اینکه این جلسه محرمانه برگزار شده که آقایانی امثال راوی این خبر در جریان هستند!
ربیهاوی در واکنش به تصویب قانون جدید بانک مرکزی عراق و محدودیت در خرید و فروش ارز در این کشور و تأثیر آن بر روند تجارت با ایران، گفت: همواره راهکارهای متنوعی وجود دارد تا تجار ما بتوانند بدون دغدغه مبادلات ارزی و تجاری با عراق داشته باشند.

جستجو
آرشیو تاریخی