جنبش مقاومت فلسطین در عملیات «طوفان الاقصی» که از زمین، هـــــــــــــــــــوا و دریا انجام شد، تل آویو را غافلگیر کرد

شلیک مقاومت به رؤیــــــــــــــای عادی سازی

حسین فاطمی
خبرنگار

دیروز اتفاقی بی‌سابقه برای جریان مقاومت فلسطین روی داد و شاید برای اولین بار به معنای واقعی کلمه تمام نهادهای اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی و حتی حامیان آن به خصوص ایالات متحده امریکا در یک شوک بزرگ و غافلگیری قرار گرفتند. شدت غافلگیری به حدی بود که طبق ادعای برخی منابع، ژنرال «نمرود آلونی»، فرمانده واحد جنوب ارتش رژیم صهیونیستی و فرمانده لشکر غزه زمانی که در خانه‌اش خواب بوده به دست نیروهای مقاومت فلسطین اسیر شده است.
عملیات طوفان الاقصی اقدامی است که قطعاً باید آن را در سطح راهبردی تحلیل و تفسیر کرد و نشان داد گروه‌های مقاومت فلسطینی در شرایطی که برخی کشورهای عربی به دنبال عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها هستند و عملاً آرمان فلسطین را قربانی منافع خود می‌کنند، هیچ چاره‌ای بجز مقاومت ندارند. همزمان با پنجاهمین سالگرد جنگ اکتبر ۱۹۷۳، نبردی که در آن سوریه و مصر به پیروزی میدانی بر رژیم صهیونیستی دست یافتند، گروه‌های مقاومت فلسطینی با محوریت حماس عملیات طوفان الاقصی را از صبح دیروز شنبه آغاز کردند. این عملیات که در پاسخ به یورش‌ها، حملات و تجاوزات چند روز اخیر صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی و هتک حرمت آن صورت گرفت با سلسله عملیات‌های بی‌سابقه نظامی زمینی و دریایی همراه بود.
 تا لحظه نگارش این گزارش به گفته شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی عملیات طوفان الاقصی، بیش از 300 کشته و بیش از 2000 مجروح صهیونیست به همراه داشته است. البته رسانه‌های عبری زبان دیروز شنبه اعلام کردند که تعداد سربازان ارتش اشغالگر صهیونیستی که در عملیات طوفان الاقصی کشته شدند، بالا بوده و قابل شمارش نیستند. اینها علاوه بر آن است که فارس هم طی گزارشی از اسارت حداقل ۵۳ نفر از ساکنان فلسطین اشغالی شامل چندین نفر از نظامیان خبر داد که به نوار غزه منتقل شده‌اند. در این میان «ابوعبیده» سخنگوی گردان‌های عزالدین القسام به شبکه الجزیره گفت که عملیات «طوفان الاقصی» در مرحله اول خود قرار دارد.
در همین خصوص اسماعیل هنیه، ، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تأکید کرد که عملیات طوفان الاقصی، سرآغازی برای آزادسازی قدس و خاک و مردم ما و آزادی اسیرانمان از زندان‌های اشغالگران اسرائیلی است و ما در آستانه یک پیروزی بزرگ و فتح مبین در جبهه غزه هستیم. صالح العاروری، نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس هم گفت که «جنبش متبوعش در نبرد طوفان الاقصی شمار زیادی از صهیونیست‌ها از جمله چند افسر عالی رتبه را به اسارت گرفته است.»
 صالح العاروری با بیان اینکه «ما به مبارزه تا آزادی سرزمین خود ادامه می‌دهیم»، تصریح کرد: «این حق ملت فلسطین است که آزادانه و با عزت و کرامت زندگی کنند.» وی تأکید کرد که «مقاومت و در رأس آن گردان‌های قسام، هرگز در برابر هتک حرمت مقدسات خود سکوت نمی‌کند.» این عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی با اشاره به اینکه «هرگز ادامه محاصره غزه یا تعرض به اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیلی را بر نمی‌تابیم»، بیان کرد که «در نبرد جاری شمار زیادی از مبارزان مقاومت به شهادت رسیده و در مقابل، شمار زیادی از صهیونیست‌ها نیز به هلاکت رسیده یا اسیر شدند.»
 
