رهبر انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی:

تهدیدکنندگان امنیت ملی دشمن ملت‌اند

امریکا با اختلاف‌های قومی و مذهبی و مسأله جنسیت دنبال بحران‌سازی در ایران است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار پرشور هزاران نفر از مردم استان‌های «سیستان و بلوچستان» و «خراسان جنوبی»، با قدردانی از همراهی دیرینه و مستمر مردم مؤمن و علمای شیعه و اهل تسنن این مناطق، مراقبت و هوشیاری ملت‌ها و مسئولان کشورها را به‌خصوص در دوران تحولات بزرگ جهانی کاملاً ضروری خواندند و با اشاره به نقشه دشمن برای تحریک نقاط بحران‌ساز در ایران گفتند: تخریب وحدت ملی و تضعیف امنیت ملی دو هدف اساسی و جدی آنها است، اما ما هم در مقابله با دشمن بشدت جدی هستیم و اطمینان داریم دشمنان ایران عزیز، به شرط مراقبت، بیداری و هوشیاری ملت و مسئولان، هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بحث اصلی خود در این دیدار، به ضرورت مراقبت کامل و چند برابری ملت‌ها و مسئولان کشورها در دوران تحولات بزرگ جهانی پرداختند. ایشان، تسلط استعماری انگلیس در قرن ۱۸ بر مناطق مهمی از آسیا از جمله شبه قاره هند و تسلط غربی‌ها بر مناطق وسیعی از غرب آسیا بعد از جنگ جهانی اول را نتیجه خواب و غفلت ملت‌ها و دولت‌های این مناطق خواندند و افزودند: ملت‌های مناطق یاد شده بعدها رنج‌های فراوانی کشیدند تا بتوانند از سلطه چپاولگرانه استعمارگران رهایی یابند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار پرشور هزاران نفر از مردم استان‌های «سیستان و بلوچستان» و «خراسان جنوبی»، با قدردانی از همراهی دیرینه و مستمر مردم مؤمن و علمای شیعه و اهل تسنن این مناطق، مراقبت و هوشیاری ملت‌ها و مسئولان کشورها را به‌خصوص در دوران تحولات بزرگ جهانی کاملاً ضروری خواندند و با اشاره به نقشه دشمن برای تحریک نقاط بحران‌ساز در ایران گفتند: تخریب وحدت ملی و تضعیف امنیت ملی دو هدف اساسی و جدی آنها است، اما ما هم در مقابله با دشمن بشدت جدی هستیم و اطمینان داریم دشمنان ایران عزیز، به شرط مراقبت، بیداری و هوشیاری ملت و مسئولان، هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.

جهان در آستانه تحول
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بحث اصلی خود در این دیدار، به ضرورت مراقبت کامل و چند برابری ملت‌ها و مسئولان کشورها در دوران تحولات بزرگ جهانی پرداختند.
ایشان، تسلط استعماری انگلیس در قرن ۱۸ بر مناطق مهمی از آسیا از جمله شبه قاره هند و تسلط غربی‌ها بر مناطق وسیعی از غرب آسیا بعد از جنگ جهانی اول را نتیجه خواب و غفلت ملت‌ها و دولت‌های این مناطق خواندند و افزودند: ملت‌های مناطق یاد شده بعدها رنج‌های فراوانی کشیدند تا بتوانند از سلطه چپاولگرانه استعمارگران رهایی یابند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای جهان امروز را هم در آستانه تحول و از برخی زوایا در حال تحول دانستند و تضعیف قدرت‌های استعماری و برآمدن قدرت‌های جدید منطقه‌ای و جهانی را دو خصیصه این تحولات بزرگ برشمردند.

افول محسوس قدرت مداخلات امریکا
ایشان با استناد به حرف‌های برخی منابع غربی، شاخص‌های اقتدار امریکا از جمله در زمینه اقتصاد را در حال تنزل خواندند و گفتند: قدرت امریکا برای تغییر دادن دولت‌ها نیز افول محسوسی کرده است.
رهبر انقلاب در همین زمینه گفتند: روزگاری امریکا با اعزام یک مأمور با یک چمدان پول به ایران، کودتای ۲۸ مرداد را سازمان داد، اما امروز در هیچ کشوری، این امکان قدرت‌نمایی را ندارد و به همین دلیل به جنگ پرهزینه ترکیبی روی آورده، اما در این مسیر نیز ناکام مانده است.

