رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در جلسه دیروز شورای شهر:

برای ساماندهی خودروهای دودزا طرح داریم

مهسا قوی‌قلب
خبرنگار

دیروز یکصد‌و‌هشتاد‌و‌دومین جلسه علنی شورای شهر تهران در حالی برگزار شد که همزمان شاهد افتتاح چهار ایستگاه مترو با حضور رئیس‌جمهور بودیم. با افتتاح این چهار ایستگاه جمعاً 9 کیلومتر به شبکه ریلی پایتخت و حدوداً 70 هزار سفر به مترو افزوده می‌شود.
پاسخگو نبودن حمل‌و‌نقل عمومی و گره‌های ترافیکی سبب شده ترافیک به موضوع ثابت جلسات شورا تبدیل شود. این موضوع فراحوزه‌ای است به همین دلیل دیروز سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ هم در جلسه حضور داشت و اعضا پس از استماع صحبت‌های او تذکرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند.

تشکیل کارگروه‌هایی برای مهار ترافیک
سرهنگ موسوی‌پور، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: غول ترافیک تهران در نیمه دوم سال بیدار می‌شود و همه نگران ترافیک سنگین در معابر شهر هستند. وی با بیان اینکه از دو ماه پیش کارگروه‌هایی با همکاری شهرداری تهران برای مهار ترافیک ایجاد شده است، گفت: «30 درصد موتورسیکلت‌های کشور در پایتخت تردد می‌کنند.» او با تأکید بر این موضوع که در نیمه دوم سال سفرهای آموزشی اضافه و طول روز کوتاه می‌شود، عنوان کرد:«اوج ترافیک از ساعت 7 صبح تا شروع مدارس آغاز می‌شود و بعد هم ترافیک ادارات و بازار و حتی تا ساعت 10:30 صبح نیز بار ترافیک ورودی را داریم. ما از همه ظرفیت‌های نیروی پلیس استفاده کردیم و تا هفته گذشته، نیروهای پلیس راهور در آماده‌باش 100درصدی برای آغاز سال تحصیلی بودند.» موسوی‌پور افزود:«300 مدرسه در حاشیه معابر اصلی و مهم را شناسایی کردیم و همچنین 126 گلوگاه مشخص شده و در حال احیای پلیس مدرسه هستیم. در سال گذشته سفرهای روزانه از مرز 20 میلیون گذشت. به طور میانگین روزانه 9 هزار خبر دریافت می‌کنیم که 2200 مورد آن مربوط به تصادفات است. روزانه 200 تصادف جرحی و کروکی داریم. 22 درصد تصادفات کل کشور در تهران است.»
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره خودروهای دودزا گفت:«قبلاً خودروهای دودزا فک پلاک می‌شد و با یک پلاک 5 رقمی در سطح شهر تردد می‌کردند اما در حال حاضر با دسترسی به سامانه سیمفا طرحی را در خصوص ابطال گواهینامه در دستور کار قرار دادیم که رانندگان مجبور شوند معاینه فنی اخذ کنند.»

ضرورت حل مشکل تردد طولانی‌مدت خودروهای پلاک شهرستان در تهران
 میثم مظفر، عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: مسأله‌ای که در تهران ایجاد مشکل کرده، توقف طولانی‌مدت خودروهای فاقد پلاک تهران است و این در شرایطی است که شهرداری تهران ملزم شده از طریق مبانی قانونی برای اخذ مصوبات قانونی در این حوزه اقدام کند. پلیس باید با اخذ مصوبات لازم با خودروهایی که پلاک شهرستان دارند و به اسم موقت، ماه‌ها و سال‌هاست در پایتخت از آنها استفاده می‌شود برخورد کند و حل این مسأله را در دستور کار قرار دهد.
نادعلی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: بی‌تردید در حوزه ترافیک باید از تجربیات دنیا استفاده کنیم. لذا پیشنهاد می‌شود بین ۱۰ تا ۱۵ نفر از افسران جوان راهور به نقاطی از دنیا که دستاوردهای خوبی در حوزه ترافیک داشته‌اند اعزام شوند تا تجربیات خوب دنیا مورد مطالعه و بررسی و استفاده در شهر تهران قرار گیرد.

ورود ۱۳۰۰ اتوبوس جدید به تهران تا پایان سال
در ادامه جلسه شورا، رئیس کمیسیون حمل‌و‌نقل شورای شهر تهران از ورود ۱۳۰۰ اتوبوس نو به تهران تا پایان سال خبر داد. جعفر تشکری‌هاشمی در این‌باره گفت:«خوشبختانه قرارداد ۷۹۱ واگن به قطعیت رسیده و امیدواریم در آینده نزدیک مردم شاهد ورود واگن‌های جدید باشند. این در حالی ‌است که در حوزه اتوبوسرانی نیز قراردادهای ورود اتوبوس‌های جدید منعقد شده است.»

