رئیس جمهور در اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به راهبرد دشمن مطرح کرد
پروژه انزوای ایران را شکست دادیم
پنجشنبه گذشته رئیس جمهور راهی قم شد تا در «سیزدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» حضور یابد. سخنرانی آیتالله رئیسی در جمع اعضای جامعه مدرسین و علمای بلاد، محورهای مختلفی داشت؛ محورهایی که رویکردهای دولت مردمی، از حوزه گفتمانی تا دستاوردهای عملی اقتصادی را دربر میگرفت. براساس این سخنان، میتوان رویکرد دولت آیتالله رئیسی را جبران عقبماندگیهای کشور توصیف کرد؛ هم عقبماندگیهای اقتصادی ناشی از یک دهه تعطیلی اقتصاد و هم عقبماندگیهای گفــــــــتمانی ناشــــــــی از غفلت از گفتمانهای انقلاب اسلامی.
ارتباط با حوزه برای دولت سرمایه است
رئیس جمهور سخنان خود را با بیان این نکته آغاز کرد که ارتباط دولت با حوزههای علمیه برای هر دو طرف اطمینانبخش بوده و سرمایهای بزرگ تلقی میشود.آیتالله رئیسی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی بر اساس آموزههای دینی شکل گرفت و جمهوری اسلامی به دنبال اثبات کارآمدی دین در عرصه اداره زندگی اجتماعی انسان معاصر است، اظهار کرد: باور داریم که در مقابل تمدنهای مدعی امروز، اجتهادی تمدنساز وجود دارد که علیرغم همه تطورات و اتفاقات و نوآوریهایی که در جهان صورت گرفته در مقابل هیچ سؤالی از پاسخ بازنمیماند. آیتالله رئیسی، ضرورت تحول را یکی از مسائل مهم امروز کشور برشمرد و با بیان اینکه نگاه تحولی، تحول در فرایندها و تحول نهادی سه گام اصلی در مسیر تحقق تحول است، افزود: نگاه تحولی ضرورت ایجاد تحول است. همچنین باید مسیر گذشته را ارزیابی کنیم. سومین نکته نیز تحول در ساختارهاست؛ منظور از ساختارها صرفاً شاکله اداری در عرصه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیست، بلکه تحول در عرصه آداب و رسوم فرهنگی را نیز شامل میشود.
گفتمان دولت، گفتمان امام و رهبری است
آیتالله رئیسی با بیان اینکه دولت مردمی اساس و مبنای تحول را «سند گام دوم انقلاب شکوهمند اسلامی» قرار داده است، تصریح کرد: گاهی از ما سؤال میشود که گفتمان دولت چیست؟ گفتمان در دو کلمه نمیشود که بر فرض مثال ما بگوییم گفتمان دولت آزادی و عدالت است، این شعار است و نمیتوان آن را گفتمان توصیف کرد. گفتمان با شعار درست نمیشود، بلکه نیاز به این دارد که در جامعه نهادینه شود، مثل آنچه که در لسان امام و رهبری است، این را گفتمان میگویند. لذا ما گفتمان خودمان را همان گفتمان امام و رهبری قرار دادیم، چون همین گفتمان باید اجرایی بشود. وی افزود: تمامی رویکردهای تحولی در دولت مردمی مستند به سند بالادستی گام دوم انقلاب اسلامی است. دولت مردمی همچنین بر اساس این بیانیه، قریب به 37 موضوع از مهمترین مسائل کشور را بررسی و به استناد اسناد بالادستی برای آنها راهکار ارائه کرده است.
غفلت گذشتگان از گفتمان امام و رهبری
آیتالله رئیسی با ابراز تأسف از غفلت گذشتگان نسبت به گفتمان امام و رهبری برای حل مشکلات کشور تصریح کرد: براساس تجربه، هر جایی در بخش اقتصاد، سیاست و فرهنگ که بر مبنا و اصول گفتمان امام و رهبری عمل کردهایم، حوزه موفقیت ما بوده و هر آنجا که نسبت به این اصول و مبانی غفلت داشتهایم با کاستی مواجه شدهایم.
وی انقلاب اسلامی را برخوردار از ظرفیتی عظیم برای ایجاد تحول در تمام شئونات زندگی مردم دانست و تصریح کرد: ما معتقدیم مبتنی بر همین ظرفیت بسیار عظیم میتوانیم عقبماندگیها را جبران کنیم، دیپلماسی عزتمندانه را جایگزین دیپلماسی التماسی کنیم، در بخش اقتصاد و تجارت خارجی در منطقه دست برتر را داشته باشیم و در بخش فرهنگی جوانان را بیش از پیش مجذوب اسلام و سیره اهل بیت(ع) کنیم، بدون آنکه از اصول و مبانی خود کوتاه بیاییم یا وادادگی فرهنگی داشته باشیم.
