صفحات
شماره هشت هزار و سیصد و چهار - ۲۵ مهر ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و سیصد و چهار - ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - صفحه ۲

رئیس‌جمهور در سیزدهمین همایش ملی نخبگان:

نخبگان سرمایه‌هایی هستند که باید صیانت شوند

رئیس‌جمهور روز گذشته در سیزدهمین همایش ملی نخبگان، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع استعدادهای برتر و نخبگان کشور به اهمیت نقش و جایگاه نخبگی در جامعه اشاره کرد و گفت:‌ نخبگان موتور محرکه و پیشران پیشرفت کشور در بخش‌های مختلف هستند و باید خدای متعال را به‌خاطر اعطای چنین نعمت‌هایی شکرگزار بود.
آیت‌الله رئیسی در این مراسم که با حضور پرتعداد نخبگان رشته‌های مختلف و سخنرانی چند نفر از آنان همراه بود، توانایی و دانایی نخبگان را موجب افتخار، عزت و اقتدارآفرینی کشور دانست و ضمن تجلیل از نقش پدران، مادران و مربیانی که زمینه‌های رشد و پیشرفت آنان را فراهم کرده‌اند، افزود: خانه، مدرسه، دانشگاه و نظام اسلامی به عنوان بسترهایی برای رشد و تعالی نخبگان، جایگاه بسیار مهمی در نخبه‌پروری دارند و نقش‌شان در این زمینه مثال‌زدنی است.

جایگاه فعلی علمی کشور جایگاه نهایی نیست
آیت‌الله رئیسی هدف از تأسیس بنیاد ملی نخبگان را حمایت و هدایت جامعه نخبگانی کشور عنوان کرد و با قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته از سوی این بنیاد در این زمینه، اظهارکرد: جایگاه فعلی کشور در علم و فناوری جایگاه نهایی و قله نیست و باید با تلاش بیشتر و با استفاده از ظرفیت استعدادهای برتر بتوانیم کشور را به جایگاه رفیع و شایسته خود برسانیم.
رئیس‌جمهور، نخبگان را سرمایه‌هایی بزرگ برای کشور دانست و تأکید کرد: این سرمایه باید شناسایی شده، از او صیانت شود و ارتقا یابد، چرا که اگر به ارتقای این سرمایه بزرگ و ملی توجه نشود، دچار فرسایش خواهد شد.
وی نقش‌آفرینی استعدادهای برتر و نخبگان را در جامعه در پرتو نعمت خدادادی نخبگی مورد تأکید قرار داد و گفت: یک جلوه از این نقش‌آفرینی حضور در مناصب مدیریتی و اجرایی است، اما باید زمینه برای رشد و تعالی نخبگان فراهم شود تا در عرصه‌های دیگر از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اثربخش باشند.

نخبگان باید مسائل کشور را بشناسند
رئیس‌جمهور با بیان اینکه مسیر حرکت نخبگی باید در جهت مسأله‌شناسی، حل مسأله و پیشرفت کشور باشد، تأکید کرد: نخبگان باید مسائل کشور را بشناسند و بعد از آن در جهت حل مسائل، راهکار ارائه دهند. بنیاد ملی نخبگان طرحی نو برای شناسایی نخبگان ارائه کند که مبنای آن مردمی‌سازی، شناسایی استعدادها در عمل و نه صرفاً در سخن باشد.
آیت‌الله رئیسی مدرسه را بهترین نقطه آغاز شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر دانست و تصریح کرد: نخبگان و جامعه حقوق متقابلی دارند؛ نخبه بیش و پیش از دیگران متوجه اشکالات و کمبودهای جامعه می‌شود و از این منظر می‌توان نخبه را یک نوع روشنفکر در شناسایی مسائل کشور قلمداد کرد.

تشویق اقدامات مردمی در شناسایی نخبگان
رئیس‌جمهور لزوم تشویق اقدامات مردمی در زمینه شناسایی نخبگان را مورد تأکید قرار داد و گفت: شناسایی نخبگان نباید به بنیاد ملی نخبگان خلاصه شود و باید در جهت دسترسی همه آحاد مردم به امکانات باشد فارغ از اینکه روستایی یا شهری باشند یا تمکن مالی داشته یا نداشته باشند، پوشش لازم به عمل آید تا افراد دارای استعداد بتوانند توانایی‌های خود را شکوفا کنند.
وی مدیران کشوری و استانی را مکلف به بهره‌گیری از شاخص‌های نخبگی و ظرفیت نخبگانی کرد و گفت: در شوراهای استانی و وزارتخانه‌ها باید در کنار مدیران، نخبگان نیز به تصمیم‌سازی و سیاستگذاری مسائل کشور کمک کنند.
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه نخبگان علاوه بر شناسایی مسائل، در حل این مسائل نیز نقش‌آفرینی مؤثری ایفا می‌کنند، اظهارکرد: نخبه اساساً مسئولیت‌پذیر، وطن‌دوست و مردم‌دوست است، باید در نخبگی فردی که وطن‌دوست و مردم‌دوست نباشد، تردید کرد.
 آمادگی دولت
برای تولید داروهای خاص
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از این مراسم بر آمادگی دولت برای حمایت از تلاش‌های نخبگان در مسیر تولید داروهای بیماری‌های خاص و همچنین حمایت از خانواده‌های این بیماران برای دستیابی هر چه آسان‌تر به دارو، تأکید کرد.
وی در پاسخ به دغدغه یکی از نخبگان حاضر در این گردهمایی درباره تبعات و خطرات سقط جنین در جامعه، تصریح کرد: سقط جنین نوعی قتل نفس و از موضوعات رنج‌آور جامعه است که باید از جنبه‌های مختلف فرهنگی، درمانی و رسانه‌ای مورد توجه جدی قرار بگیرد و خطرات و تبعات این موضوع نیز به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی شود.
رئیس‌جمهور افزود: موضوع سقط جنین از اولویت‌های جدی است که باید در دستورکار قرار گیرد و همه بخش‌های مسئول در جلوگیری و پیشگیری از آن وارد عمل شوند.
آیت‌الله رئیسی در ادامه در پاسخ به دغدغه یکی دیگر از نخبگان مبنی بر لزوم توجه به زنجیره ارزش تأکید کرد: موضوع زنجیره ارزش با نگاه توأمان به عرصه عرضه و تقاضا امری بسیار مهم است و همه ملزوماتی چون تولید، تأمین مواد اولیه و بهره‌برداری صحیح از منابع سرشار کشور و ایجاد اشتغال در گرو تکمیل این زنجیره است.

