پرداخت ۶۰۰ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان

معاون توسعه امور بیمه صندوق بیمه کشاورزی گفت: برای سال زراعی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲ تاکنون ۶۰۰ میلیارد تومان غرامت در بخش کشاورزی پرداخت شده و براساس برآوردها باید ۵۰۰۰ میلیارد تومان در این بخش پرداخت شود. البته هنوز محاسبات تکمیل نشده است.
قدرت‌الله نوری در نشست خبری صندوق بیمه کشاورزی با بیان اینکه این صندوق در ابتدا با دو محصول آغاز به کار کرد، اظهار کرد: در حال حاضر این صندوق ۱۵۶ محصول را در ۳۲ منطقه پوشش می‌دهد به طوری که در برخی استان‌ها ۳۵ محصول و در برخی تک محصول تحت پوشش هستند. وی با اشاره به پر مخاطره بودن بخش کشاورزی و وقوع خشکسالی در سال‌های اخیر و همچنین اهمیت بیمه در بخش کشاورزی، گفت: تفاوت زیادی بین بیمه‌های تجاری با بیمه کشاورزی وجود دارد. یکی از این تفاوت‌ها این است که مثلاً یک شبه چند استان خسارت می‌بینند و باید به آنها غرامت پرداخت شود. همچنین در بیمه‌های تجاری ۱۰۰ درصد حق بیمه توسط بیمه‌گذار پرداخت می‌شود ولی در بیمه‌های کشاورزی ۶۵ درصد توسط دولت و کمتر از ۳۵ درصد توسط کشاورز پرداخت می‌شود. معاون توسعه امور بیمه صندوق بیمه کشاورزی اضافه کرد: حق بیمه بر اساس تعهدات تأمین و تعهدات بر اساس ارزش موضوع و محصولی است که توسط وزارت جهاد کشاورزی در صندوق بیمه تعیین می‌شود.
وی با بیان اینکه در بیمه دام و طیور و آبزیان ۸۰ درصد موضوع تعهد پرداخت می‌شود، گفت: بر اساس قیمت تعیین شده برای دام سنگین، اگر یک دام سنگین تلف شود ۶۵ میلیون تومان غرامت پرداخت می‌شود. روش‌ها و مدل‌های مختلف برای رسیدن به اهداف در سال زراعی جدید نوری همچنین به در دستور کار قرار گرفتن روش‌ها و مدل‌های متفاوت در سال زراعی جدید به جهت رسیدن به اهداف را مدنظر قرار داد و گفت: نه تنها تعاملات خوبی با تشکل‌ها، اتحادیه‌ها، سازمان‌های ذیربط داریم، بلکه طرح جدید بیمه عوامل تولید را نیز در دستور کار قرار دادیم این یعنی علاوه بر محصولات، فعالیت‌ها و خدمات مرتبط با بخش کشاورزی نیز بیمه می‌شود. در همین راستا با شرکت‌هایی که در تأمین و توزیع نهاده‌های بخش کشاورزی فعال هستند وارد مذاکره شدیم تا عوامل تولید مانند سیلوها، انبارها و نهاده‌های دامی تحت پوشش بیمه قرار گیرند. همچنین بیمه تجهیزات و سرمایه را نیز در دستور کار قرار دادیم. معاون توسعه امور بیمه صندوق بیمه کشاورزی تصریح کرد: هیأت مدیره صندوق بیمه کشاورزی این اختیار را دارد که به جهت مطلوبیت حق بیمه، سال‌های فاجعه بار را از حق بیمه حذف کند که در بخش باغات و زراعی این موضوع انجام شد. همچنین در بخش ارزیابی خسارات نیز استفاده از فناوری‌های نوین مانند ماهواره‌ها و سنجنده‌های راه دور را در دستور کار داریم که توانستیم در ارزیابی خسارت‌ها به رضایت ۹۰ درصدی کشاورزان برسیم.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و هشتاد و نه
 - شماره هشت هزار و دویست و هشتاد و نه - ۰۶ مهر ۱۴۰۲