خداباوری و مردمباوری
شرط اداره موفق کشور
رئیس جمهور خداباوری، خودباوری و مردمباوری را از جمله شروط موفقیت در اداره کشور دانست و گفت: متأسفانه در گذشته گاهی از تریبونهای مختلف سخنانی بیان میشد که در اتاقهای تصمیمساز و در بخش عمل و اجرا به دلیل عدم باور و اعتقاد راسخ با تردیدهای جدی مواجه بود، در حالی که این باور «ما میتوانیم» است که در بسیاری از مسائل و مشکلات راهگشاست. آیتالله رئیسی اهمیت جایگاه حوزههای علمیه در شکل دادن به باورهای مردم در کنار نقشآفرینی مدیران و مسئولان در حل مشکلات کشور را یادآور شد و تصریح کرد: ما از ابتدای شروع به کار دولت بهرغم تردیدافکنیهای بسیار، ایجاد تنگناهای اقتصادی از سوی دشمنان و جنگ ترکیبی و همچنین مواجهه با کمبودها و کاستیهای به ارث رسیده برای دولت از دهه گذشته که به درستی دهه تعطیلی نامیده میشد، کار را شروع کردیم، اما با اتکای به خدای متعال و بهرهگیری از ظرفیتهای کمنظیر کشور و مشارکت مردم، در این مدت توانستیم بر بسیاری از مشکلات غلبه کنیم و با اقدامات انجام شده نیز حتماً تورم کاهشی خواهد شد.ز رئیس جمهور در ادامه جبران کسری بودجه 480 هزار میلیاردی بدون استقراض از بانک مرکزی، افزایش رشد اقتصادی از 4 دهم درصد به 4.2 درصد، کنترل رشد نقدینگی از 46 درصد به 26 درصد، جلوگیری از اضافه برداشت مؤسسات مالی، افزایش دهها برابری همکاری شرکتهای دانشبنیان با وزارتخانههای اقتصادی و صنعتی، جبران بخش قابل توجهی از ناترازی در بخش آب، برق و گاز، رفع تنش آبی بیش از
3 هزار و 500 روستا، شناسایی مؤدیان مالیاتی جدید بیش از مجموع تعداد مالیاتدهندگان در گذشته در راستای اجرای عدالت مالیاتی، توزیع بودجه و اعتبارات بر اساس آمایش سرزمینی و کاهش قابل توجه نرخ بیکاری در دو سوم استانهای کشور را از جمله اقدامات دولت در دو سال و نیم گذشته برای جبران عقبماندگیها و رفع مشکلات اولویتدار کشور عنوان کرد. آیتالله رئیسی با اشاره به شکست دو راهبرد دشمن در ناامیدسازی مردم و انزوای کشور افزود: ما مبتنی بر اصول و مبانی انقلاب اسلامی توانستیم با پیوستن به پیمانها و ائتلافهای بزرگ جهانی نظیر شانگهای، بریکس و اوراسیا و اتصال اقتصاد کشور به زیرساختهای اقتصادی کشورهای عضو این پیمانها پروژه انزوای کشور را به شکست بکشانیم و با غلبه بر بسیاری از کمبودها، کاستیها و نارضایتیها دشمن را در ناامیدسازی مردم نیز ناکام بگذاریم.رئیس جمهور نمایش کارآمدی دین در عرصههای مختلف زندگی مردم را وظیفه و مسئولیت سنگین دولت دانست و نقش علما و حوزههای علمیه در جهاد تبیین برای امیدآفرینی در جامعه و تقویت ایمان مردم را بسیار حائز اهمیت عنوان کرد.
بــــرش
دستاوردهای دولت سیزدهم در کلام رئیس جمهور:
جبران کسری بودجه 480 هزار میلیاردی بدون استقراض از بانک مرکزی
افزایش رشد اقتصادی از 4 دهم درصد به 4.2 درصد
کنترل رشد نقدینگی از 46 درصد به 26 درصد
جلوگیری از اضافه برداشت مؤسسات مالی
افزایش دهها برابری همکاری شرکتهای دانشبنیان با وزارتخانهها
جبران بخش قابل توجهی از ناترازی در بخش آب، برق و گاز
رفع تنش آبی بیش از 3 هزار و 500 روستا
شناسایی مؤدیان مالیاتی جدید بیش از مجموع تعداد مالیاتدهندگان در گذشته
کاهش قابل توجه نرخ بیکاری در دو سوم استانهای کشور
پیوستن به پیمانها و ائتلافهای بزرگ جهانی نظیر شانگهای، بریکس و اوراسیا
اتصال اقتصاد کشور به زیرساختهای اقتصادی کشورهای عضو پیمانهای جهانی