آغاز عملیات
اما این عملیاتی بی‌سابقه که یک غافلگیری تمام عیار برای همه بود از کجا و چگونه شروع شد؟ محمد الضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس صبح دیروز (شنبه) و پس از حملات گسترده راکتی مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیستی در اطراف غزه، آغاز عملیات طوفان الاقصی را اعلام کرد.محمد الضیف در مقام فرمانده کل گردان‌های «شهید عزالدین قسام» (شاخه نظامی جنبش حماس)، ضمن اعلام آغاز عملیات طوفان الاقصی، تأکید کرد، «پس از نفوذ اعضای مقاومت به قلب اراضی اشغالی، وضعیت جنگی اعلام می‌کنیم». به گزارش ایسنا، به دنبال شلیک راکت‌ها و موشک‌های متعدد از نوار غزه به سمت شهرک‌های اطراف این منطقه موسوم به «غلاف غزه» و چندین شهر در داخل اراضی اشغالی از جمله تل‌آویو، آژیرهای خطر به صدا درآمدند و شهرک‌نشینان به پناهگاه‌ها رفتند. وبگاه «فلسطین الیوم» گزارش داد، گروه‌های مقاومت ده‌ها موشک را به سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین اطراف غزه شلیک کردند که آژیرهای خطر در کل «غلاف غزه» و عسقلان به صدا درآمد.
اما این حمله موشکی تنها بخش اول عملیات طوفان الاقصی بود و بخش مهم‌تر و بی‌سابقه آن، عملیاتی زمینی و دریایی از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی بود که تقریباً همه تحلیلگران نظامی و سیاسی امکان وقوعش را صفر  یا نزدیک به صفر می‌دانستند. اما توان بالای مقاومت برای همه غافلگیر کننده بود و کل محاسبات را برای همه و به شکل مشخص صهیونیست‌ها به هم ریخت تا جایی که بعد از حمله زمینی حماس به منطقه غلاف در نزدیکی نوار غزه، رسانه‌های عبری از کنترل کامل حماس بر هفت منطقه در فلسطین اشغالی خبر دادند. شاخه نظامی حماس خبر داد که نیروهای این جنبش، حملاتی را به صورت همزمان به بیش از ۵۰ مقر ارتش صهیونیستی انجام دادند. بر اساس بیانیه حماس، در پی حمله لشکر غزه و منطقه جنوب ارتش صهیونیستی، خطوط دفاعی این لشکر در هم شکست و نیروهای حماس همچنان در ۲۵ منطقه، با صهیونیست‌ها درگیر شدند که بیشتر درگیری‌ها در پایگاه «رعیم» بوده که مقر لشکر صهیونیست‌ها در غزه است.
پس از انجام این حمله، رادیو رژیم صهیونیستی گزارش داد، مبارزان فلسطینی وابسته به حماس وارد مرکز پلیس رژیم صهیونیستی در سدیروت هم شده و تعدادی در آنجا زخمی شده‌اند. خبرنگار الجزیره می‌گوید، نیروهای مقاومت بر این مرکز پلیس مسلط شده‌اند. یک شهرک نشین به رسانه‌های عبری گفته است، ده‌ها نیروی مقاومت در شهرک سدیروت هستند. طبق گزارش دیگری، رئیس پلیس منطقه جنوبی در شهرک سدیروت به ضرب گلوله نیروهای مقاومت زخمی شده است.
طبق گزارش‌ها، اعضای مقاومت موفق شده‌اند، چندین خودرو پلیس را تحت کنترل درآورده و به غزه منتقل کنند. رسانه‌ها می‌گویند، تاکنون هیچ کنترلی بر وضعیت غلاف غزه نداشته‌اند. بر اساس گزارش رسانه‌های عبری، «این درگیری اسرائیل را غافلگیر کرده زیرا هیچ اطلاعات یا شواهد و هشداری درباره این عملیات وجود نداشته است.» همچنین رسانه‌های رژیم صهیونیستی خبر دادند که چهار بالگرد این رژیم در جریان عملیات در نوار غزه با شلیک مستقیم پدافند هوایی آسیب دیده‌اند.
جالب‌تر اینجا است که روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» از حمله پهپادی حماس به یک خودرو حامل نظامیان صهیونیست در عمق سرزمین‌های اشغالی خبر داد و در عین حال تصویری از یک بولدوزر حماس را منتشر کرد که در حال تخریب دیواره‌های مرزی سرزمین‌های اشغالی و غزه است.
این رسانه صهیونیست در عین حال از تداوم حملات رزمندگان جنبش حماس به سرزمین‌های اشغالی خبر داد. روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» همچنین از نفوذ رزمندگان مقاومت فلسطین به شهرک صهیونیستی «اوفاکیم» در فاصله ۲۰ کیلومتری مرز غزه و اسارت شماری از صهیونیست‌ها خبر داد.
 
