تظاهرات علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی به فراتر از سرزمین های اشغالی کشیده شد

تحقیر نتانیاهو از تل آویو تا نیویورک

حسین فاطمی
خبرنگار

بنیامین نتانیاهو طی هشت ماهی که به قدرت بازگشته است، اکنون برای اولین بار تحقیرشدگی در پیش چشم جهانیان را لمس می‌کند. سفر او به نیویورک برای شرکت در مراسم سالانه مجمع عمومی عملاً به بحرانی برای مشروعیت و مقبولیت او بدل شده است. در کنار آن موضعگیری‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی زمان ترک تل آیو به مقصد نیویورک هم بر آتش این بحران دامن زده است. اینها علاوه بر آن است که نهادهای امنیتی و بخشی از کابینه نتانیاهو نیز به دلیل عدم هماهنگی نخست‌وزیر با آنها برای پاره‌ای از اقدامات صورت گرفته در سازمان ملل بشدت از او خشمگین هستند. خلاصه باید گفت بی‌بی در منگنه‌ای قرار گرفته که از همه سو به او فشار آورده است.
در حالی که شهرک‌نشینان در تظاهرات یکشنبه‌شب این هفته که سی و هفتمین هفته متوالی اعتراضات علیه نتانیاهو بود، به صورتی گسترده در تل آویو و برخی دیگر از مناطق اشغالی، حملات و انتقادات خود را به نخست‌وزیر داشتند و خواستار بازنگری کابینه نتانیاهو در تصویب لایحه جنجالی تغییرات قضایی شدند، بخشی دیگر  از مردم نیز در پاسخ به فراخوان سران سیاسی اپوزیسیون که از آنها خواسته بودند، با تجمع مقابل فرودگاه بن گوریون رأس ساعت نه و نیم شامگاه یکشنبه به وقت محلی قبل از سفر نتانیاهو به امریکا تظاهرات برگزار کنند، هزاران نفر از ساکنان تل آویو پس از پایان مراسم سال نو عبری، تظاهراتی گسترده از خیابان «روچیلد» یکی از شلوغ‌ترین نقاط تل آویو به سمت خیابان «کاپلان» که به فرودگاه بن گوریون منتهی می‌شود، برگزار و سعی کردند این فرودگاه را محاصره کنند. از همین رو زمانی که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به منظور شرکت در مجمع عمومی راهی فرودگاه بود با بدرقه معترضانی مواجه شد که فریاد می‌زدند: «برو و برنگرد.»
این در حالی بود که چند روز قبل خلبانان شرکت هواپیمایی «ال عال» به عنوان بزرگترین شرکت هواپیمایی رژیم صهیونیستی اعلام کردند، در اعتراض به طرح «تغییرات کلان قضایی» حاضر به هدایت هواپیمایی که قرار است «بنیامین نتانیاهو» را به نیویورک برای حضور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل ببرد، نیستند. اما این شروع داستان بود چراکه ورود بی‌بی به خاک امریکا هم با استقبال معترضان همراه شد.

هشت روز تحقیر
جالب آنجا است که مخالفان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی قصد دارند همزمان با برنامه بنیامین نتانیاهو برای سفر به نیویورک به منظور شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در نقاط مختلف این شهر با استفاده از لیزر، شعارهایی علیه وی منتشر کنند. وب سایت «تایمز اسرائیل» در این باره گزارش داد که شهر نیویورک امریکا به شیوه خود با انتشار شعارهایی با استفاده از اشعه لیزر علیه نتانیاهو در مقر سازمان ملل، برای استقبال متفاوت از نتانیاهو آماده می‌شود. این وب سایت صهیونیستی اعلام کرد که رهبران تظاهرات علیه نتانیاهو و طرح وی برای کاهش اختیارات دادگاه عالی رژیم صهیونیستی، تظاهراتی را علیه نخست‌وزیر سازماندهی خواهند کرد و در همین راستا در مقر سازمان ملل شعارهایی علیه او منتشر کرده‌اند.
فعالان مخالف نتانیاهو با اشعه لیزر نوشتند: «نخست‌وزیر جنایتکار آقای نتانیاهو را باور نکنید و از دموکراسی (ادعایی) اسرائیل محافظت کنید.» سازمان‌دهندگان تظاهرات در نیویورک همچنین اعلام کردند که این اقدام یک گام مقدماتی تدارک دیده شده برای نتانیاهو در صورت انجام سفر به این شهر است.
اما‌ آش زمانی شورتر شد که در جریان دیدار نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و ایلان ماسک در ایالت کالیفرنیا درباره استفاده از فرصت‌های هوش مصنوعی و یهودستیزی، صدها صهیونیست‌ با حمل پرچم‌های رژیم صهیونیستی تظاهراتی را در مخالفت با قانون اصلاحات قضایی این رژیم برگزار کردند. لذا آنگونه که شواهد نشان می‌دهد گویا سفر نتانیاهو به امریکا که هشت روز به طول خواهد انجامید به هشت روز بحران و تحقیر او بدل شود.