ضرورت تنظیم‌گری برای مقوله
هوش مصنوعی
چگونگی بهره‌گیری از «هوش مصنوعی» موضوع دیگر مورد اشاره از سوی یکی از نخبگان بود که رئیس‌جمهور ضمن تأکید بر اهمیت آن افزود: این اهمیت موجب شد که مقدمات ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی انجام شود و آغاز به‌کار این مرکز به‌زودی اعلام خواهد شد.
آیت‌الله رئیسی در همین زمینه افزود:‌ پدیدآورندگان هوش مصنوعی در دنیا نیز امروز به این نتیجه رسیده‌اند که این پدیده باید تنظیم‌گری شود و این امر در مرکز ملی هوش مصنوعی تحقق خواهد یافت.
در ابتدای این همایش دهقانی‌فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، ضمن اشاره به تشکیل منظم جلسات هیأت امنای بنیاد ملی نخبگان و اهتمام دولت سیزدهم به این امر، گفت: از هر 10 موضوع مورد پیگیری رئیس‌جمهور 7 موضوع درباره نخبگان است و دلیل آن این است که نخبگان محور پیشرفت و پویایی کشور هستند.
همچنین در این برنامه با اهدای لوح و تندیس از 3 نفر از مدیران کانون‌های مردمی نخبه‌پرور و همچنین یکی از نخبگان معلول و نفرات برتر کنکور سراسری و خانواده وی به دلیل تلاش در جهت شناسایی نخبگان و اهتمام بر نخبه‌پروری تجلیل شد.

 

بــــرش

تحریف سخنان رئیس‌جمهور به رغم وجود فیلم!
ساعتی پس از برگزاری این همایش، دستگاه تخریب و تحریف دست به کار شد و با برش و تقطیع بخش‌هایی از فیلم سخنرانی رئیس‌جمهور، تلاش کرد معنایی وارونه از سخنان رئیس‌جمهور به مردم عرضه کند.  واقعیت این است که آیت‌الله رئیسی در بخشی از این مراسم، به دیدار خود با مبتلایان به بیماری‌های خاص و خانواده‌های آنان در مقابل مجلس شورای اسلامی اشاره کرد. رئیس‌جمهور گفت که به رغم مخالفت تیم حفاظت، به اصرار و مسئولیت خود از خودرو پیاده شده و ضمن شنیدن حرف‌های حاضران، از آنان خواسته است نمایندگان خود را به دفتر رئیس‌جمهور بفرستند تا درباره مشکلات آنان صحبت کنند و مسائل بررسی شود. آیت‌الله رئیسی ادامه داد که این جلسه، به ریاست وی، با حضور نمایندگان مبتلایان به بیماری‌های خاص، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان غذا و دارو و چند عضو دیگر دولت برگزار شد. رئیس‌جمهور در این جلسه، در پاسخ به نگرانی خانواده‌ها که عنوان کرده بودند پزشکان می‌گویند فرزندان ما زیاد زنده نمی‌مانند، عنوان کرد که اولاً عمر دست خداست، اما دولت تلاش می‌کند هم داروهای خاص تهیه شود و هم اینکه مقدمات تولید این داروها در کشور فراهم شود. رئیس‌جمهور در این جلسه، حتی این را هم اضافه کرد که درصورت ناتوانی مالی خانواده‌ها در تأمین دارو، دولت به آنان کمک خواهد کرد، اما در کنار این تأمین، تولید داروی بیماران خاص هم به طور جد در دستورکار دولت قرار می‌گیرد. این روایت، نشان‌دهنده دغدغه‌مندی، پیگیری و توجه رئیس‌جمهور به بیماران خاص است، دغدغه‌ای که از توجه به تجمع آنان در مجلس آغاز شد، تا جلسه در نهاد ریاست‌جمهوری ادامه یافت و در نهایت دو پیگیری عمده را به دنبال داشت: کمک برای تأمین دارو و برنامه‌ریزی برای تولید دارو در کشور. اما جریان تحریف با استناد به ویدیوی تقطیع شده از ماجرا، تلاش کرد اینطور وانمود کند که رئیس‌جمهور در پاسخ به دغدغه خانواده‌های این بیماران، گفته است که عمر دست خداست و نباید به حرف پزشکان توجه کنید و بهتر است صبر کنید داروی مورد نیاز در کشور تولید شود!
چنین روشی، نه تنها عاری از اخلاق و انسانیت است، بلکه نشان می‌دهد برخی در رقابت‌های سیاسی، حد و مرزهای اخلاقی و وجدانی را زیرپا گذاشته و برای تخریب رقیب، به هر وسیله‌ای، ولو دروغ و ایجاد نگرانی برای نیازمندان و دغدغه‌مندان متوسل می‌شوند.

جستجو
آرشیو تاریخی