سوریه و افغانستان، دو نمونه افول
ایشان ناکامی در سوریه و فرار ذلت‌بار از افغانستان را دو نمونه مشهود افول قدرت امریکا خواندند و گفتند: بقیه مستکبران نیز به همین رویه دچار شده‌اند همچنان که این روزها در کشورهای مختلف آفریقایی علیه فرانسه به عنوان استعمارگر دیرین این قاره قیام می‌شود و مردم هم از این قیام‌ها حمایت می‌کنند.

تبیین نقشه امریکا برای بحران سازی
رهبر انقلاب گفتند: البته اینکه می‌گوییم دشمن در حال ضعیف شدن است، به معنی ناتوانی او از مکر و نقشه‌کشی و ضربه زدن نیست. بنابراین ما یعنی آحاد مردم و مسئولان باید بیدار و مراقب باشیم.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نقشه‌کشی‌های امریکا را منحصر به ایران ندانستند و گفتند: امریکا امروز در منطقه، برای عراق، سوریه، لبنان، یمن، افغانستان و حتی برای کشورهای خلیج فارس که دوستان قدیمی و سنتی آن هستند، برنامه دارد.
ایشان در تبیین نقشه امریکا گفتند: معلومات اطلاعاتی ما نشان می‌دهد دولت امریکا مجموعه‌ای برای بحران‌سازی در کشورها از جمله ایران ایجاد کرده که مأموریت آن یافتن و تحریک نقاطی است که به نظر آنها می‌تواند باعث بحران شود.
رهبر انقلاب گفتند: از نظر آنها، تفاوت‌ها و اختلاف‌های قومی و مذهبی و مسأله جنسیت و زن جزو نقاط بحران‌ساز در ایران است که می‌خواهند با تحریک آنها به کشور عزیز ما ضربه وارد کنند، اما شتر در خواب بیند پنبه دانه!

هدف امریکا؛ سوریه‌سازی ایران
ایشان با اشاره به تصریح برخی امریکایی‌ها به اینکه می‌خواهند در ایران وضعیتی مانند سوریه و یمن ایجاد کنند، افزودند: آنها بدون تردید نمی‌توانند چنین کاری کنند، مشروط به اینکه ما مراقب و حواس‌جمع باشیم، راه را خطا و اشتباه نرویم، حق را با باطل اشتباه نگیریم، روش‌های دشمن را بشناسیم، در هیچ حرف و اقدام و حرکت به دشمن کمک نکنیم و دچار خواب و غفلت نشویم چرا که در حالت خواب، حتی یک بچه می‌تواند به شما ضربه بزند، چه برسد به یک دشمن مسلح و آماده کار.

خوشحالی کفار، نشانه راه باطل
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشریح ملاک و معیار قرآنی برای تشخیص راه حق از باطل، گفتند: قرآن می‌فرماید پیامبر و کسانی که با او همراه هستند، در مقابل کفار با شدت عمل می‌کنند. بنابراین اگر پیمودن راهی موجب خوشحالی کفار شد، آن راه، مسیر همراهی با پیامبر نیست، اما اگر مسیر و اقدامی باعث ناراحتی و عصبانیت استکبار و قدرت‌های ضد دین و ضد اسلام شد، راهی خوب و همراهی با پیامبر است.

جدول دشمن را کامل نکنیم
ایشان همگان را به مراقبت کامل گفتار و رفتار و پرهیز از همسویی با نقشه دشمن فراخواندند و تأکید کردند: باید مراقب باشیم حرفی که می‌زنیم در جهت نقشه دشمن نباشد و جدول او را کامل نکند، چراکه گاهی کسی در اثر غفلت با حرف یا عمل خود جدول دشمن را کامل می‌کند که این خطرناک است.

وحدت و امنیت ملی ایرانیان
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ناکامی‌ چهل و چند ساله‌ دشمنان به علت پیروی ملت از رهنمودهای امام خمینی، انگشت اشاره و جهت‌گیری‌های امام بزرگوار را امری مغتنم برای استمرار حرکت موفقیت‌آمیز ملت ایران دانستند و گفتند: دشمن دو نقطه اساسی یعنی «وحدت ملی» و «امنیت ملی» ایرانیان را هدف گرفته است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، وحدت را به معنی کنار هم بودن اقوام و مذاهب مختلف و کنار گذاشتن اختلاف‌های سیاسی، مذهبی، قومی و گروهی در جایی که پای منافع ملی در میان است، خواندند و افزودند: نگذارید دشمن وحدت ملی را به هم بزند.
ایشان امنیت ملی را نقطه آماج دیگر بدخواهان ایران دانستند و گفتند: کسانی که امنیت ملی را تهدید می‌کنند، دشمن ملت هستند و دانسته یا نادانسته برای دشمن کار می‌کنند.

