اخبار
فروش پاییزه با تخفیف
در سراسر ایران
فروش فوقالعاده پاییزه به مناسبت بازگشایی مدارس در برخی از شهرستانها در حال برگزاری است.
نماینده وزیر صنعت، معدن و تجارت در هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: این فروشهای فوقالعاده با درصد تخفیفهای متفاوت و متناسب با کالا، برای توزیع با قیمت پایینتر به مصرفکننده است.
قاسم نوده فراهانی بیان داشت: در فروشهای فوقالعاده پاییزه کالاهایی همچون لوازمالتحریر، کیف، کفش و پوشاک عرضه میشود که امید است کیفیت و قیمت کالاها برای مصرفکنندگان مطلوب باشد.
وی افزود: در برخی از شهرستانهای کشور نمایشگاههای عرضه مستقیم نیز برگزار شده است، اما به دلیل دسترسی بهتر شهروندان به واحدهای صنفی و ارائه کالاهایی با کیفیت بالاتر، فروش فوقالعاده دارای ابعاد اجتماعی و اقتصادی مطلوبتری است.نماینده وزیر صمت در هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران همچنین تأکید کرد: فروشگاهها لازم است نسبت به دریافت مجوزهای لازم از اتحادیه برای فروش فوقالعاده اقدام کنند. بازرسان نیز بر واقعی بودن این فروشها نظارت خواهند کرد.
نوده فراهانی همچنین از فعالیت برخی از خیران صنفی در اموری نظیر مدرسهسازی، تأمین لوازم مدارس و تهیه کیف، لوازمالتحریر و روپوش مدارس بهطور خودجوش و مردمی در آستانه بازگشایی مدارس خبر داد.
۳۰ میلیون هکتار از مناطق کشور در معرض بیابانی شدن
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها گفت: براساس مطالعات صورت گرفته ۳۰ میلیون هکتار از مناطق کشور تحت تأثیر بیابانی شدن است. وحید جعفریان مدیرکل امور بیابان سازمان جنگلها در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: براساس آخرین مطالعات ۳۰ میلیون هکتار از مناطق تحت تأثیر بیابانی شدن است که اکنون ۱۴ میلیون هکتار به کانون بحران ریزگرد در کشور تبدیل شده است.او سطح بیابانهای طبیعی کشور را ۳۲ میلیون هکتار اعلام کرد و افزود: گرچه بخشی از مراتع کشور ظاهر بیابانی شدن پیدا کرده است، اما قابلیت بیابانی شدن را ندارد. جعفریان ادامه داد: ۸۸ درصد کشور پتانسیل تخریب سرزمین را دارد که این امر بدان معناست که بجز نوار باریکی از حوزه جنگلهای هیرکانی یا غرب کشور همه عرصهها این وضعیت را دارند. او افزود: سالانه یک میلیون هکتار از عرصههای کشور به مناطق بیابانی اضافه میشود که بخش عمده روند افزایش کانونهای بحرانی کشور به فرسایش بادی باز میگردد.
تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما
رئیس انجمن خرمای ایران با اشاره به میزان تولید خرما در کشور گفت: بایستی موانع صادراتی و تصمیمات خلقالساعه در این بخش برداشته شود تا بتوانیم با صادرات خرما، ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشیم.محسن رشیدفرخی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال با وجود همه ناملایمتهای جوی و آفات بهطور متوسط حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما در کشور تولید شود، گفت: این میزان تولید برای مصرف داخل و حتی صادرات کفایت میکند. وی ادامه داد: امیدواریم دولت امسال تمهیداتی بیندیشد تا نقصهای بخش صادرات جبران و از تصمیمات خلقالساعه نیز جلوگیری شود که بتوانیم ۳۰ درصد از میزان تولیدات را صادر کنیم و ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشیم. وی با اشاره به اینکه میتوان در فصلهای پرمصرف بازار خرما را مدیریت کرد، گفت: عرضه مستقیم خرما در بازار شهرهای مختلف یکی از راههای کنترل قیمت است. رشیدفرخی همچنین عنوان کرد که با مساعدت بانک مرکزی قرار بر این شده که مشکلات بازگشت ارز حاصل از صادرات مرتفع شود.وی در پایان گفت: سال گذشته حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار صادرات خرما داشتیم که اگر ممنوعیت صادرات وجود نداشت این عدد بالاتر هم میرفت.
مشارکت دانشبنیانها در ابرپروژههای پیشران
فهرست ۱۳ ابرپروژه پیشران طی روزهای آینده اعلام میشود و شرکتهای دانشبنیان میتوانند در این ابرپروژهها بهصورت انفرادی یا همکاری تیمی فعالیت کنند.وزیر صنعت، معدن و تجارت بر حمایت کامل از شرکتهای دانشبنیان تأکید کرد و گفت: هیچگونه بنبستی در مسیر وجود ندارد و در صورت رسیدن به درهای بسته، باید راه جدیدی را پیدا کرد. عباس علی آبادی با تأکید بر اینکه قیمت ارز باید واقعی باشد، خاطرنشانکرد: باید راه را برای شرکتهای دانشبنیانها باز کنیم اما راه دانشبنیان بودن را؛ یعنی باید از شرکتهای دانشبنیانی که راه جدیدی را پیدا کرده و برای مسألهای که هیچکس نمیتواند آن را حل کند، راهحل مناسبی پیدا کنند، حمایت کرد. وی با بیان اینکه ارزش افزوده در دانش است، افزود: با تغییر و ایجاد ارزش افزوده در مواد اولیه میتوان آنها را با ارزش مالی بیشتری به بازارهای داخلی و بینالمللی عرضه کرد.