پیش‌بینی رونق بازار سهام تا پایان سال

بازار سهام در روز دوشنبه دو نیمه متفاوت را پشت سر گذاشت و در حالی که در ساعات ابتدایی بازار، نمادهای سبزپوش بیشتر بودند و قدرت خریدار و فروشنده در یک تعادل نسبی قرار گرفته بود، شروع نیمه دوم با افزایش فشار عرضه و تغییر رفتار سریع کدهای حقیقی همراه شد تا در مجموع شاهد افت 2 هزار و 300 واحدی شاخص کل بورس باشیم.
البته به دلیل اینکه رنج منفی معاملات نتوانست قیمت پایانی بسیاری از سهام شاخص‌ساز را منفی کند، شاخص کل هم‌وزن به روند صعودی خود ادامه داد و بیش از 804 واحد افزایش ارتفاع داشت.
به این ترتیب در پایان معاملات دیروز، شاخص کل بورس در عدد 2 میلیون و 133 هزار و 479 واحد و شاخص کل هم‌وزن در عدد حدودی 724 هزار واحد ایستادند. در فرابورس نیز معامله‌گران رفتاری مشابه بورس داشتند و در پی افزایش تعداد نمادهای کاهشی نسبت به نمادهای افزایشی، شاخص کل این بازار نیز با 67 واحد افت ارتفاع، در عدد 26 هزار و 478 واحد به کارخود پایان داد. ارزش معاملات روز دوشنبه 6 هزار و 600 میلیارد تومان بود که در داد و ستد 10 میلیارد برگ سهم به دست آمد.
از نظر کارشناسان بازار، افت دیروز شاخص‌ها چندان قدرتمند نبود و از آنجایی که شاخص‌های بنیادی بازار در حال تقویت شدن است، می‌توان نوسانات روز گذشته را موقتی دانست.
برخی کارشناسان بر این باورند که با توجه به افزایش تولید و میزان فروش شرکت‌های تولیدی ایرانی، شرایط برای رشد غیرتورمی بازدهی و قیمت سهام مهیا شده است و با توجه به اینکه تا پایان سال رشد قابل توجهی در نرخ برابری ارز و سایر دارایی‌های مالی انتظار نمی‌رود، بازار سهام بتواند بیشترین بازدهی را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان آورد. این روند را می‌توان از گزارش‌های تولید و فروش صنایع بورس تا پایان مردادماه 1402، استنباط کرد. بنا به گزارش‌های منتشرشده در سایت کدال، شرکت‌های سیمانی با رشد بیش از 58 درصد، کاشی و سرامیکی‌ها با رشد بیش از 63 درصدی، شرکت‌های مخابراتی با رشد بیش از 26 درصدی، شرکت‌های قطعه‌ساز با رشد بیش از 69 درصدی و شرکت‌های تولیدکننده مس با رشد بیش از 44 درصدی درآمد و ارزش فروش روبه‌رو شده‌اند که می‌تواند در آینده رشد سودسازی آنها را نیز تضمین کند. در این مسیر چالش تأمین انرژی و تغییرات قیمت‌های جهانی می‌تواند میزان سودسازی شرکت‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

ترین‌های بازار
اگر چه در شروع معاملات روز دوشنبه، اکثر نمادها روند رو به رشدی به خود گرفتند اما در نهایت در میان نمادهای بورسی 141 نماد با افزایش قیمت و 283 نماد با کاهش قیمت به کار خود پایان دادند.
در میان نمادهای حاضر در تابلوی فرابورس 165 نماد افزایش و 232 نماد کاهش قیمت داشتند. در بورس تعداد صف خرید 25 و تعداد صف فروش یک عدد گزارش شد. این ارقام در فرابورس 53 و 37 بود.
آمار بالا در شرایطی رقم خورد که بیشترین تراکم قیمتی روز دوشنبه بین منفی 1 تا صفر درصد بود و حاصل جمع و تفریق نوسانات رخ داده، میانگین درصد قیمت آخرین معامله را به منفی 0،44 درصد رساند. در معاملات دیروز 440 میلیارد تومان توسط حقیقی‌ها از معاملات خرد خارج شد.
این خروج از معاملات سهام صندوق‌های با درآمد ثابت نیز اتفاق افتاد و حقیقی‌ها 222 میلیارد تومان از معاملات این دسته از سهام خارج کردند.
«پارسان» بیشترین تأثیر و بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت. در مقابل «وبملت» و «شتران» بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل بورس بر جای گذاشتند. در فرابورس «صبا» و «آریا» بیشترین تأثیر منفی و «وسپهر» و «فرابورس» بیشترین تأثیر مثبت را بر جای گذاشتند. «چکاوه» در بورس و «رافرا» و «بخاور» در فرابورس بیشترین رشد قیمتی را داشتند. بیشترین حجم معاملات مربوط به «دی» و «شستا» بود و «حسیر» بیشترین ارزش معاملات و بیشترین ارزش خرید حقیقی و همچنین بیشترین ورود پول حقیقی را به نام خود ثبت کرد. گروه «حمل و نقل» عنوان بیشترین ورود پول حقیقی و گروه «صندوق‌ها» عنوان بیشترین خروج پول حقیقی را به خود اختصاص داد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و هشتاد و دو
 - شماره هشت هزار و دویست و هشتاد و دو - ۲۸ شهریور ۱۴۰۲