صفحات
شماره هشت هزار و دویست و هشتاد - ۲۶ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و هشتاد - ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۹

اخبار

تعیین نرخ کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه
نحوه محاسبه نرخ کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه تعیین شد. با تصویب شورای پول و اعتبار نحوه محاسبه نرخ کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه در بانک‌ها و مؤسسات اعتباری بانکی تعیین شد. به گزارش بانک مرکزی؛ شورای پول و اعتبار در سیصد و شصت و هفتمین جلسه خود به بررسی نحوه اعطای اختیار به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی برای تعیین نرخ و نحوه محاسبه کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت.
براساس مصوبه شورای پول و اعتبار؛ برای کاهش میزان کارمزد قرض‌الحسنه اعطایی و کمک به اقشار مختلف جامعه بویژه اقشار آسیب‌پذیر و جوانان در اخذ تسهیلات قرض‌الحسنه نظیر ازدواج و فرزندآوری... بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مجاز شدند نحوه محاسبه کارمزد قرض‌الحسنه اعطایی را با تصویب در هیأت مدیره و منوط به اخذ تأییدیه از بانک مرکزی و با رعایت سقف نرخ کارمزد قرض‌الحسنه ابلاغی توسط بانک مرکزی تعیین نماید.

بازخرید 120 هزار میلیارد تومان اوراق توسط بانک مرکزی
موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته در بازار بین‌بانکی توافق بازخرید بود و 120 هزار میلیارد تومان اوراق توسط بانک مرکزی بازخرید شد. به گزارش فارس، با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود. از این‌رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ 953.1 هزار میلیارد ریال اقدام کرد.
علی‌رغم کاهش تقاضا در عملیات بازار باز و نیز افزایش مانده اعتبارگیری قاعده‌مند در هفته گذشته، به نظر می‌رسد که افزایش مانده ریپو در بازار بین بانکی اثرگذار بوده و نرخ بهره بین‌بانکی با افزایش جزئی همراه شده است. همچنین هفته گذشته دولت حدود هزار و 588 میلیارد تومان دیگر از اوراق خود را به فروش رساند تا مجموع فروش خود در هفت حراج را به 27.2 همت برساند.
علی‌رغم کاهش 10 هزار میلیارد تومانی تقاضاها در عملیات بازار باز و رسیدن آن به بیش از 110 همت و نیز کاهش حدود ۱.۵ هزار میلیارد تومانی مانده اعتبارگیری قاعده‌مند در هفته گذشته، برخلاف هفته‌های گذشته به نظر می‌رسد که افزایش ۳.۸ هزار میلیارد تومانی مانده ریپو در بازار اثرگذار بوده و نرخ بهره بین‌بانکی نه تنها افزایشی نشده بلکه با کاهش جزئی ۰.۰۲ واحد درصدی به ۲۳.۵۵ درصد رسیده است.
بانک مرکزی در چهارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر‌اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی اعلام می‌شود.

جستجو
آرشیو تاریخی