مالیات زیر ٢٠ میلیون تومانی ۴٠درصد صاحبان مشاغل
اجرای دقیق هوشمندسازی نظام مالیاتی با تأکید بر شفافیت و دادهمحوری در دولت سیزدهم منجر شد تا مالیات نیمی از صاحبان مشاغل با نرخ صفر قطعی شود و ۴٠ درصد اصناف مالیات زیر ٢٠ میلیون تومانی پرداخت کنند. به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم در دومین سال فعالیت، به وعده خود در راستای حمایت از تولید و صاحبان مشاغل عمل کرد و طبق گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، مالیات بیش از ۵۰ درصد از صاحبان مشاغل برای عملکرد سال ۱۴۰۱ با نرخ صفر قطعی شد. در این زمینه، سید محمدهادی سبحانیان رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور اعلامکرد: همانطور که در خرداد ماه وعده داده بودیم مالیات نزدیک به 4 میلیون نفر از اصناف و مشاغل با عدد صفر قطعی شده است. دولت سیزدهم با راهبرد حمایت از تولید، از دو سال گذشته تاکنون در ٢ سال پیاپی در مجموع 7 درصد نرخ مالیات را کاهش داد، اقدامی که در دولتهای گذشته مورد بیتوجهی قرار گرفته بود. تأکید سازمان مالیاتی در دوره جدید بر سامانههای جدید و اتصال آن به سیستمهای بانکی بهمنظور شناسایی فراریان مالیاتی و فشار بر آنان و کاهش فشار بر بخش مولد اقتصاد است. رشد نزدیکبه ۴۵ درصدی وصول درآمدهای مالیاتی در دولت سیزدهم برپایه شناسایی حدود ٢,۵ میلیون مؤدی جدید و بستن ترفندهای فرار برای سوپر میلیاردرهاست. این سازمان از روش مالیاتستانی سنتی به سمت مالیاتستانی هوشمند و عادلانه حرکت کرده است و با تکیه بر اطلاعات شفاف، دقیق و بدون فشار بر مؤدیان کنونی اقدام به وصول مالیات میکند. طبق آخرین گزارش سازمان مالیاتی، امسال بیش از ۵۰ درصد از مشاغل، مالیات صفر و حدود ۴۰ درصد نیز مالیات زیر ٢٠ میلیون تومان پرداخت کردهاند.
سهم ٨ درصدی اصناف و مشاغل از مالیات
برپایه این گزارش، سهم اصناف و مشاغل از کل درآمدهای مالیاتی نزدیک به 8 درصد است. عملکرد سال گذشته بیش از نیمی از اصناف و مشاغل نیز صفر بود.
آمارهای سال گذشته از عملکرد سال ١۴٠٠ صاحبان مشاغل و اصناف نیز نشان میدهد که ۵٠ درصد اصناف معاف از مالیات بودند. همچنین نشان میدهد مالیات ٢٠ درصد از اصناف بین صفر تا پنج میلیون تومان و حدود ١٠ درصد بین 5 تا ۱۰ میلیون تومان، ١٢ درصد بین ١٠ تا ۳۰ میلیون تومان و تنها ۸ درصد از اصناف ۳۰ میلیون تومان به بالا مالیات پرداخت کردند.
بر این اساس، متوسط مالیات پرداختی صاحبان مشاغل و اصناف حدود 5 میلیون تومان، پزشکان و دندانپزشکان بهطور متوسط در سال ۳۵ میلیون تومان، مالکان نمایشگاههای اتومبیل و نمایندگی شرکتهای خودرو ۱۶ میلیون تومان، دفاتر اسناد رسمی ۱۴ میلیون تومان، بنگاههای املاک ۱۰ میلیون تومان، مالکان رستورانها و طلافروشان ۹ میلیون تومان و سایر اصناف از جمله وکلا، لوازم یدکی خودرو، هنرمندان، فروشندگان سیگار و تنباکو، کیف و کفش، لوازمخانگی، فرش و موکت، لوازم صوتی و تصویری، لوازمالتحریر، مسافرخانهها و انواع نانهای سنتی مالیاتی بین یک تا 8 میلیون تومان در سال بوده است.
اتاق شیشهای مالیات در سامانه مؤدیان
دولت سیزدهم با جدیت قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان را پس از سه سال بلاتکلیفی عملیاتی کرد و در حدود پنج ماه، ۴۸ هزار مؤدی به این سامانه پیوستند. سامانهای که در آن خرید و فروشها در اتاق شیشهای با شفافیت ثبت میشود و راه فرارهای مالیاتی و ترفندهای کلاهبرداری را بسته است. بر اساس آخرین گزارشهای سازمان امور مالیاتی ۲۲۰ میلیون صورتحساب در سامانه مؤدیان صادر شده است. بیش از ۹ میلیون کارپوشه فعال وجود دارد و افزون بر یک میلیون و ۷۰۰ هزار شناسنامه عمومی و اقتصادی برای کالا و خدمات صادر شده است. راهاندازی سامانه مؤدیان مالیاتی در دولت سیزدهم منجر شد تا با هوشمند کردن فرایند اخذ مالیات شاهد وصول مالیات عادلانه از همه داراییها و درآمدها باشیم و فراریان مالیاتی به تور بیفتند.
ایجاد میز واکنش سریع برای حل و فصل مسائل فعالان بزرگ اقتصادی
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور از ایجاد میز واکنش سریع برای حل و فصل مسائل فعالان بزرگ اقتصادی و مؤدیان خوشحساب مالیاتی خبر داد.
به گزارش سازمان مالیاتی، سید محمد هادی سبحانیان در نشست «هماندیشی مجمع کارآفرینان ایران» که با حضور اعضای مجمع کارآفرینان ایران برگزار شد، اظهار داشت: نگاه سازمان امور مالیاتی کشور به فعالان اقتصادی یک نگاه بالا به پایین یا تقابلی نیست بلکه ما خود را یک شریک راهبردی میدانیم که در سود فعالیت ایشان شریک است. وی در ادامه افزود: لذا نظام مالیاتی نه تنها نباید برای کسب و کارها مانعی ایجاد کند بلکه در تلاشیم به صورت حداکثری تکالیف مالیاتی فعال اقتصادی را ساده، شفاف و سیستمی کنیم. گفتنی است در ادامه این نشست اعضای مجمع کارآفرینان و شرکتهای عضو این مجمع به بیان نقطه نظرات و مسائل خود در حوزههای مختلف مالیاتی پرداختند تا ضمن استماع مشکلات آنان و رسیدن به همگرایی و همافزایی و ایجاد راهبردهای مشترک، زمینه همکاری و تعامل بیش از پیش سازمان با این مجمع فراهم شود.