صفحات
شماره هشت هزار و سیصد و سی و هشت - ۰۵ آذر ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و سیصد و سی و هشت - ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - صفحه ۳

در دومین روز تبادل اسرا، زمزمه‌های استعفای برخی اعضای کابینه جنگ آغاز شد

آتش بس، پاشنه آشیل نتانیاهو

حماس، آزادی اسرای صهیونیست را به دلیل عدم پایبندی اسرائیل به آتش‌بس به تعویق انداخت

حسین فاطمی
خبرنگار


با پایان دومین روز از آتش‌بس موقت در نوار غزه که با پنجاهمین روز از عملیات طوفان‌الاقصی هم‌زمان شد، قرار بود، دومین گروه از اسیران در بند زندان‌های اشغالگران و نیز تعدادی از بازداشت شدگان در غزه آزاد شوند اما گردان های قسام در آخرین ساعات شامگاه دیروز اعلام کرد: این تبادل اسرا به فاصله یک روز بعد از تبادل ۳۹ اسیر فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک بودند با ۱۳ اسیر صهیونیست صورت گرفت. این در حالی است که نتانیاهو بیش از هر زمان در مخمصه اختلافات داخلی در کابینه جنگ است.
به گزارش سایت شبکه خبری الجزیره، گردان های القسام در این بیانیه تاکید کرده است: «آزادی دومین دسته از زندانیان به تعهد اشغالگران برای آوردن کامیون های امدادی به شمال نوار غزه بستگی دارد.» دراین بیانیه تاکید شده است، دلیل این تصمیم عدم رعایت استانداردهای مورد توافق توسط رژیم صهیونیستی بوده است. این در حالی است که، براساس توافق اعلام شده، دیروز (شنبه) قرار بود روند تبادل اسرا ادامه یافته و ۴۲ اسیر فلسطینی زندان‌های رژیم صهیونیستی با ۱۴ زندانی حماس مبادله شوند.
شبکه رسمی رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داده بود، تل‌آویو «عصر جمعه فهرستی از اسامی دومین گروه از اسیران را که از میان زندانیان در نوار غزه آزاد می‌شوند، دریافت کرد.» در بیانیه‌ای که دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اشغالگر منتشر کرد، آمده بود که مقامات امنیتی در حال بررسی این فهرست هستند. قبل از مبادله دوم که تا زمان تهیه این گزارش بنا بر تهدیدی که حماس کرده بود، انجام نشده بود، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داده بود، اداره زندان‌های این رژیم لیست اسامی ۴۲ اسیر فلسطینی را دریافت کرده که باید دیروز آزاد می شدند.