خوش بینی به بیداری ملت
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: بحمدالله ملت ما بیدار است و بنده به این بیداری ملت بسیار خوش‌بین و امیدوار هستم. البته این خوش‎‌بینی، شعار و رجزخوانی نیست، بلکه به‌خاطر تجربه و مشاهدات چهل و چند ساله و وجود نشانه‌های برجسته و امیدآفرین همچون توانایی‌های جوانان و محبت‌ها، وفاداری‌ها، اخلاص‌ها و حضورهای خوب مردم از جمله در اربعین امسال است.
ایشان استمرار حرکت ملت در مسیر پرافتخار انقلاب با همین توان و انگیزه و ایمان را ضروری خواندند و با تأکید بر اینکه بدون پشتیبانی مردم، مسئولان هیچ کشوری نمی‌توانند کار بزرگ و مهمی انجام دهند، گفتند: دشمن در دشمنی و نقشه‌کشی خود جدی است، ما هم در مقابله با دشمن بشدت جدی هستیم.

قدردانی از عوامل خدمتگزاری سفر اربعین
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانشان با اشاره به حضور خوب ملت در مراسم اربعین و با تشکر صمیمانه از ملت عراق به‌خاطر پذیرایی و میهمان‌نوازی ارزشمند و با همه وجود از ۲۲ میلیون زائر اربعین و همچنین تشکر از دولت و مسئولان عراقی و نیروهای انتظامی عراق و بخصوص از حشدالشعبی در تأمین امنیت این رویداد بزرگ، افزودند: از نیروی انتظامی خودمان هم صمیمانه تشکر می‌کنیم که در رفت و آمدها و مرزها انصافاً فکرشده و شبانه‌روزی، کارهای ارزشمند و خوبی کرد و باید قدردان این نیروهای فداکار و جوانان خوب در بخش‌های مختلف باشیم.

شهدای شیعه و سنی، شناسنامه شرق کشور
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین در آغاز سخنانشان در بیان آشنایی ۶۰ ساله خود با مردم سیستان و بلوچستان و مناطق جنوب خراسان گفتند: اولین مبارزه آشکار بنده با رژیم طاغوت در محرم ۱۳۴۲ در بیرجند انجام و با همراهی محبت‌آمیز علما و مردم روبه رو شد، در رمضان همان سال نیز در زاهدان این حرکت با حمایت علمای هوشیار شیعه و سنی و مردم مؤمن منطقه ادامه یافت.
ایشان با اشاره به دوران تبعید در ایرانشهر و خاطرات شیرین و پرمعنای مراودت با علمای اهل سنت و مردم خونگرم سیستان و بلوچستان افزودند: این مناطق در همه حوادث از جمله مبارزه با منافقین و تروریست‌ها، دفاع مقدس، برقراری امنیت و ایجاد وحدت، شهدای گرانقدری اعم از شیعه و سنی تقدیم اسلام کرده‌اند که این واقعیت، شناسنامه درخشان این مناطق است.

غفلت دولت‌ها در اجرای مصوبات مربوط به سیستان و بلوچستان
رهبر انقلاب وضع فعلی سیستان و بلوچستان را با قبل از انقلاب، غیر قابل مقایسه خواندند اما تأکید کردند: با وجود کارهای فراوان انجام شده، مسئولان باید با جدیت، خدمت‌رسانی به منطقه را قوت و گسترش دهند که ایجاد خط آهن شمال به جنوب در استان و تأمین حق مردم در زمینه آب از جمله کارهای ضروری است.
ایشان افزودند: البته اگر مصوبات سفر اوایل دهه ۸۰ به سیستان و بلوچستان، کامل اجرا می شدو دچار بی‌توجهی و غفلت نمی‌شد چهره امروز استان متفاوت بود که امیدواریم این دولت با کار و تلاش جدی، مشکلات را کاهش دهد.

