تقدیر از مرد بااخلاق موسیقی

مراسم تقدیر از ارسلان کامکار همزمان با زادروز این استاد در کانون ادبی زمستان برگزار شد.
هوشنگ کامکار سرپرست گروه موسیقی کامکارها در این مراسم اظهار کرد: شرایط موسیقی امروز گریه‌آور است. می‌خواستم مجلس عزای عمومی برای موسیقی ایران بگیرم. براین اساس در این شرایط قدردانی از هنرمندان زنده ارزنده است. من نباید درباره ارسلان حرف بزنم اما او یک عیب خوب دارد و خود بزرگ‌بین نیست.
او ادامه داد: ارسلان با رهبران خوبی در ارکستر سمفونیک کار کرده و در گروه کامکارها نقش مهمی داشته است. سالیان بسیاری است که ارسلان تدریس می‌کند، شاگردان بسیاری در نوازندگی ویولن دارد و به من در اجرای کارهایم کمک کرده است. ارکستر سمفونیک به جای اینکه به جوانان آهنگساز برسد، چیزهایی را اجرا می‌کند که فایده‌ای ندارد. باید بخشی از کارهای ارکستر کلاسیک اجرا شود و الباقی اجراها به آثار جوانان برسد. بیژن بیژنی نیز اظهار کرد: یکی از خجستگی‌های موسیقایی‌ام آشنایی با خانواده کامکارهاست که سال ۱۳۶۷ با عنوان «افسانه سرزمین پدری‌‌ام» رخ داد و ارسلان کامکار آهنگسازی این آلبوم را برعهده داشت. آلبوم «گل به دامن» را نیز با تنظیم ارسلان کامکار در کارنامه‌ام دارم که مورد توجه علاقه‌مندان موسیقی قرار گرفت.
محمدرضا چراغعلی نیز اظهار کرد: ویژگی استاد ارسلان کامکار، تواضع و فروتنی است. امیدوارم انتهای هنرمند بودن، انسان بودن باشد. علی جعفری پویان هم در این مراسم بیان داشت: امروز روز تجلیل نیست و یک خسته نباشید هنری به بهانه زادروز ارسلان کامکار است. همه به توانایی‌های این هنرمند آگاه هستیم. آهنگسازی او با موسیقی فیلم «مادر» آغاز شد و سینما قدر ارسلان کامکار را ندانست. سه سولوی درجه یک در سینمای ایران زد که شامل موسیقی «قارچ سمی»، «میم مثل مادر» و «کیف انگلیسی» می‌شد.
شهرام صارمی نیز یادآور شد: امیدوارم ارسلان کامکار خسته نشود و کار کند‌. نهاد خانواده برای کامکارها مهم است و همیشه باهم بوده‌اند. افتخار شاگردی هوشنگ کامکار را داشتم و از آموزه‌های اردشیر کامکار بهره بردم. امیدوارم شرایط به گونه‌ای باشد که پویایی و اعتلای این هنر را بیشتر شاهد باشیم.
ارسلان کامکار نیز با تقدیر از همسرش اظهار کرد: خیلی چیزها را می‌خواستم بگویم اما اعتراض اثری ندارد. ۳۵ سال است برای ارکستر سمفونیک تلاش می‌کنیم که به آن توجه شود و نسل جدید حمایت شود اما دیدیم فایده ندارد. آنچنان که باید برای هنرمندان ارزش قائل نمی‌شوند. آخرین کارم اپرای رابعه براساس متن مسعود یحیوی است. در ادامه تندیس یادبود کانون زمستان به ارسلان کامکار اهدا شد و این هنرمند شمع تولد ۶۳ سالگی خود را خاموش کرد.
اجرای حمید غلامعلی و مهدی یغمایی از دیگر بخش‌های این برنامه بود.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و شصت و هفت
 - شماره هشت هزار و سیصد و شصت و هفت - ۱۰ دی ۱۴۰۲