شلیک مقاومت به رؤیای عادی‌سازی

ادامه از صفحه 23

آغاز عملیات ارتش رژیم صهیونیستی علیه غزه
شدت غافلگیری عملیات طوفان الاقصی به حدی بود که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تنها توانست در یک سخنرانی کوتاه تلویزیونی اعلام کند که این رژیم در یک وضعیت جنگی قرار دارد و پس از نشست اضطراری، همان طور که از قبل قابل پیش‌بینی بود عملیات ارتش رژیم صهیونیستی علیه غزه آغاز شد. در پی آغاز عملیات‌های غافلگیرانه نیروهای مقاومت، ارتش رژیم صهیونیستی نیروهای ذخیره را فراخواند و از آغاز حمله به نوار غزه خبر داد. اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی ساعاتی پس از آغاز عملیات نظامی «طوفان الاقصی» توسط مقاومت فلسطین در پیامی در ایکس(توییتر سابق) نوشت: از همه اسرائیلی‌ها می‌خواهیم که از دستورات ارتش پیروی کنند.» به اذعان او، «اسرائیل دوران سختی را پشت سر می‌گذارد.» در همین حال، یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز گفت: جنبش حماس صبح (شنبه) مرتکب اشتباهی خطرناک شد و جنگی را علیه اسرائیل آغاز کرد. وی گفت که رژیم صهیونیستی «پاسخ قاطعانه‌ای» به عملیات طوفان الاقصی خواهد داد.
در پی این مواضع، ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز حمله به نوار غزه تحت عنوان عملیات «شمشیرهای آهنی» خبر داد. در همین راستا، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که مقرهای متعلق به جنبش حماس را در نوار غزه هدف قرار داده است. روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» همچنین نوشت، ارتش رژیم صهیونیستی حالت آماده‌باش جنگی اعلام کرده است. ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، حمله زمینی به غزه ممکن است بخشی از عملیات باشد و انتظار می‌رود ده‌ها هزار نیروی ذخیره به کار گرفته شوند. یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی سرویس امنیتی را به منظور رایزنی و مشورت فوری در مقر نظامی در تل‌آویو فراخواند.
در ادامه ارتش رژیم صهیونیستی قبل از ظهر دیروز شنبه ضمن اعلام آغاز حملاتی هوایی به نوار غزه مدعی شد که در این عملیات هدف پایگاه‌های جنبش حماس واقع در این منطقه است. خبرگزاری سما فلسطین اعلام کرد که در تیراندازی اشغالگران صهیونیست به شرق اردوگاه البریج در نوار غزه دو جوان فلسطینی به شهادت رسیده و پنج نفر دیگر زخمی شدند.
همچنین یک شهروند فلسطینی دیگر در حمله توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی به یک بیمارستان در شهرک بیت لاهیا واقع در شمال نوار غزه به شهادت رسیده و تعدادی دیگر نیز زخمی شدند. جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی این بیمارستان را با دست‌کم یک راکت به شکل مستقیم هدف قرار دادند که در نتیجه آن دو تن از کارمندان آن به شهادت رسیده و تعدادی دیگر زخمی شدند. ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه دیروز شنبه برج مسکونی فلسطین در غرب غزه را هدف حملات هوایی خود قرار داد. ابوعبیده، سخنگوی نظامی گردان‌های القسام پس از انهدام این برج مسکونی به رژیم صهیونیستی هشدار داد که «تل آویو منتظر باشد.» به دنبال این حملات صهیونیست‌ها به باریکه غزه، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که از صبح دیروز ۱۹۸ نفر به شهادت رسیده و ۱۶۱۰ نفر زخمی شده‌اند.

واکنش‌های جهانی به عملیات طوفان الاقصی
درگیری‌ها در سرزمین‌های اشغالی فلسطین دیروز با واکنش‌های بسیاری در سطح جهان روبه‌رو شد. شکاف بر سر مسأله فلسطین و اسرائیل در این واکنش‌ها کاملاً عیان بود و در حالی که حامیان همیشگی تل‌آویو در غرب حملات حماس را محکوم می‌‌کردند، کشورهای اسلامی ضمن حمایت از مردم فلسطین و حمله حماس که برآمده از فشارهای روزافزون ارتش رژیم صهیونیستی و حمله شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی بود، خواهان حمایت از مردم فلسطین بودند.

