وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست مشترک با مسئولان بنیاد برکت:
۳۰۰۰ کسب و کار فرهنگی- هنری در کشور ایجاد میشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی مشترک با مدیر و مسئولان بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، ضمن امضای تفاهمنامهای با این بنیاد با محوریت فعالیت در حوزه اقتصاد فرهنگ بین این وزارتخانه و بنیاد برکت، از ایجاد ۳هزار کسب و کار فرهنگی هنری در کشور خبر داد.
محمدمهدی اسماعیلی در این نشست با تشکر از حضور و همراهی مسئولان بنیاد برکت در اجرای پروژههای فرهنگی گفت: امروز مایه مباهات است که در جمهوری اسلامی همه مجموعهها مثل یک صف واحد در کنار هم هستند و برای اعتلا و رشد و تعالی کشور تلاش میکنند. از آغاز فعالیت دولت مردمی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرارگاه محرومیتزدایی از فرهنگ و هنر راهاندازی شد که نهادها و بخشهای مختلف وزارتخانه در این کار شرکت دارند و از آغاز تأسیس این قرارگاه صدهزار هنرجو عمدتاً در مناطق محروم کشور آموزش داده شدهاند.
او تأکید کرد: البته وزارت فرهنگ دارای امکانات محدودی است و این امکان وجود ندارد که با تناسب نیازمندیهای کشور، این کار توسعه یابد ولی با همکاری و همیاری بنیاد برکت امیدواریم این کار با قوت ادامه پیدا کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر و صنایع خلاق فرهنگی را جزو مأموریتهای کلان فرهنگی کشور برشمرد و تصریح کرد: باید با همکاری بنیاد برکت و منابع حمایتی دیگر از جمله صندوق نوآوری و شکوفایی در این مسیر با جدیت برای خدمت به اهالی فرهنگ و هنر قدم برداریم.
اسماعیلی با تأکید بر برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از معیشت هنرمندان از آغاز پروژه ساخت شهر هنر با حضور وزیر راه و شهرسازی در اوایل مهرماه خبر داد. به همه بخشها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شده باید برای موضوع اقتصاد فرهنگ برنامه داشته باشند. در وزارت ارشاد برنامه صدور مجوز برای مؤسسات تکمنظوره فرهنگی به طور جدی دنبال میشود و قرار است این مؤسسات با کسب مجوزهای قانونی از حمایتهای این وزارتخانه برخوردار شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری موفق نمایشگاه فیروزه با محوریت معرفی صنایع فرهنگی و خلاق در سال جاری اشاره کرد و گفت: حمایت از این مؤسسات و صنایع در مناطق محروم با همکاری بنیاد برکت نقطه آغازی برای حمایت از کسب و کارهای فرهنگی است و در گام اول همکاری بین وزارت فرهنگ و بنیاد برکت ۳ هزار کسب و کار در حوزه فرهنگ و صنایع خلاق ایجاد خواهد شد که امیدواریم این همکاری بتواند با قوت ادامه پیدا کند. ما در دولت وظیفه و مأموریتی جز فراهم کردن اسباب رشد، تعالی و توسعه فرهنگ و هنر و خدمت به اهالی این عرصه نداریم و به این خدمت خود میبالیم و امیدواریم با حضور نهادهایی مثل بنیاد برکت این خدمت ادامه یابد.
در بخش دیگری از این نشست، محمد ترکمانه مدیر عامل بنیاد برکت با تقدیر از وزیر و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل توجه به اقتصاد فرهنگ، گفت: مسأله مهمی که شاید در کشور کمتر به آن توجه میشود، اقتصاد فرهنگ است.اگر بخواهیم یک کار فرهنگی در کشور ماندگار باشد حتماً باید آن را به مسأله اقتصاد گره بزنیم تا بتواند یک محصول فرهنگی پایدار در کشور بماند و این اتفاق خوب امروز با امضای تفاهمنامه بین وزارت فرهنگ و بنیاد برکت رخ خواهد داد. این تفاهمنامه بخشها و جنبههای مهمی دارد که یکی از مهمترین آن همافزایی بین دستگاهها و نهادهاست. دستگاههای مختلف در کشور ظرفیتهای بسیاری دارند و اگر این ظرفیتها همافزا شوند خدمت بزرگی میتوان به مردم ارائه کرد.
در بنیاد برکت ایدهای به نام اهرم کردن دستگاهها با هم را دنبال میکنیم. امروز هم این تفاهمنامه بخشی از این کار است که امیدواریم بتواند در حوزه اشتغال کسب و کارهای فرهنگی یک کار ماندگار شود.
بازیسازان رایانهای عضو بیمه صندوق هنر میشوند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در نشستی با حضور عدهای از بازیسازان ایرانی که با موضوع فرهنگ و ادب پارسی برگزار شد، از اختصاص بسته حمایتی وزارت فرهنگ از شرکتها و فعالان حوزه بازیهای رایانهای خبر داد. وی افزود: آیتالله رئیسی توجه ویژهای به بازیهای رایانهای دارند به طوری که کارگروه اقتصاد دیجیتال، بستهای برای حمایت از فعالان بازیهای رایانهای در نظر گرفتهاند تا از همه فعالان قدیمی و جدید تولید بازیهای رایانهای حمایت شود.اسماعیلی در بخش دیگری از این نشست مسئولان مرتبط وزارت فرهنگ در این عرصه را مکلف به پیگیری مکتوب مشکلات بازیسازان کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست از توافق وزارت ارشاد با صندوق امید و بنیاد برکت با هدف حمایت از فعالان حوزه فرهنگ و هنر خبر داد و گفت: بر این اساس عوامل تولیدکننده بازیهای رایانهای از این تسهیلات بهرهمند خواهند شد.رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه از فعالان حوزه بازیساز برای ورود به عرصه فرهنگ و زبان فارسی تقدیر کرد و گفت: لازم است همانگونه که برخی از شرکتهای بازیساز در بازیهای خود به معرفی و اعتلای زبان فارسی توجه دارند در نامگذاری شرکتهای خود نیز از اسامی فارسی بهره ببرند. وزارت فرهنگ در دوره جدید، آمادگی حمایت از بازیهای رایانهای فعال در زمینه هویتی و زبان فارسی را دارد و اولین گام آن تأمین زیرساختها و برگزاری جشنوارههای داخلی و خارجی با حضور این فعالان خواهد بود.
وزیر فرهنگ خطاب به کشتیگیران تیم ملی: نان پدر و شیر مادر حلالتان
همزمان با سالروز شعر و ادب فارسی همراه با دلهای ۸۰ میلیون ایرانی در کنار اساتید شعر و ادب فارسی و همکارانم، دلاوریهای کشتیگیران ایران عزیز را دیدم.گرچه با غم و شادی همراه بود اما از چنین ناداوریهایی زیاد دیدهایم، حسن یزدانی با وجود آسیب، مردانه کشتی گرفت و جوانمردی امیرحسین زارع همچون پهلوانان نامدار ایران مثالزدنی بود، نان پدر و شیر مادر حلالتان.