دعوت نتانیاهو از رئیس جمهور امریکا برای سفر به تل آویو

بایدن در صحنه جنایت

حسین فاطمی
خبرنگار

امروز جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در حالی دیدارهای خود را در خاورمیانه آغاز می‌کند که رهبر معظم انقلاب دیروز سه‌شنبه در دیدار با جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی ایران بیان داشتند: «امریکا در جنایات اخیر مسئول است». پیرو همین جمله بی‌شک بزرگ‌ترین حامی کشتار بی‌سابقه مردم فلسطین طی یازده روز گذشته دولت بایدن بوده است. این حمایت تا جایی است که اخیراً روزنامه عبری‌زبان «یدیعوت آحارونوت» گزارش داد، واشنگتن براساس منافعش در منطقه به جای تل‌آویو فرماندهی جنگ کنونی در غزه را بر عهده دارد. در همین راستا رسانه‌های رژیم صهیونیستی قبل‌تر اعلام کردند که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا ضمن سفر به سرزمین‌های اشغالی در اقدامی بی‌سابقه حتی در نشست شورای جنگ این رژیم شرکت کرده است.
در همین ارتباط کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی خبر داد، آنتونی بلینکن در نشست شورای جنگ کابینه اضطراری تل آویو با حضور «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر، «یوآف گالانت» وزیر جنگ، «بنی گانتس» وزیر جنگ سابق، «گادی آیزنکوت»، رئیس سابق ستاد ارتش و «رون دریمر» سفیر تل آویو در واشنگتن حضور یافت. این شبکه تلویزیونی همچنین با اشاره به سفر بایدن به سرزمین‌های اشغالی در سایه حملات مداوم رژیم صهیونیستی به غزه که در اوج عملیات طوفان‌الاقصی حماس و کشتار مردم بیگناه فلسطین در غزه صورت می‌گیرد، تأکید کرده است، این سفر بیشتر برای نشان دادن حمایت دائم و بی‌چون‌وچرای واشنگتن از تل‌آویو صورت می‌گیرد و در کنار سفر لوید آستین، وزیر جنگ امریکا و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور که طی روزهای اخیر دو بار به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است، بر این نقش حمایتی تأکید می‌کند. این در حالی است که به نظر می‌رسد، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در راستای سرپوش گذاشتن بر شکست خود در برابر مقاومت فلسطین، رسماً از جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا برای سفر به تل‌آویو دعوت کرده است. کارشناسان معتقدند، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با هدف فرار از شکست در برابر مقاومت فلسطین، بایدن را به اراضی اشغالی دعوت کرده است. نتانیاهو و بایدن از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون، پنج بار به صورت تلفنی صحبت کرده‌اند.
افزون بر سفرهای دیپلماتیک مداوم مقامات امریکایی، نیویورک تایمز گزارش داد، تل‌آویو از واشنگتن ۱۰ میلیارد دلار کمک نظامی اضطراری خواسته است. این روزنامه به نقل از سه مقام آگاه با این درخواست گفت که این بسته کمکی در لایحه‌ای توسط کنگره با هماهنگی کاخ سفید تنظیم شده است. به گفته این روزنامه، این لایحه همچنین شامل بودجه‌هایی است که دولت بایدن برای اوکراین، تایوان و مرز امریکا و مکزیک به دنبال آن است. روز یکشنبه، چاک شومر، رهبر اکثریت سنا، در جریان سفر به سرزمین‌های اشغالی گفت که قانونگذاران امریکایی در مورد ارائه مهمات ۱۵۵ میلی متری به تل آویو، مهمات جایگزین برای سیستم دفاع موشکی گنبد آهنین، بمب‌های هدایت شونده دقیق و کیت‌های JDAM برای تبدیل بمب‌ها به مهمات دقیق برای تل آویو بحث کرده‌اند.
با این حال به نظر می‌رسد، نقش حمایتی امریکا از تل آویو به همین جا ختم نمی‌شود و بایدن در نظر دارد، در نشست چهارجانبه‌ای که بناست با حضور امریکا، اردن، مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین برگزار شود، بر این نقش حمایتی تأکید کرده و با آنها درباره مسائل امنیتی که تل آویو نسبت به آنها حساسیت ویژه دارد، به مذاکره بنشیند. یکی از این مسائل، تخاصم موجود بین حماس و رژیم صهیونیستی و دیگری احتمالاً مسأله کوچ اجباری فلسطینیان است که نتانیاهو بسیار آن را دنبال می‌کند اما موجب حساسیت ویژه مصر و اردن شده است.
این در حالی است که به گزارش آژانس امدادرسانی و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی(آنروا)، غزه در حال تجربه یک بحران انسانی است. در حالی که آب، غذا، سوخت و تجهیزات پزشکی در حال اتمام است و حداقل 3 بیمارستان غزه به دلیل کمبود امکانات و همچنین اتمام سوخت خدمات‌رسانی خود را متوقف کرده‌اند، غیرنظامیان به دنبال هشدار رژیم صهیونیستی برای تخلیه مناطق شمالی غزه به منطقه جنوبی آن فرار می‌کنند اما در جنوب نیز امنیتی برای آنان وجود ندارد و مورد حمله ارتش رژیم صهیونیستی واقع می‌شوند.
 
