وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین پایانی ششمین جایزه سال سینمای ایران:

نمی‌توانیم نسبت به تزلزل ارزش‌های خانوادگی در نمایش خانگی بی‌تفاوت باشیم

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین پایانی ششمین جایزه سال سینمای ایران ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: به مادران آسمانی درود و سلام می‌فرستیم. به همه زنان شایسته ایرانی تبریک می‌گویم. به سالروز شهادت حاج قاسم نیز نزدیک می‌شویم؛ به روح بلند و متعالی این شهید والا‌مقام که اسطوره ما و هر آزاده‌ای در جهان است، درود می‌فرستیم و خوشحالیم که چنین شخصیت متعالی، رشد یافته فرهنگ انقلاب اسلامی است.
او افزود: خوشحالم که از دکتر احمد ضابطی جهرمی در این آیین تجلیل کردیم. سال‌هاست با آثار او آشنا هستم و او از چهره‌های تأثیرگذار سینمای ایران است. ما امروز با واقعیتی به نام سینما روبه‌رو هستیم که بر خلاف تحلیل‌های سال‌های قبل که تأکید داشت با گسترش شبکه نمایش خانگی و شبکه‌های اجتماعی، سینما رو به ضعف می‌رود، چنین نشد. صنعت سینما زنده است و با قوت پیش می‌رود.
وی افزود: نیازمند پژوهش هستیم، باید این موضوع تقویت شود، به سؤالات اصلی ما در حوزه سینما پاسخ دهد و آینده سینما را ترسیم کند. همین نشست‌ها و برنامه‌ها باید ناظر بر رفع مسائل ما باشد. وقتی که وضعیت سینما خوب نیست، یک نوع انتقاد وجود دارد. وقتی خوب می‌شود، باز هم انتقاد می‌کنند و می‌گویند چرا فقط فیلم‌های کمدی می‌فروشد در حالی که این طبیعتی است که برخی موضوع‌ها بیشتر مورد توجه قرار گیرد. امروز یک فیلم پویانمایی بالای پنجاه میلیارد فروخته، که نه طنز و نه سیاسی بوده بلکه درباره امام رضاست.
اسماعیلی درباره وضعیت تولیدات نمایش خانگی تصریح کرد: شبکه نمایش خانگی جزو سینماست و ما هم نسبت به آن انتقادات جدی داریم و باید تنظیم‌گری شود. آنها تبلیغات خیابانی هم دارند. ما نمی‌توانیم نسبت به خشونت، تزلزل ارزش‌های خانوادگی و... بی‌توجه باشیم، گرچه خانواده‌ ایرانی از منظر ارتباطات خانوادگی و استحکام در دنیا بی‌نظیر است اما در شبکه نمایش خانگی به چه شکلی به نمایش گذاشته می‌شود! بنابراین جای پژوهش این موضوعات در این رویداد است. درباره ورود فیلم‌های خارجی به کشور، عدد و رقم درستی نداریم. آیا نظارت پسینی در این حوزه جواب می‌دهد؟وزیر فرهنگ ضمن اعلام نارضایتی از ضعف‌های محتوایی در سکوهای نمایشی افزود: نظارت آثار در سکوهای نمایشی، کار سازمان سینمایی است و وضعیت این آثار حتماً مورد رضایت نیست. حتی بزرگان سینما هم نسبت به آن ابراز نارضایتی می‌کنند. ما موظفیم ضعف‌ها و آسیب‌ها را حل کنیم و در عین حال به آینده سینمای کشور امیدواریم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد
 - شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد - ۱۳ دی ۱۴۰۲