«ایران» از گسترش موج احساسات ضدصهیونیستی در سراسر دنیا گزارش می دهد

انزجار از جنایتکاران مدرن

امیر فرشباف
خبرنگار

 
از ابتدای تهاجم ارتش صهیونیستی به غزه و گسترش جنایات جنگی توسط این رژیم مانند حمله به بیمارستان‌ها، قطع شریان‌های حیاتی، کشتار کور غیرنظامیان و تلاش برای کوچ اجباری مردم فلسطین به کشورهای همجوار، واکنش‌های بین‌المللی بی‌سابقه‌ای نسبت به این جنایات نشان داده شده، به طوری که صهیونیست‌ها هم به‌رغم آمادگی قبلی، غافلگیر شدند. واکنش‌ها در سطوح مختلف آنقدر بی‌سابقه بود که رسانه‌ها و مقامات دولتی اسرائیل با دستپاچگی مجبور به استفاده از اخبار کذب و جعل روایت شدند؛ از جعل خبر سربریدن 40 نوزاد توسط حماس تا حفر تونل توسط مقاومت زیر بیمارستان‌ها و....
به طور کلی واکنش‌ها به جنایات جنگی و ضدانسانی اسرائیل را در دو سطح ملت‌ها و دولت‌ها می‌توان بررسی کرد؛ امواج اعتراض و انزجار مردمی علیه جنایات صهیونیست‌ها در سراسر جهان آنقدر گسترده و قوی بود که دولت‌های نزدیک به رژیم صهیونیستی نیز مجبور به محکومیت و واکنش شدند.
 
تظاهرات از شرق آسیا تا غرب اروپا
در همین رابطه، مردم اندونزی برای چندمین بار تجمع بزرگی را در حمایت از مردم فلسطین و محکومیت جنایات صهیونیست‌ها برگزار کردند. به گزارش عرب نیوز، روز گذشته هزاران معترض اندونزیایی در تظاهراتی به منظور اعلام همبستگی با مردم فلسطین شرکت کردند و خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شدند. مردم اندونزیایی از شهرهای مختلف عمدتاً با لباس‌های سفید و روسری‌های سنتی فلسطینی، پرچم‌های فلسطین را به اهتزاز درآوردند و شعار «فلسطین را آزاد کنید» سر دادند. در سریلانکا، دیگر کشور آسیایی نیز معترضان در مقابل سفارت امریکا تجمع کردند تا حمایت واشنگتن و انتقال تسلیحات به اسرائیل را محکوم کنند.
 مردم اروپا نیز از همان روزهای نخست برای حمایت از مردم فلسطین و توقف جنایات رژیم صهیونیستی به پاخاستند و تا کنون ده‌ها تجمع در بزرگ‌ترین شهرهای اروپا برگزار شده است. طی دو روز گذشته تظاهراتی در شهرهای لندن، لیون، میلان، گلاسکو و ادینبورو برگزار شد.
در شهرهای اسکاتلند، صدها نفر از معترضان برای چندمین بار در حمایت از فلسطین‌ به خیابان‌ها آمدند. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری پرس اسوسیشن، معترضان در خیابان بوچانان شهر گلاسکو تجمع کرده و علامت‌ها و بنرهایی حمل کردند که بر آنها شعار «آتش‌بس همین الان» نوشته شده بود. این تظاهرات در پی اعلام آتش‌بسی چهار‌روزه بین حماس و رژیم صهیونیستی برگزار شد. تظاهرات‌کنندگان حامی فلسطین در شهر گلاسکو پرچم‌های فلسطین را به اهتزاز درآورده و پلاکاردهایی با شعار «شما نمی‌توانید در نسل‌کشی وقفه ایجاد کنید» و شعار معروف «از رود تا دریا» را به نمایش درآوردند. در شهرهای لیون فرانسه، میلان ایتالیا و لندن پایتخت انگلیس نیز صدها نفر از حامیان فلسطین به خیابان‌ها آمدند.  روز شنبه پس از اجرایی‌شدن آتش‌بس موقت بشردوستانه در نوار غزه، بیش از ۱۵۰ هزار انگلیسی در خیابان‌های لندن راهپیمایی کردند تا از مردم فلسطین حمایت کنند و خواستار آتش‌بس دائمی در نوار غزه شدند. معترضان از دولت بریتانیا و سیاستمداران خواستند تا به حمایت خود از اسرائیل پایان دهند.

دولت‌ها به دنبال ملت‌ها
واکنش‌های رسمی دولت‌ها علیه رژیم صهیونیستی نیز به طور بی‌سابقه‌ای رو به افزایش و تشدید است؛ هنوز زمان چندانی از جنگ دیپلماتیک کشورهای اسپانیا و بلژیک با دولت صهیونیستی نگذشته بود که پارلمان آفریقای جنوبی با اکثریت آرا، رأی به اخراج سفیر اسرائیل و قطع کامل روابط دیپلماتیک با این رژیم داد. به گزارش فارس، پس از اینکه پارلمان آفریقای جنوبی روز سه‌شنبه هفته گذشته (۳۰ آبان) به تعلیق روابط دیپلماتیک با رژیم اسرائیل رأی داد، اکنون رسانه‌های عبری‌زبان از رأی نمایندگان آفریقای جنوبی به قطع کامل روابط خبر دادند. مردم آفریقای جنوبی با توجه به مشابهت اشغالگری صهیونیست‌ها با رژیم آپارتایدی دهه‌های قبل در آفریقای جنوبی، با فلسطینی‌ها همبستگی نزدیکی دارند. در سال‌های اخیر تعداد فزاینده‌ای از گروه‌های حقوق بشری گفته‌اند که سیاست‌های رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینی‌ها معادل جنایت آپارتاید است.

تداوم محکومیت سیاستمدار هلندی
اظهارات سیاستمدار راستگرای هلندی درباره کوچاندن آوارگان فلسطینی به اردن نیز خشم و محکومیت کشورهای اسلامی را در پی داشته است. به گزارش پالیتیکو، خیرت ویلدرز، سیاستمدار اسلام‌ستیز و افراطی هلندی در اولین واکنش خود به جنگ غزه پس از پیروزی حزبش در انتخابات پارلمانی، خشم فلسطینیان را برانگیخت. خیرت ویلدرز در واکنش به جنگ غزه گفته بود: فلسطینی‌ها باید به اردن منتقل شوند. تشکیلات خودگردان در واکنش، اظهارات این سیاستمدار هلندی را محکوم کرد. ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن هم ویلدرز را به نژادپرستی شنیع متهم کرد.  امارات متحده عربی، بحرین، یمن و اتحادیه عرب نیز این اظهارات را محکوم کردند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و سی و نه
 - شماره هشت هزار و سیصد و سی و نه - ۰۶ آذر ۱۴۰۲