پیوستن گروه‌های مقاومت فلسطین به حماس در عملیات «طوفان الاقصی»
در سایه تداوم عملیات طوفان الاقصی، محمد الضیف طی بیانیه‌ای اعلام کرد که همه باید از طریق بیانیه‌های نظامی بعدی دستورات را پیگیری کنند. این فرمانده مقاومت همچنین گفت: از برادرانمان‌ در مقاومت لبنان، ایران، یمن، عراق و سوریه می‌خواهیم به مقاومت فلسطین بپیوندند. محمد الضیف تأکید کرد: برادرانمان در الجزایر، مراکش، اردن، مصر و باقی کشورهای عربی بپا خیزند و به ندای ما لبیک بگویند.
وی خطاب به ساکنان کرانه باختری نیز گفت: مردم ما در کرانه باختری عملیات خود را علیه شهرک‌های صهیونیست سازماندهی کرده و اشغالگران را درهم شکستند. مردم ما در قدس بپا خاستند و زمین را زیر پای اشغالگران به آتش کشیدند. فلسطینی‌های داخل اراضی اشغالی! شما هم باید تفنگ به دست بگیرید. کسی که تفنگ ندارد سلاح سرد خود را بیرون بیاورد.
به دنبال بیانیه محمد الضیف، سرایا القدس و دیگر گروه‌های مقاومت اعلام کردند که در کنار حماس در عملیات طوفان الاقصی علیه دشمن صهیونیستی شرکت می‌کنند. به گزارش سایت شبکه فلسطین الیوم، ابوحمزه، سخنگوی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: ما بخشی از این جنگ هستیم و نیروهای ما تا زمان پیروزی در کنار نیروهای حماس هستند.
گردان‌های المجاهدین نیز اعلام کرد: مبارزان ما در کنار گردان‌های القسام و گروه‌های مقاومت در میدان با دشمن صهیونیستی می‌جنگند. گردان‌های شهدای الاقصی، شاخه نظامی جنبش فتح نیز به تمام نیروهایش در کرانه باختری و اراضی ۱۹۴۸ برای پیوستن به جنگ طوفان الاقصی وضعیت جنگی نامحدود را اعلام کرد. فرماندهی گردان‌های شهدای الاقصی اعلام کرد که فلسطین در وضعیت آماده‌باش جدی است. در ادامه محمود عباس هم در موضعگیری کم سابقه از این عملیات حمایت کرد. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیروز (شنبه) در نشستی بر حق ملت فلسطین در دفاع از خود تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری وفا فلسطین، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشستی فوق‌العاده که ریاست آن را بر عهده داشت و با حضور جمعی از رهبران و مسئولان غیرنظامی و امنیتی فلسطینی برگزار شد، با تأکید بر حق ملت فلسطین در دفاع از خود در برابر تروریسم شهرک‌نشین‌ها و اشغالگران، حفاظت از ملت فلسطین را ضروری دانست. محمود عباس در ادامه تأکید کرد: باید تمامی ملزومات تقویت مقاومت و پایداری مردم ما در برابر جنایات اشغالگران صهیونیست و گروه‌های شهرک‌نشین فراهم شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و نود و شش
 - شماره هشت هزار و دویست و نود و شش - ۱۶ مهر ۱۴۰۲