واکنش حامیان مردم فلسطین
در همین ارتباط حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این عملیات قهرمانانه پاسخی قاطع به تداوم جنایت‌های رژیم اشغالگر و تجاوز پیاپی به مقدسات و تأییدی بر این است که اراده ملت فلسطین و تفنگ مقاومت تنها گزینه مقابله با تجاوز و اشغالگری است. این عملیات همچنین حامل پیامی به جهان عرب، کشورهای اسلامی و جامعه جهانی بویژه آنهایی است که به دنبال عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی هستند و به آنها گوشزد می‌کند که مسأله فلسطین مسأله‌ای جاودان و زنده است و تا زمان پیروزی و آزادی از بین نمی‌رود.» حزب‌الله لبنان همچنین تأکید کرد: «ما از امت‌های عربی و اسلامی و همچنین آزادگان جهان می‌خواهیم حمایت خود را از ملت فلسطین و نیروهای مقاومت اعلام کنند که بر وحدت میدانی آنها با خون، حرف و عمل تأیید دارد.»
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران نیز در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با استفاده از هشتگ «اسب بازنده»، نوشت: «پاسخ مقتدرانه جوانان فلسطینی در عملیات ‎طوفان الأقصی به اقدامات جنایتکارانه رژیم کودک‌کش اثبات کرد، امروز رژیم صهیونیستی از هر زمانی شکست‌پذیرتر است و ابتکار عمل به دست جوانان فلسطینی است.» علاوه بر او ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با تبریک عملیات طوفان الاقصی به ملت فلسطین و تمام گروه‌ها و جریان‌های مقاومت تصریح کرد: «عملیات امروز صفحه جدیدی را در عرصه مقاومت و عملیات مسلحانه علیه اشغالگران در اراضی اشغالی ایجاد کرد. امیدواریم که جریان مقاومت بتواند با روحیه عالی در مسیر آزادسازی فلسطین و تحقق آرمان مردم فلسطین به پیروزی‌های هر چه بیشتری دست پیدا کند.»
وزارت خارجه عربستان هم با صدور بیانیه‌ای خواستار توقف فوری تنش میان فلسطین و رژیم صهیونیستی و حفاظت از غیرنظامیان و نیز خویشتنداری شد. در این بیانیه تأکید شده این کشور خواستار «برعهده گرفتن مسئولیت جامعه جهانی و فعال‌سازی روند مسالمت‌آمیز صلح» است. شورای همکاری خلیج فارس هم در بیانیه‌ای رژیم صهیونیستی را مسئول تشدید تنش در سرزمین‌های اشغالی اعلام کرد و توقف فوری تنش‌ها در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی و محافظت از جان غیرنظامیان را خواستار شد.
وزارت خارجه قطر هم رژیم صهیونیستی را به دلیل نقض‌های مکرر در حق ملت فلسطین و یورش‌های پیاپی به مسجدالاقصی تحت حمایت پلیس این رژیم مسئول تنش کنونی دانست و بر لزوم اقدام فوری جامعه جهانی برای ملزم کردن رژیم صهیونیستی جهت توقف نقض‌ آشکار قوانین بین‌المللی و احترام گذاشتن به قوانین بین‌المللی و حقوق تاریخی ملت فلسطین تأکید کرد.
همچنین دفتر ریاست جمهوری سوریه با اشتراک‌گذاری عکسی از پرچم و نقشه فلسطین، حمایت خود را از «طوفان الاقصی» اعلام کرد.
میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه روسیه هم در تماس تلفنی با مقامات دو طرف خواهان برقراری فوری آتش‌بس شد. وی تأکید کرد حمله فلسطین و رژیم صهیونیستی «تکرار بسیار خطرناک نزاع میان آن دو است و طرفین باید به میز مذاکره بازگردند.»