اتوبوس‌های برقی بزودی وارد پایتخت می‌شوند
پرویز سروری، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران از ورود اتوبوس‌های برقی به تهران خبر داد و گفت: بزودی متروی پرند هم آماده بهره‌برداری می‌شود. وی با بیان اینکه اولین محموله اتوبوس‌های برقی بزودی به ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی اضافه می‌شود، تأکید کرد: ورود اتوبوس‌های برقی به طور جدی در دستور کار است چراکه این اقدام برای کاهش آلودگی اهمیت دارد.

وانت‌هایی که مغازه شده‌اند
سروری گفت: اگر شهرداری صدها کیلومتر بزرگراه، تونل و... بسازد و ظرفیت‌ها را افزایش دهد، بازهم چنانچه سایر دستگا‌ه‌ها به وظایف خود عمل نکنند مشکل ترافیک حل نمی‌شود. در کلانشهر تهران وانت‌هایی که سد معبر می‌کنند نیز آمار بالایی را به خود اختصاص داده‌اند. در این زمینه هم مهدی بابایی دیگر عضو شورای شهر تهران گفت: در حوزه برخورد با وانت‌هایی که سد معبر می‌کنند قطعاً برابر قانون، شهرداری تهران وظیفه دارد، اما در حوزه برخورد با آنها راهنمایی و رانندگی باید ورود جدی داشته باشد. برخی وانت‌ها در برخی نقاط تهران مرسوله‌های پستی را دریافت و از همان جا ارسال می‌کنند و در حقیقت در کنار خیابان متوقف شده و تبدیل به مغازه شده‌اند. لذا باید تدبیر اساسی در این حوزه اتخاذ شود.

اعمال قانون برای خودروهای رها شده ضروری است
سوده نجفی، عضو دیگر شورا در این جلسه به موضوع خودروهایی که در مکان‌های مختلف، طولانی‌مدت پارک و رها شده‌اند اشاره کرد.  وی در این‌باره به «ایران» گفت: خودروهای پارک شده در محلات به دلیل طولانی بودن مدت توقف مشکلاتی را ایجاد می‌کنند و در حوزه آسیب‌های اجتماعی مواردی همچون دزدی، استعمال مواد مخدر یا مواردی از این قبیل را به همراه دارد. از سوی دیگر این خودروها سبب ایجاد ترافیک در خیابان‌ها و محلات می‌شوند و نظافت و ارائه خدمات شهری در خیابان‌ها و محلات را با چالش مواجه می‌کنند. برخی از این خودروها فرسوده هستند و وجود این خودروها سبب ایجاد سیمای نامناسب شهری می‌شود. درخصوص این خودروها باید همکاری و هماهنگی لازم بین شهرداری و پلیس راهور صورت گیرد تا درباره آنها قانون اعمال شود.»

تردد خودروها
و موتورسیکلت‌های آلاینده
نجفی با اشاره به معضل آلودگی هوای تهران که با شروع فصل سرد بر شدت آن افزوده می‌شود، خاطرنشان کرد: «قانون هوای پاک در خصوص آلودگی هوا قوانینی برای دستگاه‌های مرتبط با آلودگی تعیین کرده است که راهور یکی از این دستگاه‌ها است. انتظار از پلیس راهور این است که با خودروهای آلاینده که موجب آلودگی هوا می‌شوند برخورد و آنها را توقیف کند. موتورسیکلت‌ها نیز از دیگر موارد آلاینده هستند که نیاز به ساماندهی دارند. بر اساس آمارهای موجود، موتورسیکلت‌ها بیشترین آلایندگی را در بین وسایل حمل‌ونقل دارند و هیچ‌گونه نظارتی  و حتی بحث معاینه فنی نیز درباره آنها وجود ندارد. همه این موارد را قانونگذار در قانون هوای پاک برای راهور مشخص کرده است و انتظار می‌رود به دلیل حجم بالای ترافیک و آلودگی در سطح شهر تهران اقداماتی را در این راستا انجام دهد.»
نجفی گفت: شورای شهر و شهرداری نیز در حد توان و در چهارچوب قانون، آمادگی همکاری با پلیس راهور در خصوص حل مشکلات ترافیکی را دارد. ترافیک و آلودگی هوا یکی از مسائل و چالش‌های مهم شهر تهران است و همه شهروندان به این موضوع انتقاد دارند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و نود و نه
 - شماره هشت هزار و دویست و نود و نه - ۱۹ مهر ۱۴۰۲