پرداخت مطالبات گندمکاران تا پایان مهر ماه
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: بخشی از مطالبات گندمکاران پرداخت و مابقی نیز تا پایان مهرماه پرداخت خواهد شد.
به گزارش ایسنا، سهراب سهرابی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته میزان خرید تضمینی گندم از ۱۰ میلیون و ۳۴۴ هزار تن گذشت، اظهار کرد: در حال حاضر نیز روزهای آخر خرید تضمینی گندم را طی میکنیم.
وی ادامه داد: در روز شنبه (۱۵ مهر) حدود ۵ هزار میلیارد تومان از طلب کشاورزان واریز و روزهای گذشته نیز ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از مابقی مطالبات پرداخت شد. مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، افزود: تا پایان مهرماه نیز واریزیها ادامه پیدا خواهد کرد.
وی تصریح کرد: خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته بیش از ۴۴ درصد و نسبت به دو سال قبل ۱۲۸ درصد رشد داشته است.
سهرابی همچنین در پایان گفت: میزان بذور تدارک دیده شده بیش از ۴۴۰ هزار تن است. تا به امروز هم بیش از ۱۵۰ هزار تن توزیع شده و عملیات بوجاری، فرآوری و ضدعفونی بذور همچنان ادامه دارد.
اهمیت خودکفایی در گندم نان با رشد 8 دلاری قیمت جهانی در یک روز
خودکفایی ایران در تولید گندم نان با گزارش روز گذشته بلومبرگ مبنی بر رشد بیش از 8 دلاری قیمت گندم جهانی، اهمیت بیشتری پیدا کرد.
به گزارش فارس، اهمیت خودکفایی ایران در تولید گندم نان که امسال با خرید 10 میلیون و 344 هزار تن گندم از کشاورزان کشور رقم خورد، با گزارش دیروز بلومبرگ مبنی بر رشد 8.25 دلاری قیمت گندم در بازارهای جهانی اهمیت بیشتری پیدا کرد. گزارش افزایش قیمت جهانی گندم که در روزهای گذشته هم بارها تکرار شده بود، نشاندهنده بیثباتی قیمتها در بازار جهانی است و کشوری که واردکننده این محصول و دیگر کالاهای اساسی باشد از این بازار متضرر خواهد شد.
سهراب سهرابی مجری طرح تولید گندم کشور در گفتوگو با خبرنگار فارس اعلام کرد: «امسال خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته 44 درصد و نسبت به دو سال گذشته 128 درصد افزایش یافته است.»
علیرضا مهاجر معاون امور زراعت جهاد کشاورزی میگوید: با میزان خرید گندم امسال 2 میلیارد دلار صرفهجویی ارزی داشتیم و مانع خروج این میزان ارز از کشور شدهایم. طبق نظر کارشناسان، ایران با 12 میلیون تن گندم میتواند در تأمین گندم خودکفا باشد، که به غیر از مصرف نان، در بخشهای صنعت و ماکارونی هم از گندم استفاده میشود. مصرف در این بخش حدود 2 میلیون تن است.
کالاهای اساسی از جمله گندم بهدلیل تغییرات آب وهوایی، گرم شدن کره زمین، جنگها، محدودیت آب و خشکسالیها اهمیت بیشتری پیدا کرده و بر همین اساس دولت ها برنامههای خود را برای تولید این محصولات در داخل معطوف کردهاند و علاوه بر آن صادرات این قبیل کالاها را محدود کرده و به ذخیرهسازی در داخل روی آوردهاند.