رئیس‌جمهور در چهارمین مجمع معاونین اداری-مالی دستگاه‌ها:

همه حقوق بگیران دولت تحت ضوابط یکسان باشند

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح دیروز سه‌شنبه در «چهارمین مجمع معاونین اداری-مالی وزارتخانه‌ها، نهادها، مؤسسات و شرکت‌های دولتی» که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، تصریح کرد که بنا به تأکید رهبر معظم انقلاب در ابتدای امسال، ضرورت یک تحول در نظام اداره کشور به طور جدی احساس می‌شود. رئیس‌جمهور افزود: این تحول باید در راستای ارتقای بهره‌وری، کارآمدی و بهبود وضعیت پاسخگویی و شفافیت در سازمان اداره کشور دنبال شود. رئیسی آموزش، به روز بودن و ایجاد یک نظام اطلاع‌رسانی بهنگام و دقیق را از دیگر لوازم ارتقای کارآمدی نظام مدیریتی دانست و گفت: یکی از اقدامات لازم برای ایجاد و ارتقای شفافیت در ساختار اداری کشور تنقیح قوانین است که رهبر معظم انقلاب اسلامی هر سه قوه را مأمور و موظف به تسریع در منقح کردن قوانین کرده‌اند تا به رفع تعارضات قوانین و ارتقای شفافیت کمک شود.
 
لزوم اجرای عدالت اداری
وی با بیان اینکه در سازمان‌ها اضافه‌کاری باید فقط برای کار اضافه پرداخت شده و اگر مدیری یک نیرو را شایسته تقدیر و کمک می‌داند به نحو دیگری به او کمک شود و پرداخت اضافه‌کاری برای این منظور صحیح نیست، افزود: باید شفاف عمل کرد تا انضباط مالی ارتقا یابد. همچنین لازم است در کنار نمایندگانی که امور کارکنان دستگا‌ه‌ها را پیگیری می‌کنند، کسانی نیز به نمایندگی از دولت اجرای صحیح، دقیق و مطلوب سیاست‌های دولت را میان کارکنان دستگاه‌ها دنبال کنند.رئیسی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های اداری کشور از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بر مسئولیت همه ارکان نظام اداری کشور در پیگیری اجرای این سیاست‌ها تأکید کرد و اظهار داشت: نتیجه نهایی این سیاست ها اجرای عدالت اداری و قرار گرفتن هر امری در جای خودش و ارتقای کارآمدی خواهد بود.
 
حسابرسی نعمت است، نه مزاحم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه باید حسابرسی و نظارت دیوان محاسبات را یک نعمت تلقی کنند و نه مانع و مزاحم، تصریح کرد: یقین بدانید نظامات کنترلی در راستای تداوم اعتماد به مدیران است. همه مدیران به اعتبار اعتمادی که به آنها وجود داشته است منصوب شده‌اند و نظارت موجب تداوم اعتماد است. رئیسی در ادامه با اشاره به اهمیت رفع تبعیض در پرداخت حقوق‌ها خاطرنشان کرد: پرداخت حقوق متفاوت برای خدمات و شرایط کاری مشابه باعث احساس تبعیض نزد کارکنان می‌شود که این  امر حتی از خود تبعیض نیز بدتر است، لذا رفع تبعیض در پرداخت‌ها بسیار مهم و نظام عادلانه پرداخت از ضرورت‌های کشور است.
 
ممنوعیت چانه‌زنی در نظام ارزیابی
رئیس‌جمهور در بخش بعدی سخنانش ارزیابی دقیق عملکرد کارکنان دستگاه‌ها را بسیار مهم دانست و در ارتقای کارآمدی بسیار مؤثر توصیف و تصریح کرد: چانه‌زنی به هیچ وجه نباید در نظام ارزیابی عملکرد کارکنان وارد شود. ارزیابی باید با مسئولیت‌پذیری انجام شود و اساساً مسئولیت‌پذیری از مسائل مهمی است که می‌تواند باعث ارتقای کارآمدی دستگاه‌ها شود.