در این بین طاهر النونو، مشاور رئیس دفتر سیاسی حماس هم گفت: «دشمن آتش‌بس را در چندین منطقه از غزه نقض کرد که منجر به شهادت دو نفر شد. اگر رژیم اشغالگر به ورود کمک‌ها به شمال غزه پایبند نباشد این مسأله کل توافق را تهدید می‌کند.» وی با اشاره به اینکه «رژیم اشغالگر به بندهای مربوط به ورود کامیون‌ها و همچنین به معیارهای مربوط به آزادی اسرا پایبند نبوده است» تأکید کرد: «ما اجرای بندهای توافق را پیگیری می‌کنیم و این پیام را به رژیم اشغالگر و سازمان ملل می‌دهیم که هیچ عذر و بهانه‌ای قابل قبول نیست.» طاهر النونو گفت: «ما از نقش میانجیگران استقبال می‌کنیم و آماده بررسی جدی معاملات جدید هستیم. اظهارات اشغالگران درباره اشغال مجدد غزه فریب و نیرنگ است. حماس همواره حاضر است. ما اقداماتی مثل آزادی تایلندی‌ها را انجام دادیم درحالی که این مسأله در معامله نبود.»
به موازات آن، مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه در پستی در پلتفرم ایکس ابراز امیدواری کرد که آتش‌بس موقت بشردوستانه در غزه به یک آتش‌بس طولانی مدت تبدیل شود. در سوی دیگر، وزارت خارجه تایلند روز شنبه اعلام کرد که ۲۰ شهروند تایلندی پس از آزادی ۱۰ نفر از آنها همچنان در بازداشت حماس هستند. این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد تایلندی‌هایی که جمعه از غزه آزاد شدند، پس از ۴۸ ساعت بستری شدن در بیمارستان به خانه‌های خود باز خواهند گشت. هم‌زمان وزارت امور اضطراری روسیه بامداد شنبه اعلام کرد که یک هواپیمای خصوصی ۱۰۵ شهروند روس را که از غزه خارج شده بودند، به مسکو بازگرداند که دومین پرواز از این نوع در دو روز گذشته است. این وزارتخانه در پستی در اپلیکیشن تلگرام اعلام کرد که این گروه شامل ۵۵ کودک با هواپیمای اجاره شده ایلوشین-۷۶ به خانه بازگشتند. پرواز مشابهی نیز روز گذشته ۱۰۱ شهروند روسیه را بازگرداند. در آخرین بیانیه این وزارتخانه آمده است که بیش از ۷۶۰ نفر از جمله بیش از ۳۶۰ کودک به روسیه بازگردانده شدند. همچنین سرویس اطلاعات دولتی مصر از بازگشت ۱۳۴ فلسطینی گیر افتاده در مصر به نوار غزه بر اساس خواست خودشان در اولین روز آتش‌بس بشردوستانه خبر داد.در همین باره ضیا رشوان، روزنامه‌نگار، رئیس سرویس اطلاع‌رسانی دولتی، بامداد شنبه در بیانیه‌ای که در پلتفرم فیس‌بوک منتشر شد، گفت: «در اولین روز آتش‌بس گروهی از فلسطینی‌های سرگردان در مصر بر اساس میل خود به نوار غزه بازگشتند و تعداد آنها به ۱۳۴ نفر می‌رسید. وی افزود: روز اول آتش‌بس شاهد ورود ۲۰۰ کامیون امدادرسانی، دو دستگاه آمبولانس و تعدادی کامیون به بیمارستان‌های صحرایی نوار غزه بودیم که ۱۵ کامیون متعلق به بیمارستان صحرایی اردن و ۱۱ کامیون متعلق به بیمارستان صحرایی امارات با همراهی خدمه خود وارد شدند. وی تصریح کرد: در اولین روز آتش‌بس، ۱۷ مجروح با همراهی ۱۵ نفر و ۱۲ زخمی فلسطینی با همراهان خود به امارات و ترکیه سفر کردند.

