رئیس بنیاد مستضعفان اعلام کرد:
موتور خودکفایی را در مناطق محروم روشن میکنیم
رئیس بنیاد مستضعفان ایجاد پلتفرمهای محرومیتزدایی را عامل ساده و ارزانکردن فرایند توانمندسازی دانست و گفت: ما گاهی باید بهجای ساخت زنجیرههای جدید، حلقه مفقوده زنجیرههای گذشته را تکمیل کنیم و یکی از مهمترین رویکردهای بنیاد علوی در دوره جدید، استفاده از ابزار فناورانه برای برطرفکردن این حلقههای مفقوده است. بازنگری جدی در روشهای محرومیتزدایی و استفاده از توان قشر جوان همراه با استفاده از ابزار فناورانه میتواند عامل تحول در توانمندسازی مناطق کمبرخوردار باشد.
به گزارش مرکز رسانه بنیاد مستضعفان، حسین دهقان در جریان بازدید از بنیاد علوی در جمع مدیران و هیأتمدیره این بنیاد، شرط اثرگذاری اقدامات در مناطق محروم را ایجاد انگیزه ماندگاری در مناطق دانست و اظهار کرد: زمانی تکلیف ما در یک منطقه محروم تمام میشود که مطمئن باشیم شرایط بقا برای زندگی باثبات در منطقه فراهم شده است و قطعاً بنیاد مستضعفان بههیچ عنوان دنبال رفع تکلیف، شرایط حداقلی و فرار از وظیفه محوله نیست.
وی در ادامه، شرط خروج محرومین از چرخه دائماً زاینده محرومیت را ایجاد امید و نشاط دانست و گفت: نشاط عامل ایجاد سازندگی، تحرک و انگیزه است و مجموعه این پارامترها فردای بهتر را برای یک منطقه محروم به ارمغان میآورد. باید موتور خودکفایی را در مناطق هدف روشن کنیم. مهمترین ویژگی این موتور این است که در طول زمان کار میکند، پایدار است و انرژیاش را از خودش میگیرد و قرار نیست دائماً به دیگری وابسته باشد.
رئیس بنیاد مستضعفان افزود: یک جامعه به میزان دسترسیای که به خدمت پیدا میکند از محرومیت فاصله میگیرد. برای مثال باید فکر کرد که چطور میتوان با ابزارهای نوظهور مانند هوشمصنوعی، دسترسی دائمی کودکان مناطق محروم را برای استفاده از امکانات آموزشی فراهم کرد.
دهقان تثبیت جمعیت، برگشت مهاجران و جمعیتپذیر کردن مناطق را سه شرط محرومیتزدایی اصولی دانست و گفت: ایجاد تعلق سرزمینی و هویتبخشی به مناطق، نوعی محرومیتزدایی پایدار است. برای مثال خیلی از مناطق، اهالی ثروتمندی دارند که مشتاق سرمایهگذاری هستند و باید با آغوش باز آنها را در پیشرفت مناطق سهیم کنیم. باید ساکنان مناطق محروم با افتخار از تعلق خود به زادبوم خویش یاد کنند و این حس افتخار و تعلق سرزمینی را به همهجای کشور برگردانیم.
رئیس بنیاد مستضعفان توانمندسازی را رشد تا حد رسیدن به معیارهای زندگی سالم تفسیر کرد و افزود: انسان سالم میتواند بلاشرط شاد زندگی کند و خود را در یک مختصات چندگانه تعریف کند و ضمن پذیرش مسئولیت خود با دیگران ارتباط بگیرد و در قالب این ارتباط به محیط، بهره برساند و بهره کسب کند.