استفاده بجا از تشویق و تنبیه
رئیسی با اشاره به اهمیت تشویق بجای کارکنان بر ضرورت استفاده توأمان از نظام تشویق و تنبیه تأکید و خاطرنشان کرد: کارایی نظام تشویق و تنبیه زمانی آشکار خواهد شد که از آنها در جای مناسب و توأمان استفاده شود. ارزیابی دقیق و استفاده بجا از نظام تشویق و تنبیه به خود کارکنان نیز کمک می‌کند که بفهمند در کجا قرار دارند و چگونه کیفیت کار خود را بالا ببرند. 
رئیس‌جمهور همچنین با تأکید بر ضرورت کیفی‌سازی عملکرد نیروهای انسانی و تأثیر برگزاری چنین جلساتی در این راستا گفت:  امروز یکی از مهم‌ترین ضرورت‌های کشور ارتقای بهره‌وری است. رشد اقتصادی، رشد تولید، کارآمدی نظام اداری، اقتصاد مقاومتی، بالنده شدن کشور در حوزه‌های مهم بویژه نظام اداری کارآمد در گرو افزایش بهره‌وری است.

روند افزایشی بهره‌وری
رئیسی ادامه داد: قبل از درخواست امکانات و منابع جدید، عملکرد دستگاه‌های تابعه خودتان را بر اساس میزان امکانات و منابع دراختیار بررسی کنید و ببینید آیا بهره‌وری مناسبی داشته‌اید. اگر چه در این سال‌ها بهره‌وری کاملاً افزایشی بوده است، اما همچنان در این زمینه مشکل داریم و باید نرخ بهره‌وری بالاتر از 3 تا 3.5 درصد فعلی  باشد.
بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در راستای انضباط مالی، ایجاد شفافیت برای ارتقای اعتماد و نشاط اجتماعی، رفع گره‌ها و کندی کار در ادارات، تلاش برای حذف روش چانه‌زنی و عادلانه، تخصص‌محور و ضابطه‌مند شدن کامل جذب نیروی انسانی در سازمان‌ها و ادارات و تلاش برای ارتقای توانمندی‌های نیروی انسانی، از دیگر محورهای سخنان رئیس‌جمهور خطاب به مدیران اداری-مالی دستگاه‌ها و سازمان‌ها بود.
رعایت اخلاق حرفه‌ای و اداری
رئیس‌جمهور همچنین بر اهمیت رفع بسترهای فسادزا تأکید کرد و اظهار داشت: اصلاح بسترهای فسادزا بسیار مهم است و بر رسیدگی به مفاسد اولویت دارد. باید سازکارها به نحوی تنظیم شود که اساساً افراد امکان تخلف کردن نداشته باشند. رئیسی در ادامه سخنانش به ضرورت توجه به اخلاق حرفه‌ای و اداری اشاره کرد و گفت: رعایت اخلاق اداری و حرفه‌ای می‌تواند به ایجاد انضباط مالی و اداری کمک کند.
 
انضباط اداری در کنار انضباط مالی
رئیس‌جمهور مسئولیت مدیران اداری-مالی در ایجاد تحول در نظام اداری را مهم و سنگین توصیف و تصریح کرد: حتماً مراقبت کنید شرکت‌های دولتی حیاط‌ خلوت دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها نشود. 
این‌گونه نباشد که ضوابط و مقررات فقط برای وزارتخانه و دستگاه اجرایی باشد و شرکت‌ها خودشان برای خودشان ضابطه وضع کنند. همه آن بخش‌هایی که به نام دولت حقوق می‌گیرند باید تحت ضابطه یکسان باشند. رئیسی بیان داشت: یقین بدانید بدنه کلی سازمان‌ها و دستگاه‌ها به دنبال اجرای عدالت و انضباط مالی و اداری است و وقتی برای آنها تشریح کنید که هدف شما هم همین است، با شما همراه خواهند شد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد و شش
 - شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد و شش - ۲۰ دی ۱۴۰۲