در عراق نیز که مردم بلافاصله بعد از عملیات حماس جشنی را برگزار کردند، «باسم العوادی» سخنگوی دولت عراق اعلام کرد که موضع مردم و دولت عراق در قبال مسأله فلسطین ثابت است و این کشور برای تحقق خواسته‌های مردم فلسطین و دستیابی به حقوق مشروع کامل آنها در کنار مردم مظلوم فلسطین ایستاده است و ظلم و غصب این حقوق نمی‌تواند صلح پایدار ایجاد کند. وی تأکید کرد: «عملیاتی که مردم فلسطین انجام دادند نتیجه طبیعی ظلم و ستم سازمان یافته‌ای است که از گذشته‌های دور توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی که هرگز به قطعنامه‌های بین‌المللی و سازمان ملل متحد پایبند نبوده، انجام شده است. جامعه بین‌المللی باید برای پایان دادن به نقض‌های خطرناک و احیای حقوق مشروع مردم فلسطین که هنوز از اشغالگری و سیاست‌های تبعیض نژادی، محاصره و تعدی به مقدسات و نقض حقوق خود و ارزش‌ها و اصول بشردوستانه رنج می‌برند، اقدام کند.» جنبش نُجَباء عراق هم با صدور بیانیه‌ای از عملیات غرورآفرین رزمندگان مقاومت فلسطین علیه دشمن اشغالگر حمایت و تقدیر کرد و نوشت: «مجاهدان فلسطینی امروز نشانه‌های پایان این غده سرطانی و این رژیم رو به احتضار و زوال را در سرزمین مبارک ترسیم کردند و افتخار آفریدند.» «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق در واکنش به عملیات «طوفان الاقصی» گفت: «ضمن تأکید بر حق دفاع از خود و سرزمین و مقدسات که همه ادیان آسمانی و قوانین انسانی و معاهده‌های بین‌المللی آن را تأیید می‌کنند، عملیات مقاومت فلسطینی را پاسخی طبیعی به اقدامات سربازان رژیم صهیونیستی می‌دانیم. برعهده جامعه بین‌المللی است که به سیاست‌های ظالمانه این رژیم در حق فلسطینیان و اجحافی که ملت مظلوم فلسطین با آن مواجهند پایان دهد و از مسأله عادلانه آنان دفاع کند.» گردان‌های حزب‌الله عراق هم با تبریک به ملت فلسطین بر شکستن قدرت رژیم صهیونیستی بر ضرورت تداوم مقاومت و وحدت رویارویی با دشمن تأکید کرد. «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق نیز در واکنش به عملیات «طوفان الاقصی» گفت که از ملت فلسطین برای بازپس‌گیری حقوق خود اعلام حمایت کامل می‌کنیم و از ملت‌های اسلامی می‌‌خواهیم که برای ایستادن در کنار ملت فلسطین احساس مسئولیت کنند.  نوری مالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون عراق ضمن تبریک به مقاومت غزه در پی عملیات موفقیت‌‌آمیز «طوفان الاقصی» تحت رهبری جنبش حماس، از کشورهای عربی و اسلامی خواست از ملت فلسطین حمایت کنند. او در صفحه وبلاگ خود نوشت: «این عملیات پربرکت و با کیفیت با شلیک هزاران موشک، نفوذ رزمندگان فلسطینی به عمق رژیم صهیونیستی، تسلط بر یکی از پایگاه‌های ارتش اشغالگر و به اسارت گرفتن تعدادی از سربازان آن، از توان و تفکر نیروهای اشغالگر و کابینه متجاوز خارج بود.» سازمان حشد الشعبی عراق هم با تبریک پیروزی پرافتخار رزمندان مقاومت در فلسطین اشغالی، خون پاک همه شهدا بویژه دو سردار شهید پیروزی (سردار حاج قاسم سلیمانی و سردار شهید ابومهدی المهندس) را هموار کننده راه این پیروزی‌ها دانست.
وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای نسبت به افزایش درگیری‌ها و خشونت میان فلسطینی‌ها و رژیم صهیونیستی هشدار داد و خواستار خویشتنداری طرفین درگیری و در معرض خطر قرار ندادن جان غیر نظامیان شد. وزارت خارجه مصر از جامعه جهانی و طرف‌های فعال در زمینه صلح خواست برای پایان دادن به درگیری جاری و وادار کردن اسرائیل به توقف تجاوزها به ملت فلسطین و پایبندی به قوانین بین‌المللی براساس مسئولیت رژیم‌های برخاسته از اشغالگری، اقدام کنند.
جنبش انصارالله یمن نیز در پیامی تصریح کرد: «عملیات طوفان الاقصی ضعف رژیم صهیونیستی و شکننده بودن و ناتوانی آن را برملا کرد.» همزمان، محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله به مقاومت فلسطین درود فرستاد و گفت: «بعد از زیاده‌روی‌های این رژیم در هتک حرمت مسجدالاقصی و بازداشت اسیران و ارتکاب کشتارهای روزانه و تخریب خانه‌ها که  با حمایت امریکا و نظام‌های برقرار کننده عادی‌سازی روابط صورت می‌گیرد، ما ورود مقاومت به نبرد طوفان الاقصی در رویارویی با رژیم دشمن اسرائیلی را مبارک می‌دانیم.»
