دیگه‌چه‌خبر؟

جهانگیری آماده 1404 می شود؟!
 خبر اول اینکه، اسحاق جهانگیری از تصمیم خود برای اعلام نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری 1404 خبر داده است.
کمال‌الدین پیرمؤذن فعال سیاسی جریان اصلاحات در مصاحبه‌ای از حضور و کاندیداتوری برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب در انتخابات ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: «سیدفرید موسوی» نماینده ادوار مجلس و عضو پیشین فراکسیون امید، «محمدباقر نوبخت» معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، «جمشید انصاری» رئیس سازمان اداری و استخدامی در دولت سابق و «سیدمحسن علوی» نماینده پیشین مجلس از جمله اشخاصی هستند که در انتخابات مجلس دوازدهم ثبت‌نام کرده‌اند.
این نماینده اصلاح‌طلب مجلس نهم همچنین اظهار کرد: از «اسحاق جهانگیری» هم خواسته شد که در انتخابات مجلس ثبت‌نام کند که وی عنوان کرد: «من یک شخص اجرایی هستم، از سوی دیگر بنا دارم تا برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ ثبت‌نام کنم و به همین خاطر در انتخابات مجلس ثبت‌نام نمی‌کنم.»
این ادعا درحالی مطرح می‌شود که انتقادات گسترده مردم از دولت دوازدهم، به پاشنه‌آشیل رأی‌آوری مجدد یاران روحانی تبدیل شده است. به نظر می‌رسد که اسحاق جهانگیری به عنوان یکی از ارکان اصلی انتقادات مردم به دولت قبل، از ذهنیتی که در قبال خود در جامعه وجود دارد، بی‌خبر نیست اما در هرحال به‌واسطه تشویق دیگر سیاسیون، قصد خود برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1404 را مطرح کرده است.

اقدام مثبت دولت مصر علیه مقاصد ضدایرانی
 دست آخر اینکه،  هواپیمای حامل کمک برای غزه، به دستور مقامات مصری مجبور به حذف تصویر مهسا امینی شد. یورونیوز فارسی گزارش داد که انریکه پینیرو، فیلمساز ایتالیایی- آرژانتینی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار ویدیویی از عملیات پاک کردن تصویر مهسا امینی از روی این هواپیما، اعلام کرد دولت مصر از فرود این هواپیما در فرودگاه بین‌المللی العریش ممانعت کرده بود و دلیل آن را لوگوی سیاسی روی دم و بدنه هواپیما اعلام کرد. وی نوشت: برای اینکه سولیدر بتواند کمک‌های بشردوستانه را برای مردم غیرنظامی غزه ببرد مجبور شدیم عکس مهسا امینی و عبارت مربوط به آن را از روی هواپیما حذف کنیم در غیر این صورت دولت مصر به ما اجازه فرود در العریش را نمی‌دهد. در روزهای پایانی تابستان سال قبل، فوت مهسا امینی به ابزاری برای راه‌اندازی آشوب و اغتشاش در ایران تبدیل شد. جریان ضدایرانی با اسم رمز مهسا امینی، اقدام به ایجاد ناامنی در داخل کشورمان کرد. در همین رابطه می‌توان به ائتلاف گسترده گروه‌های ضدایرانی، از سلطنت طلبان و منافقین گرفته تا تجزیه‌طلبان اشاره کرد که برای براندازی جمهوری اسلامی و سپس تجزیه ایران دور هم جمع شده بودند. در این میان دولت‌های غربی نیز با موج سواری روی شرایط پیش آمده در کشورمان، اهداف ضدایرانی خود را دنبال می‌کردند. نصب تصویری از مهسا امینی روی هواپیمای بوئینگ نیز بخشی از پروژه تبلیغاتی غرب در همین باره بود. اما دولت مصر با ملزم کردن نهاد صاحب اختیار هواپیمای مورد بحث، از سوءاستفاده‌های سیاسی این نهاد به ظاهر حقوق بشری جلوگیری کرد. اقدام اخیر دولت مصر را می‌توان بخشی از نتایج دیپلماسی فعال و گسترده جمهوری اسلامی دانست که با روی کار آمدن دولت سیزدهم آغاز شده و جای دیپلماسی منفعلانه دولت قبل را گرفته است. با عادی‌سازی روابط تهران و ریاض، قاهره نیز همین مسیر را برای برقراری و بهبود روابط با ایران در پیش گرفته است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و شصت و پنج
 - شماره هشت هزار و سیصد و شصت و پنج - ۰۷ دی ۱۴۰۲