در زندان مرکزی کرج اجرا شد

سارقان مسلح گوش‌بُر در ایستگاه مرگ

گروه حوادث / حکم اعدام پنج سارق غیربومی که ۱۴ فقره سرقت مسلحانه در استان‌های مختلف کشور مرتکب شده بودند، سحرگاه دوشنبه در زندان مرکزی کرج به اجرا درآمد.
  حسین فاضلی هریکندی رئیس کل دادگستری استان البرز گفت: این افراد سرقت‌های متعدد مسلحانه، خشن، مقرون به آزار و راهزنی در استان البرز و سایر نقاط کشور داشتند که رسیدگی به پرونده آنها با گزارشی مبنی بر وقوع سرقت احشام به‌صورت مسلحانه آغاز شد و موضوع با تشکیل پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب نظرآباد در دستور کار ویژه دادگستری کل استان و پلیس آگاهی استان البرز قرار گرفت.
 با اقدامات اطلاعاتی و تحقیقات اولیه، پنج متهم پرونده در محل سکونت خود در یکی از استان‌های غربی کشور شناسایی و بازداشت شدند؛ در تحقیقات و بازجویی‌ها، مشخص شد این گروه علاوه بر چهار فقره سرقت مسلحانه احشام، ۱۴ فقره سرقت مسلحانه دیگر از کامیون‌ها، تریلی‌های حامل تیرآهن و میلگرد و راهزنی در جاده‌های کشور با انواع سلاح‌های سرد و گرم مانند «کلاشنیکف» دارند.
 وی با تشریح شیوه ارتکاب سرقت احشام توسط این باند گفت: معمولاً چند روز قبل از انجام سرقت، یکی از متهمان به محل دامداری مراجعه و به بهانه خرید دام، محل را ارزیابی و پس از چند روز با همدستان خود، شبانه به محل مراجعه و با بستن دست و پای مالک، نگهبان یا چوپان و تهدید با قمه و اسلحه گرم، اقدام به انتقال احشام به کامیون و سرقت آنها می‌کردند.
 وی اضافه کرد: این باند به قدری خشن بودند که هر موقع شخصی مقاومت می‌کرد، وی را مورد ضرب و جرح شدید قرار می‌دادند به نحوی که در مواردی شاکی‌ها را آن قدر کتک می‌زدند که بیهوش می‌شدند. در برخی مواقع نیز که با مقاومت مالباخته روبه‌رو می‌شدند، برای ایجاد رعب و وحشت در سایرین، در سه مورد گوش شاکی‌ها را با قمه بریده‌اند؛ در یکی از سرقت‌های احشام، وقتی به سراغ فردی رفتند که با دو فرزند معلولش از احشام مراقبت می‌کرد، برای ایجاد رعب و وحشت، گوش یکی از فرزندان معلول ذهنی وی را بریده بودند.
 رئیس کل دادگستری استان البرز در مورد نحوه و روش سرقت از رانندگان تریلی و کامیون دارای محموله در جاده‌ها نیز بیان کرد: سارقان معمولاً این کامیون‌ها را از قبل زیر نظر می‌گرفتند و حتی در مسیر و در مواقعی که راننده در پلیس راه یا جایی توقف کوتاه مدت می‌کرد، سراغ وی رفته و سؤالاتی می‌پرسیدند تا متوجه شوند که آیا در مسیر قصد استراحت و توقف دارد یا خیر؟ تا در فرصت مناسب سراغ وی بروند.
 وی ادامه داد: به هنگام شب به سراغ رانندگانی می‌رفتند که اغلب محموله میلگرد یا تیرآهن داشتند و به قصد استراحت کنار جاده توقف می‌کردند و با ارزیابی محیط و در ساعات خلوت، با شکستن شیشه خودرو، پس از ورود به آن، اقدام به بستن دست و پا و چشم راننده کرده و با انتقال کامیون یا تریلی به محل دیگر، بار آنها را تخلیه می‌کردند و راننده را پس از ضرب و جرح در بیابان رها کرده و متواری می‌شدند.
 فاضلی هریکندی متذکر شد: در یکی از موارد اعضای این گروه اقدام به بریدن گوش راننده‌ای کرده بودند که در مقابل اقدام به سرقت آنها مقاومت کرده بود.
 وی با اشاره به اینکه بخشی دیگر از اقدامات این گروه مربوط به سرقت با لباس مبدل مأموران پلیس بوده است، متذکر شد: متهمان با معرفی خود به‌عنوان مأمور با پوشش لباس مأموران و چراغ گردان، به بهانه کنترل مدارک، راننده را غافلگیر و سرقت را انجام می‌دادند.
 رئیس کل دادگستری استان البرز در خصوص جرایم متعدد انجام شده توسط این باند یادآور شد: بررسی سوابق متهمان مشخص کرد برخی از آنها دارای سابقه «سرقت مسلحانه»، «سرقت مقرون به آزار»، «خرید و فروش مواد مخدر» و «حمل اسلحه غیرمجاز» در سایر استان‌ها هستند. همچنین دو نفر از متهمان در زندان و حین تحمل حبس نیز مرتکب چندین فقره جرم شده بودند.
 وی با بیان اینکه حسب بررسی‌ها، ارتکاب سرقت‌های متعدد توسط این باند در استان‌های البرز، قم، همدان، مرکزی، لرستان و خوزستان به اثبات رسید، تصریح کرد: پرونده این باند در دادگاه انقلاب کرج به اتهام «سرقت‌های باندی و مسلحانه منتهی به ناامن کردن راه‌ها و ایجاد رعب و وحشت در میان مردم و خسارت عمده به اموال مردم» مورد رسیدگی قرار گرفت و پس از بررسی همه ابعاد اتهامات و سرقت‌های انجام شده، دادگاه پنج متهم پرونده را به اعدام محکوم کرد و رأی صادره به تأیید دیوان عالی کشور رسید.
 فاضلی هریکندی با اشاره به ابعاد پیچیده پرونده و وسعت اقدامات انجام شده در استان‌های مختلف کشور، متذکر شد: با وجود رد فرجام‌خواهی متهمان و تأیید رأی، چند مرتبه دیگر هم درخواست اعاده دادرسی از سوی متهمان مطرح شد که پس از بررسی و با رد درخواست آنها از سوی دیوان عالی کشور و طی تشریفات قانونی، حکم صادره سحرگاه دوشنبه در ندامتگاه مرکزی کرج به مرحله اجرا درآمد.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و شصت و نه
 - شماره هشت هزار و سیصد و شصت و نه - ۱۲ دی ۱۴۰۲