در حافظه موقت ذخیره شد...
تهدید فراملیتی «داعش خراسان»
از آنجایی که اعضای این گروه تسلط بر قلمرو خراسان تاریخی از جمله افغانستان و بخشهایی از کشورهای آسیای مرکزی و ایران را دنبال میکردند، نام «داعش خراسان» را بر خود گذاشتند و سطح جدیدی از تهدیدات منطقهای را که به بیرون از افغانستان کشیده میشد، گشودند. در این میان برای بازیگران منطقهای همچون ایران، ترکیه، روسیه و چین که در حاشیه و همجوار با آسیای مرکزی شامل «ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان و قزاقستان» قرار داشتند، علاوه بر اهداف اقتصادی و توسعه نفوذ سیاسی در منطقه، برخی نگرانیهای امنیتی نیز به وجود آمد.
آشکار شدن تبار تکفیری جریان حملهکننده به «راسک» از شاخه «جیشالعدل» ثابت میکند شاخه نوظهور گروه تروریستی داعش موسوم به «داعش خراسان»، ایران را در تیررس اهداف جدید خود قرار داده است. در همین راستا رهبری داعشیانی از قومیتهای آسیایمرکزی مانند چچن و نهضت اسلامی ترکستانشرقی، دستور کار جدید خود را در تبدیل کشورهای هدف به امارت اسلامی تعریف کردهاند تا در پی ادغام این امارتها، خلافت اسلامی بزرگ را شکل دهند.
وقوع حمله به مقر انتظامی «راسک» و چندین حملات تروریستی مشابه در ایران که از جمله نمونههای آن حمله سال گذشته به شاهچراغ شیراز بود و گروه «داعش خراسان» مسئولیت آن را برعهده گرفت، نشان میدهد رشد و قدرتگیری گروههای تکفیری آسیای مرکزی که اکنون در بستر تحولات آسیای مرکزی تا مرز گروههای پیچیده پیش رفتهاند، به تحرکات خود شتاب داده و عملکرد خود را بیش از پیش ساماندهی کردهاند.