 

نقش آفرینی ایران
در جهان آینده

سعدالله زارعی
کارشناس مسائل بین‌الملل

دولتمردان امریکایی همواره در طول سالیان متمادی در کشورهایی که از آنها به عنوان «مخالف» یا «رقیب» یاد می‌کنند، برنامه‌های روشنی برای تغییر دارند و هیچ‌گاه هم آن را کتمان نکرده‌اند. از همین رو، در بودجه سالانه ایالات متحده، ردیف‌های مشخصی وجود دارد که هدف از تخصیص آن، ایجاد تغییر در محیط‌های مخالف امریکا است.
سلسله مؤسسات سیاسی که رسماً تحت کنترل وزارت خارجه امریکا قرار دارند، بخش مهمی از این وظیفه را به دوش می‌کشند. بنیادهای تحت مدیریت جورج سوروس با بودجه تقریباً 10 ساله 30 میلیارد دلاری، یکی از همین تشکیلات است. پولی که به این ساختار داده می‌شود، صرف تغییر در کشورهای مخالف امریکا می‌شود؛ تغییراتی که در بیشتر موارد تحت واژه «انقلاب رنگی» رخ داده، ناشی از کارکرد همین مؤسسات است. جورج سوروس اخیراً مدیریت یک شورای حکومتی را که به طور مشترک زیر نظر کاخ سفید، وزارت خارجه و سازمان سیا قرار دارد هم برعهده گرفته که مأموریت آن همان ایجاد تغییر است.
در فاصله میان کودتای 28 مرداد سال 32 در ایران تا حدود سه سال پیش، امریکایی‌ها بالغ بر 77 کودتا را در کشورهای مخالف خود مرتکب شده‌اند. هرچند بعد از آن هم تلاش‌های خود را ادامه داده‌اند اما، هرچه به پیش آمده‌اند از قدرت مانورشان کاسته شده است. آنچنان‌که از حوزه کودتاهای نظامی به سمت اقدامات نرم سوق پیدا کرده‌اند. با نگاهی به سند 2030 امریکا درخواهیم یافت که کشور ما در ردیف کشورهایی قرار دارد که باید آن را تغییر دهد. بعد از چین و روسیه، ایران سومین کشوری است که در امریکا با علامت قرمز نشانه‌گذاری شده است. امریکایی‌ها با واژه «دشمن» از ایران یاد می‌کنند و به دنبال اقدامات براندازانه در آن هستند. مقام معظم رهبری در سخنرانی روز گذشته خود به خوبی به این موضوع اشاره کردند و در پاسخ به تلاش امریکایی‌ها برای بحران‌سازی در ایران با استفاده از تفاوت‌ها و اختلافات قومی،مذهبی و جنسیتی، آن را اقدامی بی‌ثمر خواندند.
در میان سخنان رهبر انقلاب موضوع درخشان دیگر، اشاره ایشان به جهان در حال تحول و چرخش قدرت از غرب به سمت شرق است. آنچه که رهبری انقلاب از آن یاد کرده‌اند، به یک مطلب اجماعی در سطح بین‌المللی تبدیل شده است. هرچند بعضاً در خصوص سال و معنا و محدوده‌اش تشکیک‌هایی شده اما در رابطه با اصل موضوع تردیدی وجود ندارد.
در اثنای این تحول، ایران نیز در انتقال قدرت از غرب به شرق به عنوان یک کشور محور در شرق، از موقعیت‌های خوبی برخوردار است. موقعیت اقتصادی ایران، ناشی از منابع انرژی، ظرفیت‌های طبیعی داخلی و جمعیت جوان کارآمد است و موقعیت سیاسی آن هم به واسطه حضور در قلب منطقه‌ای که جبهه مقاومت در آن قرار دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است. چنین موقعیت‌هایی به همراه موقعیت فرهنگی که به واسطه اسلام و تشیع از آن برخوردار هستیم، نام ایران را به عنوان کشور محور در شرق مطرح ساخته است.
ما می‌توانیم در این چرخش جهانی موقعیت بسیار مطلوب‌تری بیش از حالا پیدا کنیم. البته لازمه رسیدن به چنین نقطه‌ای این است که دست به اصلاح اشکالات خود در ساختارهای موجود زده تا در تحولات بین‌المللی پیش‌رو بازیگر شویم؛ همان کاری که دولت سیزدهم طی ماه‌های اخیر انجام داده و با عضویت دائمی در سازمان شانگهای و بریکس، مقدمات آن را فراهم آورده است. این تلاش‌ها سبب تسهیل و تسریع نقش آفرینی ایران در جهان آینده خواهد شد.

