یک درصدی‌ها در تور نظام مالیاتی

شهرداری لواسان از دادن اطلاعات خانه‌های لوکس امتناع کرد

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور از برنامه نظام مالیاتی برای شناسایی یک درصد از ثروتمندان جامعه و بررسی عملکرد مالیاتی آنها خبر داد.
به گزارش سازمان امور مالیاتی، سید محمدهادی سبحانیان در جمع فعالان رسانه از برنامه نظام مالیاتی برای شناسایی یک درصد از ثروتمندان جامعه و بررسی عملکرد مالیاتی آنها خبر داد.
رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور، اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان را یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین پروژه‌های تحولی اقتصادی کشور دانست و گفت: اجرای این طرح بزرگ نیازمند هماهنگی و همراهی همه حاکمیت است.
سبحانیان، کمک رسانه‌ها برای به ثمر رسیدن این طرح تحولی را بسیار مهم برشمرد و بیان‌داشت: معتقد هستم هر کار تحولی بخواهد در کشور انجام شود، به طور حتم به کمک رسانه نیازمند است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر لزوم همراهی رسانه‌ها با روابط عمومی سازمان امور مالیاتی برای فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مالیات در جامعه، گفت: بعضی از مسیرها و گلوگاه‌هایی را که در فرایندهای بوروکراتیک و اداری بسته است حضور رسانه‌ها باز خواهد کرد.
وی به عنوان نمونه از امتناع شهرداری لواسان برای دادن اطلاعات خانه‌های لوکس به سازمان امور مالیاتی خبر داد و افزود: نظام مالیاتی بدون اشراف اطلاعاتی نمی‌تواند وظیفه‌اش را به خوبی انجام دهد و مطالبه‌گری رسانه‌ها می‌تواند هموار کننده این مسیر باشد.
سبحانیان با بیان اینکه تأمین مالی دولت یکی از رسالت‌های اصلی سازمان امور مالیاتی است که نقش آن در جلوگیری از کسری بودجه، کنترل تورم و رشد اقتصادی کشور بسیار با اهمیت است، تأکید کرد: مالیات می‌تواند به یک ظرفیت امیدآفرین برای دولت تبدیل شود.
رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور، اتمسفر حاکم بر نظام مالیاتی را مبتنی بر دو هدف کلان؛ نخست، تأمین مالی پایدار و غیر تورمی منابع مالی دولت و دوم، تسهیل فرایندها و تکریم مؤدیان عنوان کرد و گفت: ذات سازمان امور مالیاتی گرفتن مالیات است، اما مؤدیان را شریک راهبردی خود می‌دانیم و تلاش ما این است که اخذ مالیات با تکریم و رضایت مردم و مؤدیان همراه باشد.
وی، سنگر نخست مواجهه مردم با حاکمیت را سازمان امور مالیاتی دانست و ادامه ‌داد: اگر تصویر نظام مالیاتی مخدوش شود، نگاه مردم به حاکمیت و دولت نیز دچار مشکل می‌شود. شناسنامه‌دار کردن محل مصرف درآمدهای مالیاتی در بودجه کشور یکی از موارد مهم برای افزایش تمکین و رضایت خاطر مؤدیان در پرداخت مالیات است. سبحانیان، اشراف اطلاعاتی، تعیین تکلیف پرونده‌های رسوب شده در محاکم دادرسی، پیگیری پرونده‌های بزرگ ادارات کل، تولید اظهارنامه‌های برآوردی، قطعی‌سازی پرونده‌های ارزش افزوده، تمرکز بر شرکت‌های صوری، مبارزه با فرار مالیاتی، واحدیابی سیستماتیک، تمرکز بر بساز بفروشی‌ها و پیگیری اخذ مالیات از خانه‌های لوکس و خودروهای لوکس را از مهم‌ترین اقدامات تحولی برای وصول مالیات و تأمین مالی دولت در دو سال گذشته دانست.