در پاکستان هم که به طور معمول مردم، احزاب و دولت همواره از فلسطین حمایت کرده‌اند، واکنش‌ها پر رنگ بود. «انوار الحق کاکر» نخست وزیر دولت موقت این کشور طی پیامی نسبت به تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه پس از درگیری میان فلسطین و رژیم اشغالگر صهیونیستی ابراز نگرانی کرد. او با تأکید بر نیاز به خویشتنداری و حفاظت از غیرنظامیان در فلسطین، افزود: «صلح پایدار در خاورمیانه تنها به حل فوری مسأله فلسطین امکانپذیر است.» در همین حال سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز با صدور بیانیه‌ای گفت که این کشور با نگرانی تمام درحال پیگیری وضعیت شکننده در خاورمیانه است. «ممتاز زهرا» تأکید کرد: «پاکستان همواره از حل عادلانه مناقشه فلسطین به عنوان کلید صلح پایدار در خاورمیانه مطابق با حقوق بین‌الملل و قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی حمایت می‌کند.»  «شهباز شریف»، نخست وزیر سابق پاکستان و رئیس حزب مسلم لیگ نواز، «بلاول بوتو زرداری» رئیس حزب مردم و وزیر سابق امور خارجه پاکستان و همچنین جماعت اسلامی، مجلس وحدت مسلمین و تحریک اسلامی از احزاب پیشرو مذهبی در این کشور نیز حمایت خود را از مردم فلسطین اعلام کردند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در واکنش به این اقدام جنبش مقاومت، بیان کرد: «از طرفین می‌خواهم خویشتنداری نشان داده و از اقدامات عجولانه‌ای که وضعیت را بدتر خواهد کرد، خودداری کنند.»
 واکنش حامیان تل‌آویو
در نقطه مقابل این حمایت‌ها از مردم فلسطین، غربی‌ها به حمایت از تل‌آویو برخاستند. شورای امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به عملیات طوفان الاقصی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین علیه مواضع رژیم اسرائیل، آن را تروریستی خواند و اعلام کرد قاطعانه در کنار این رژیم ایستاده است.  آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا هم اعلام کرد: «ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌‌کند.» در همین حال دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین امریکا با انتقاد از سیاست‌های دولت‌ «جو بایدن»، به عملیات امروز مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و در ادامه حمایت‌های خود از رژیم اشغالگر قدس، عملیات موفقیت‌آمیز طوفان الاقصی که توسط مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی در حال انجام است را یک «رسوایی» تلقی کرده مدعی شد که «اسرائیل کاملاً حق دارد با اعمال قدرتی خردکننده از خود دفاع کند.» ترامپ مدعی شد: «متأسفانه مالیات‌دهندگان امریکایی به تأمین مالی این حملات کمک کرده‌اند که بر اساس بسیاری از گزارش‌ها ناشی از دولت بایدن بوده است.» او در این بیانیه با انتقاد از سیاست‌های منطقه‌ای جو بایدن، همچنین گفت: «ما تا حد زیادی از طریق توافق ابراهیم در خاورمیانه صلح برقرار کردیم و تنها نتیجه‌اش این شد که شاهد بودیم بایدن سریع‌تر از هر کسی آن را تضعیف کرد.»
در اروپا نیز ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس در پیامی در صفحه کاربری‌اش در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «از حمله امروز صبح توسط حماس علیه شهروندان اسرائیلی شوکه شده‌ام. اسرائیل تماماً حق دارد از خود دفاع کند. با مقامات اسرائیلی در تماس هستیم و شهروندان انگلیسی باید از توصیه‌های سفر پیروی کنند.» همچنین آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان نیز در پیامی با تکرار ادعاها علیه جنبش مقاومت فلسطین نوشت: «من قویاً حملات نوار غزه علیه اسرائیل را محکوم می‌کنم. خشونت علیه افراد بی‌گناه باید فوراً متوقف شود. با اسرائیل همبستگی کامل داریم.» اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز با حمایت از صهیونیست‌ها گفت: «موشک‌های شلیک‌ شده از غزه، عمیقاً برای ما نگران‌کننده‌اند. آلمان این حملات را توسط حماس محکوم کرده و از اسرائیل حمایت می‌کند.» اورسلا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز با تکرار کردن ادعای همتایان اروپایی درباره آنچه «تروریسم» خواند، گفت: «من صراحتاً حمله انجام‌شده توسط حماس علیه اسرائیل را محکوم می‌کنم. اسرائیل حق دارد در قبال چنین حملات فجیعی از خود دفاع کند.» امانوئل مکرون ‌رئیس جمهور فرانسه، پیتر سیارتو وزیر امور خارجه مجارستان و همچنین سخنگوی پارلمان گرجستان نیز این حمله به رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور  اوکراین هم در پستی نوشت: «اخبار وحشتناکی از اسرائیل منتشر می‌شود. به نزدیکان و اقوام کسانی که در این حمله کشته شدند، تسلیت عرض می‌کنم. ایمان داریم که نظم بازخواهد گشت و «تروریست‌ها» شکست خواهند خورد.» زلنسکی در ادامه مدعی شد: «حق اسرائیل برای دفاع از خود غیرقابل انکار است. تمامی جزئیات پیرامون این حمله باید فاش شود و جهان باید آن را بداند و شخصی که از آن دفاع و از این حمله حمایت می‌کند، باید پاسخگو شود.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و نود و شش
 - شماره هشت هزار و دویست و نود و شش - ۱۶ مهر ۱۴۰۲