 

سیستان و بلوچستان
پای کار انقلاب است

علیرضا کمیلی / دبیر اتحادیه بین‌المللی امت واحده

دیدار روز گذشته مردم خراسان جنوبی و بویژه مردم سیستان و بلوچستان با رهبر معظم انقلاب از چند جهت اهمیت دارد؛ تا جایی که می‌توان آن را دیداری تاریخی دانست.
یکی از دلایل اهمیت این دیدار شرایطی است که سیستان و بلوچستان در یک‌سال اخیر تجربه کرد. پس از اتفاقات تلخی که 8 مهرماه سال گذشته در شهر زاهدان رخ داد، تلاش‌های بسیاری از سوی برخی طیف‌ها شد تا این مسأله را القا کنند که مردم این استان، بویژه بلوچ‌ها با نظام و رهبری فاصله دارند. اما این دیدار نشان داد در عین گله‌ها یا انتقادهای به‌حقی که از عملکرد مسئولان دارند، اما ارادت خود به رهبری را از عملکرد مسئولان تفکیک می‌کنند. این در حالی است که رهبر انقلاب نیز همواره بر این مسأله تأکید داشته‌اند که باید از مسئولان مطالبه کرد تا کاستی‌ها را جبران کنند. اهمیت دیگر این دیدار پرشور و صمیمی، اثبات این حقیقت بود که مردم استان سیستان و بلوچستان، با هر قومیت یا تفاوت مذهبی، پای کار این کشور و انقلاب هستند.
از زاویه‌ای دیگر، اهمیت این دیدار وقتی بهتر درک خواهد شد که آن را با برخی تحرکات سوء روزها و هفته‌های اخیر بسنجیم. در مدت اخیر، کمپین‌های مجازی متعددی در استان سیستان و بلوچستان ترتیب داده شد با این هدف که کسی در این دیدار شرکت نکند. اما به‌رغم همه این سوءنیت‌ها و تلاش‌های آشکار و پنهان، روز گذشته حضور پرشور مردم بلوچ در دیدار با رهبر انقلاب، خط بطلانی بر همه آن اقدامات بود.
رهبر انقلاب نیز به ارادت دیرینه خود به مردم این منطقه اشاره کردند و این بار مشخصاً اشاره کردند که این ارادت از سال 42 شکل گرفته است. اهمیت این سال به این دلیل است که تا پیش از این، بسیاری تنها به مسأله تبعید ایشان به پیرانشهر در سال 56 نظر داشتند. اما اکنون مشخص شد که آشنایی ایشان با این منطقه، به سال‌های قبل‌تر باز می‌گردد. رهبر انقلاب در عین حال، بر دینداری مردم و پایبندی این منطقه به دین اشاره کرده و بر پایمردی‌شان بر منابع ملی تأکید کردند.
دلیل تأکید رهبر انقلاب بر این خصیصه مردم سیستان و بلوچستان را می‌توان از نوع عملکرد آنان در وقایع سال گذشته دریافت. سال گذشته در حالی که مسائل ناشی از اغتشاشات در نقاط مختلف کشور وجود داشت، مردم این استان به دلیل پایبندی جدی به دین وارد اغتشاشات نشدند و شعارهای ضدحجاب و ضددین از مردم این استان شنیده نشد. نکته مهم در این میان، توجه دادن رهبر انقلاب به نیازهای جدی امروز سیستان و بلوچستان است؛ نیازهایی که توسعه این استان و حتی توسعه کشور، منوط به توجه و رفع آنهاست.
یکی از نکات مورد اشاره رهبر انقلاب، ظرفیت‌های توسعه‌ای استان، بویژه حوزه ترانزیت بود که برای همه ایران حائز اهمیت است.
مسأله دوم، آب استان سیستان و بلوچستان است. مسأله آب در این منطقه، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، پیچیدگی‌هایی که برای رفع آن باید لحاظ شود. زیرا به نظر می‌رسد برخی تلاش دارند از مقوله آب استان تعریف اشتباهی ارائه کنند و گاه به صورت عاطفی با آن برخورد می‌کنند. واقعیت این است که مسأله آب سیستان، آب آشامیدنی نیست. زیرا نیاز آب آشامیدنی حدود 20 میلیون مترمکعب است و هیچ وقت معضل تأمین این مقدار آب را نداشتیم. مسأله اصلی آب در این منطقه، آب محیط‌زیست و کشاورزی است. لازمه تأمین این آب، تعامل با همسایگان و فعال‌سازی آبخیزداری و موارد مختلف دیگر است که اکنون به طور جدی مورد تمرکز واقع نشده است. در این میان، دخالت جریان‌های خاصی که منافع‌شان در این مقوله است، باعث شده راه‌حل‌های درازمدت‌تر دیده نشود که امید است این مسأله، با راه‌حل دارای ثبات حل شود.

 

جستجو
آرشیو تاریخی