ادامه در صفحه  5

 

خبر پلاس

بحران اجساد دفن نشده در شمال غزه

موضوع پیکر افرادی که طی ۵۰ روز کشتار زیر آوارها و حتی در خیابان و معابر جا مانده و از آن مهم‌تر وضعیت بحرانی غزه در همه ابعاد و سطوح از دیگر مسائل مهم این روزهای غزه است. به گزارش خبرگزاری فلسطینی معا در اولین روز آتش‌بس، تیم‌های آمبولانس توانستند ده‌ها پیکر شهید را پس از چند روز و شاید هفته‌ها پس از به شهادت رسیدن از خیابان‌های غزه و شمال بیابند. خبرنگار روسیا الیوم هم افزود که با آغاز آتش‌بس میان حماس و اشغالگران در روز جمعه، تعداد زیادی اجساد مرده و تجزیه شده در چندین منطقه در نوار غزه پیدا شد. این خبرنگار اشاره کرد که بخش زیادی از اجساد کشف شده در اثر بمباران مستمر اشغالگران، تجزیه شده و در نتیجه روزها بدون دفن در فضای باز باقی مانده بودند.
کاربران شبکه‌های اجتماعی کلیپ‌های ویدیویی را منتشر کردند که اجساد کشته شدگان را در خیابان‌ها پراکنده نشان می‌داد. همچنین تصاویری منتشر شد که نشان می‌دهد اجساد کشته شدگان در بیمارستان اندونزی در شمال غزه پس از محاصره چند روزه ارتش اشغالگر و یورش و بمباران آن در بیمارستان اندونزی انباشته شده است. همچنین تیم‌های آمبولانس پس از عقب‌نشینی تانک‌ها از بیمارستان اندونزی، انتقال مجروحان را از بیمارستان‌های اندونزی و الشفا به مجتمع ناصر و بیمارستان اروپایی در خان یونس تکمیل کردند.
خبر دیگر درباره آوارگان غزه اینکه، در حالی که از روز جمعه هزاران فلسطینی از شرق دیرالبلح، خان یونس و رفح پس از ۴۸ روز بمباران مداوم نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی راهی خانه‌های خود شدند، اسرائیل کاتس، عضو کابینه اشغالگر به کانال ۱۲ عبری گفت: ارتش در تلاش است از بازگشت ده‌ها هزار فلسطینی به شمال نوار غزه جلوگیری کند. وی خاطرنشان کرد که در شمال، وضعیت به آن وضعیتی که قبلاً بود، باز نخواهد گشت.
افزون بر اینها سازمان جهانی بهداشت روز جمعه اعلام کرد که از سرنوشت محمد ابوسلمیه، مدیر بیمارستان الشفا در غزه که این هفته توسط اشغالگران دستگیر شد، اطلاعی ندارد و خواستار «احترام کامل» به حقوق وی شد.

 

خبر پلاس

تداوم وحشت شهرک نشینان در سرزمین های اشغالی

در پی ادامه تبادل آتش میان حزب‌الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی در شمال سرزمین‌های اشغالی، شهرک‌نشینان صهیونیست در این منطقه از بی‌توجهی کابینه رژیم اشغالگر به سرنوشت آنها بشدت انتقاد می‌کنند. آن‌طور که ایسنا گفته، ساکنان چند شهرک در شمال فلسطین اشغالی اعلام کردند که در پی تبادل آتش میان حزب‌الله و مقاومت فلسطین در لبنان و ارتش رژیم اشغالگر، نمی‌توانند شب‌ها بخوابند و صدای انفجارها به کابوسی برای آنها تبدیل شده است. روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» در این رابطه گزارش داد که ساکنان برخی شهرک‌های شمال سرزمین‌های اشغالی درصدد مراجعه به دادگاه عالی رژیم صهیونیستی هستند تا از کابینه نتانیاهو بخواهند شهرک‌های آنها را نیز مانند دیگر شهرک‌ها تخلیه کند. این شهرک‌نشینان با انتقاد از کابینه نتانیاهو از وی خواستند که توضیح دهد چرا آنها را که در پنج کیلومتری مرز لبنان ساکن هستند از شهرک‌هایشان خارج نمی‌کند. آنها می‌خواهند به دادگاه عالی بروند و درخواست کنند این شهرک‌ها را تا مسافت کمتر از پنج کیلومتری مرزهای مشترک با لبنان تخلیه کنند.
شهرک‌نشینان شمال فلسطین اشغالی به همین منظور اقدامات قانونی را علیه کابینه نتانیاهو آغاز کردند. طی هفته‌های اخیر مرزهای لبنان و سرزمین‌های اشغالی شاهد تبادل آتش میان حزب‌الله و ارتش رژیم صهیونیستی بوده است. با این حال، منابع از حکمفرما شدن آرامش بر جنوب لبنان در پی آغاز آتش‌بس انسانی موقت میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس خبر دادند. رسانه‌های عبری در این‌باره گزارش داده‌اند که از زمان آغاز نبرد طوفان‌الاقصی و شلیک موشک از جنوب لبنان، چند افسر و نظامی صهیونیست کشته و نیروهای اشغالگر مجبور به تخلیه هزاران شهرک‌نشین از شمال فلسطین اشغالی شدند. تعدادی از شهرک‌نشینان هم به صورت داوطلبانه شهرک‌ها را ترک کردند.

جستجو
آرشیو تاریخی