کشف ۲ فقره فرار مالیاتی بزرگ و مطالبه ۵۲۸ میلیارد تومان مالیات
مدیرکل دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور، از شناسایی دو فقره فرار مالیاتی بزرگ در استان زنجان و مطالبه مالیاتی از دو شرکت به ارزش ۵۲۸ میلیارد تومان خبر داد.
به گزارش سازمان امور مالیاتی، وحید عزیزی در مورد دو فقره پرونده بزرگ فرار مالیاتی در استان زنجان اظهار داشت: در اجرای بازرسی ماده ۱۸۱ قانون مالیات‏های مستقیم در یک شرکت فعال در حوزه صنعت روی، پس از رسیدگی به اسناد و مدارک به دست آمده، اقدام به صدور اوراق تشخیص متمم عملکرد، اوراق مطالبه متمم مالیات و ارزش افزوده و جرایم عملکرد سنوات ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ کردیم که مجموع مالیات این موارد در این شرکت حدود ۸۲ میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه تمام اوراق صادره به مؤدی ابلاغ شده و مراحل قطعیت و وصول پرونده در دست اقدام است، افزود: تمام مستندات فروش شرکت از دفاتر فروش غیررسمی که به صورت دستی تهیه شده بود استخراج و در گزارش متمم شرکت اعمال شده است.
مدیرکل دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی همچنین به پرونده فرار مالیاتی شرکت دیگری اشاره کرد و گفت: در اجرای بازرسی ماده ۱۸۱ قانون مالیات‏های مستقیم یک شرکت فولادی فعال در استان زنجان، پس از بررسی و رسیدگی اسناد و مدارک به دست آمده، اوراق تشخیص متمم عملکرد، اوراق مطالبه متمم مالیات و ارزش افزوده سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ برگ تشخیص مالیات به ارزش حدود ۴۴۶ میلیارد تومان صادر شده است. وی گفت: پرونده دو فقره فرار مالیاتی بزرگ در استان زنجان به ارزش ۵۲۸ میلیارد تومان است که این میزان مالیات از دو شرکت یاد شده مطالبه شده است.
گفتنی است درآمد مالیاتی به‌عنوان حق شارژ شهروندان برای اداره جامعه است و در همه کشورها قوانین محکمی برای مقابله با فرار مالیاتی وضع می‌شود.
از طرف دیگر دولت‌ها هم موظفند علاوه بر رعایت صرفه و صلاح جامعه و خودداری از هزینه‌تراشی، در بودجه جاری صرفه‌جویی و از بزرگ شدن حجم دولت خودداری کنند و موارد مصرف مالیات را به طور شفاف به اطلاع مردم مالیات‌دهنده برسانند و به این طریق یک تعلق اجتماعی برای مردم و مؤدیان ایجاد می‌شود.

 

خاندوزی: تحول در نظام مالیات‌ستانی کشور در دولت سیزدهم محقق شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تحول در نظام مالیات‌ستانی کشور و ثبت رکورد تاریخی وصول درآمدهای مالیاتی در دولت سیزدهم محقق شد.
به گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، سید احسان خاندوزی با اهدای لوح سپاس به محمدهادی سبحانیان، از اقدامات ارزنده و عملکرد درخشان سازمان امور مالیاتی کشور در ثبت رکورد تاریخی در وصول درآمدهای مالیاتی و همچنین اجرای موفق و کم‌نظیر در تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‏های مستقیم از رئیس کل، مدیران و کارکنان سازمان امور مالیاتی کشور تقدیر کرد. بر پایه این گزارش، در متن لوح سپاس خاندوزی آمده است:«تهیه و تدوین برنامه‌های متنوع در راستای تحقق اهداف عالیه نظام و عملیاتی شدن سیاست‌های کلی اقتصادی و به تبع آن تأمین آسایش و رفاه بهترین بندگان خدا، افتخار بی‌بدیلی است که نصیب خدمتگزاران مردم در آن سازمان شده است.
اجرای موفق و کم‌نظیر تبصره ۱۰۰ قانون مالیات‏های مستقیم به‌عنوان یکی از قوانین مترقی مالیاتی در سال‌ جاری، مرهون تلاش‌ها و مجاهدت‌های خستگی‌ناپذیر همه مدیران و کارکنان آن سازمان است. تحول در نظام مالیات‌ستانی کشور در دولت سیزدهم، ثبت رکورد تاریخی وصول درآمدهای مالیاتی همراه با اجرای برنامه‌های مختلف با هدف ارتقای فرهنگ مالیاتی و اجرای برنامه‌های متنوع اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی که توسط روابط عمومی آن سازمان میسر شده است، مسیری است که می‌تواند به‌ الگویی موفق برای سایر حوزه‌های اقتصادی تبدیل شود.»

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و بیست و چهار
 - شماره هشت هزار و سیصد و بیست و چهار - ۱۸ آبان ۱۴۰۲