دوازدهمین نمایشگاه «یاس کبود» در جوار حرم حضرت عبدالعظیم(ع) بر پا شد

تجسم کوچه های مدینه با زبان هنر

دوازدهمین نمایشگاه «یاس کبود» با محوریت سبک زندگی شهروندی با نگاه به سیره فاطمی، با همت قرارگاه جهادی سفیران نور در جوار حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) درحال برگزاری است.

زینب سروستانی از اعضای این  قرارگاه در گفت و گو با «ایران» درباره  این نمایشگاه گفت:« این توفیق را پیدا کردیم که دوازدهمین دوره نمایشگاه «یاس کبود» را که با نام حضرت فاطمه زهرا(س) مزین شده است برگزار می‌کنیم.این نمایشگاه هرسال در بخشی از شهر تهران برگزار می‌شود ودر این دوره این توفیق حاصل شد در کنار حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) این نمایشگاه را برپا کنیم. کلیت کار مانند سال‌های گذشته است. نکته دیگر اینکه «یاس کبود» یک نمایشگاه تجسمی است و طراحی آن در قالب کوچه‌های مدینه و زندگی حضرت زهرا(س) و ... با تلاش چند ماهه اعضای قرارگاه جهادی سفیران نور شکل گرفته است.البته طی این سال‌ها به فراخور فضایی که در اختیار ما قرار دادند غرفه‌هایی به آن اضافه شده است. اما کلیت کار همانطور که اشاره کردم مانند سال‌های قبل است.هدف ما این است، ولادت بانو (س) تا شهادت ایشان را با زبان هنر روایت کنیم.
لازم به ذکر است این نمایشگاه با محوریت سوگواره و نمایشگاه تجسمی یاس کبود راه‌اندازی شده است که راوی به صورت روضه‌خوانی به بیان زندگی حضرت می‌پردازد.»
 به گفته سروستانی:« این نمایشگاه هرسال مورد استقبال بسیاری ازمردم قرار می‌گیرد وافراد علاقه‌مند هستند در این ایام ازاین نمایشگاه بازدید کنند و همانطور که قبل‌تر اشاره شد، نمایشگاه هم به صورت روضه‌خوانی و هم بصری است.»
او درباره اثرگذاری موضوعات دینی و مذهبی با زبان هنربیان داشت: «زبان هنر همیشه اثر گذار بوده و هست. براین اساس در بحث انتقال مفاهیم و فرهنگ با زبان هنر و با موضوعات دینی، کار باید در شأن و شخصیت ائمه(ع) صورت بگیرد. به طور مثال ساخت صحنه‌هایی از زندگی حضرت زهرا(س) به صورت تجسمی و روایت آن با صدای راوی به مخاطب، بی تردید اثرگذاری بهتر و بیشتری خواهد داشت و مخاطب ارتباط خوبی با آن برقرار می‌کند. درواقع باید بگویم مردم ما با موضوعات مذهبی و دینی بیگانه نیستند وسیره ائمه (ع) درزندگی آنها جاری است و الگوبرداری می‌کنند. مردم ما  سال‌ها در مراسمی چون روضه‌خوانی شرکت
داشته‌اند و این احساس را از نزدیک درک کرده‌اند  و سیره و منش حضرت زهرا(س) را شنیده‌اند.اما پردازش این موضوعات با زبان هنر حال و احساس خاصی دارد و در این نمایشگاه در یک قالب بصری این موضوعات تجسم می‌شود و به جان و دل مخاطب می‌نشیند و ارتباط بیشتری برقرار می‌کنند.درواقع این نمایشگاه مانند یک کتاب مصور و فشرده‌ای است  که بازدید کننده، طی یک بازه زمانی کوتاه این کتاب مصور را ورق می‌زند و با زندگی و منش حضرت زهرا(س)آشنا می‌شود.»
سروستانی با تأکید براین صحبت‌ها اظهار داشت:« یکی از وظایف هنر پرداختن به موضوعات دینی و مذهبی و آیینی است و در این باره می‌تواند کارهای بسیاری در قالب‌های مختلف هنری چون موسیقی، فیلم، تجسمی و... تولید کرد و جای چنین موضوعاتی بسیارخالی است. ما می‌توانیم  در بحث انتقال مفاهیم با زبان هنر کارهای متنوعی تولید کنیم و آن را به مخاطب ارائه دهیم.»
مدیر اجرایی این نمایشگاه در پایان صحبت‌های خود گفت:«از مسئولان شهرداری و زیباسازی شهر و مسئولان فرهنگی تقاضا داریم حمایت‌های لازم را داشته باشند. چرا که به دلیل تبلیغات بسیار اندک بسیاری از مردم حتی نام این نمایشگاه را نشنیده‌اند و آشنایی ندارند. خواهش ما این است نمایشگاه مورد حمایت بیشتری قرار بگیرد و بیشتر اطلاع رسانی شود.»
نمایشگاه«یاس کبود» به همت قرارگاه جهادی سفیران نور از ۹ الی ۳۰ آذرماه از ساعت ۱۷ الی ۲۱ و روزهای پنجشنبه و جمعه از ساعت 16 الی 22 در پارکینگ جنوبی حرم سیدالکریم(ع) پذیرای علاقه‌مندان است.
در این نمایشگاه ایستگاه‌های صلواتی، غرفه‌های کودک و نوجوان، دفاع مقدس، عفاف و حجاب، مشاوره خانواده، گفتمان دینی و پاسخ به شبهات و... برپا شده است.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و پنجاه و پنج
 - شماره هشت هزار و سیصد و پنجاه و پنج - ۲۵ آذر ۱۴۰۲