کمک‌هایی فراتر از تصور
در کنار حمایت‌های بی‌دریغ سیاسی، دیپلماتیک، رسانه‌ای و مالی امریکا از رژیم صهیونیستی برای تداوم و تشدید نسل کشی در غزه، کمک‌های نظامی، امنیتی و دفاعی هم عامل اصلی روشن ماندن موتور کشتار در نوار غزه است. در تازه‌ترین خبرها، به گزارش اسپوتنیک، یک منبع در پنتاگون خبر داده، یک تیم واکنش سریع متشکل از دو هزار تفنگدار دریایی را به سواحل فلسطین اشغالی می‌فرستد. در بیانیه منتشره آمده است: «نیروی واکنش سریع تفنگداران دریایی در حال حرکت به سوی سواحل اسرائیل است. دو هزار تفنگدار و ملوان به تعداد فزاینده نیروهای نظامی دریایی که در سواحل اسرائیل تجمع می‌کنند، خواهند پیوست». در این خصوص سابرینا سینگ، دستیار معاون مطبوعاتی پنتاگون در بیانیه‌ای اعلام کرد که لوید آستین، وزیر دفاع امریکا این افراد متشکل از کارکنان نظامی و طیفی از یگان‌ها را در حالت آماده‌باش برای اعزام قرار داد. این کار توانایی وزارت دفاع را در واکنش سریع به تحولات امنیتی خاورمیانه افزایش می‌دهد.
پیش از این ناو هواپیمابر امریکایی جرالد فورد با یک گروه ضربت وارد شرق دریای مدیترانه شده بود. کاخ سفید تأکید کرد که استقرار آن در منطقه باید طرف‌های ثالث را از تشدید تنش در اطراف رژیم صهیونیستی باز دارد. لوید آستین، رئیس پنتاگون سپس از اعزام یک گروه ضربت با ناو هواپیمابر یو اس اس آیزنهاور به آنجا خبر داد. در این بین هم ژنرال مایکل اریک کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده در خاورمیانه (سنتکام) دراوج گمانه زنی‌ها درباره حمله زمینی قریب‌الوقوع ارتش رژیم صهیونیستی به غزه وارد اراضی اشغالی شد. هرچند که ریچارد هخت، یکی از سخنگوهای ارتش رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت: «همه درباره عملیات زمینی حرف می‌زنند. اما احتمال دارد شاهد چیز دیگری باشیم. هیچ آتش‌بس انسانی در این مرحله در غزه وجود نخواهد داشت.» او در این خصوص که این گزینه دوم چه می‌تواند باشد، توضیحی نداد.
در حالی که نگرانی‌های بین‌المللی از یک جنگ گسترده منطقه‌ای افزایش می‌یابد، ارتش ایالات متحده در حال تقویت قدرت آتش خود در منطقه بوده و ادعا شده هدف آن جلوگیری از گسترده‌تر شدن درگیری بین حماس و اسرائیل است. پنتاگون همچنین تسلیحاتی از جمله دفاع هوایی و مهمات را به تل آویو می‌فرستد. این در حالی است که کوریلا قبل از فرود در فرودگاه بن گوریون، در اظهاراتی کوتاه گفت: «من اینجا هستم تا اطمینان حاصل کنم که اسرائیل آنچه را که برای دفاع از خود نیاز دارد، بویژه بر جلوگیری از گسترش درگیری توسط طرف‌های دیگر، در اختیار داشته باشد». یک مقام امریکایی به رویترز گفت که کوریلا قرار است جلساتی در سطوح بالا با رهبری نظامی اسرائیل برگزار کند تا درک روشنی از الزامات دفاعی متحد نزدیک ایالات متحده به دست آورد. همچنین انتظار می‌رود که کوریلا حمایت نظامی ایالات متحده با هدف جلوگیری از گسترش درگیری اسرائیل و حماس را تشریح کند.
 
نسل‌کشی همچنان ادامه دارد
در سایه تداوم کمک‌های همه‌جانبه امریکا به صهیونیست‌ها کماکان جوی خون در غزه جاری است.
روز گذشته، جنایت صهیونیست‌ها در خان‌یونس، خشونت‌بار‌ترین حمله این روز بود. به گزارش یک مقام ارشد و وزیر بهداشت پیشین حماس در حملات رژیم صهیونیستی به خان‌یونس دست‌کم 30 نفر به شهادت رسیدند. این در حالی است که به گزارش آسوشیتدپرس، جسد ۵۰ نفر صبح روز سه‌شنبه به بیمارستان ناصر در خان یونس منتقل شد. بنابر اعلام ساکنان محلی، در یک خانواده دست‌کم ۴ نفر کشته شدند. سمیحه زعرب، یکی از ساکنان محله‌ای که تحت اصابت بمب‌های اسرائیل قرار گرفته، گفت: «در یک ساختمان تنها دو نفر جان سالم به در بردند.»
در ادامه تجاوزات صهیونیست‌ها طی دیروز -سه‌شنبه- وزارت بهداشت فلسطین نیز اعلام کرد، این حملات منجر به نابودی محله‌های مسکونی و از بین رفتن کامل خانواده‌ها شده است. طی ۲۴ ساعت گذشته ده‌ها تن شهید و ۵۶۲ تن زخمی شده‌اند. طبق گزارش وزارت بهداشت فلسطین تعداد شهدا از هفتم اکتبر به ۲۸۳۷ نفر و تعداد زخمی‌ها به حدود ۱۲ هزار تن رسیده است.

ادامه در صفحه  20

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و پنج
 - شماره هشت هزار و سیصد و پنج - ۲۶ مهر ۱۴۰۲