 وقتی بی‌بی نفت روی آتش می‌ریزد
در میانه اعتراضات مخالفان اصلاحات قضایی، نتانیاهو هم با برخی موضعگیری‌ها عملاً به آتش بحران دامن زد و باعث شد که مخالفانش به شکل جدی‌تری اعتراضات علیه او را در خاک امریکا ادامه دهند. در همین باره به نوشته روزنامه معاریو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیش از پرواز به سوی نیویورک درباره برنامه مخالفان خود برای برگزاری راهپیمایی در امریکا، در یک ادعای واهی و پوچ، آنها را به همدستی با تشکیلات خودگردان فلسطین و ایران متهم کرد.
نتانیاهو، سازماندهی تظاهرات در داخل و خارج از اراضی اشغالی را با هدف تخریب آبروی اسرائیل دانست. وی این را هم گفت که تظاهرات کنندگان «همه مرزها را زیر پا می‌گذارند. آنها ما را به مرحله‌ای رسانده‌اند که بستن جاده‌ها عادی شده است.» او همچنین گفت: «تظاهرات سازماندهی شده و تأمین مالی شده است، هرکسی این اعتراضات را سازماندهی می‌کند، مبالغ هنگفتی در اختیار دارد.»
گلعاد آردان، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد نیز به تظاهرات کنندگان حمله کرد و از اینکه ساکنان اراضی اشغالی مقابل سازمان ملل تظاهرات خواهند کرد در حالی که آنها می‌توانند «آزادانه در هر نقطه از اراضی اشغالی تظاهرات کنند»، ابراز تأسف کرد و آن را آسیبی به دیپلماسی رژیم صهیونیستی دانست.

 واکنش ها
اما گفته‌های نتانیاهو هم بدون پاسخ و واکنش نماند و اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به اظهارات واهی نخست‌وزیر این رژیم که در آن مخالفان را به همدستی با تشکیلات خودگردان فلسطین و ایران متهم کرده بود، واکنش نشان داد. ایسنا به نقل از سایت عرب ۴۸گزارش داد که بنی گانتس، رئیس حزب مخالف «اردوگاه ملی» رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم گفت: «معترضان افرادی ملی‌گرا هستند. هزاران سخنرانی حماسی در سازمان ملل ضرر هولناکی را که نتانیاهو به جامعه اسرائیل زده جبران نخواهد کرد.»
یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز گفت: «هیچ فردی بیشتر از نتانیاهو چهره ما را در جهان در ماه‌های اخیر خراب نکرده است. هیچ چیزی بیشتر از کودتای کابینه نتانیاهو به نفع ایرانی‌ها نیست. اتهامات وی علیه معترضان دلیل دیگری بر مشکل خطرناکی است که در حکمرانی وی و برداشتش از واقعیت وجود دارد.»

وقتی داد نهادهای امنیتی درآمد
سفر نتانیاهو به امریکا و حضورش در مجمع عمومی سازمان ملل تنها یک بحران تک بعدی نیست. در سمت دیگر این بحران، منابع خبری عبری از عصبانیت و خشم مقامات نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی از نخست‌وزیر این رژیم به دلیل ناهماهنگی با آنها بابت گفت‌وگوهای احتمالی‌اش با رئیس جمهوری امریکا درباره پرونده هسته‌ای عربستان سعودی پرده برداشته‌اند. در همین راستا «نیر دووری»، خبرنگار امور نظامی شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گفت: «نهاد امنیتی نه تنها از این موضوع ناراحت است، بلکه از تصمیم نتانیاهو برای عدم برگزاری یک بررسی جامع و فراگیر با همه طرف‌ها، یعنی شاباک، ارتش، موساد و کمیته انرژی اتمی، انتقاد کرده است. نتانیاهو باید با همه مقامات ارشد نظامی و امنیتی دیدار کرده و همه احتمالات و پیامدها را بررسی می‌کرد تا با موضع رسمی اسرائیل به دیدار بایدن می‌رفت.»

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و هشتاد و سه
 - شماره هشت هزار و دویست و هشتاد و سه - ۲۹ شهریور ۱۴۰۲