چهارمین فصل از نمایش «تنهاتر از مسیح» این شب‌ها در حال اجراست

یک روضه‌خوانی مصور از واقعه غدیر تا عاشورا

«تنهاتر از مسیح» به فصل چهارم رسیده است. یک روضه‌خوانی مصور که در زمانی نزدیک به ۹۰ دقیقه تاریخ ۵۰ ساله صدر اسلام از واقعه غدیر خم در سال یازدهم هجرت تا واقعه عاشورا در سال ۶۱ هجرت را در چندین پرده و فصل روایت می‌کند. این نمایش که برای اولین بار سال 97 در بوستان ولایت اجرا شد و با شیوع کرونا برای دوره‌ای اجرای آن متوقف شد هر ساله همزمان با ایام عزاداری حسینی با تغییراتی روی صحنه رفته است. این نمایش بزرگ میدانی امسال نیز از ۱۶ مرداد کار خود را در بوستان ولایت تهران آغاز کرده و به مدت ۵۰ شب و در ۲ سانس در بوستان ولایت میزبان علاقه‌مندان است. «تنهاتر از مسیح» با دریافت بازخوردها در چهارمین فصل به کامل‌ترین فرم اجرایی خود رسیده است. این نمایش آیینی تلاش کرده تا ضمن حفظ جذابیت برای مخاطبان عام، رضایت اهالی هنر تئاتر را نیز تأمین کند. در این فصل همچنین فصل «راه سرخ» به عنوان و اثر نمایشی اضافه شده است. آن طور که حسن برزا کارگردان این نمایش می‌گوید «راه سرخ» برگرفته از مسیر سرخ شهادت اهل بیت(ع) است.
تلاش برای بازگرداندن نمایش‌های آیینی به میان مردم
«تنهاتر از مسیح» که به همت سازمان هنری رسانه‌ای اوج و مؤسسه سیمای ققنوس روی صحنه می‌رود تلاشی برای بازگرداندن جریان اجرای نمایش‌های آیینی و سنتی، دینی و مذهبی به میان مردم است. حسن برزا کارگردان این نمایش که پیش از این نیز «سرزمین خورشید» و «روشنای شب تار» را با تلفیقی از سنت‌های نمایش آیینی و سنتی ایران و مؤلفه‌های تئاتر کلاسیک غربی، به اثری همراهی‌برانگیز برای مخاطب تبدیل کرده، در این باره به «ایران» می‌گوید: «تئاتر از دیرباز در ایران به عنوان آیینی کهن و سنتی شناخته شده است. به مرور این هنر اسم نمایش را به خود می‌گیرد و در انواع مختلفی روی صحنه می‌رود و در سال‌های اخیر نیز به سمت لاکچری بودن و نمایش‌هایی خاص برای قشر خاص رفته است و شاید به نوعی از مسیر اصلی خود خارج شده ‌اما رسالت اصلی تئاتر و اساساً هنر این است که بین مردم شکل بگیرد و اجرا شود. ما به واسطه اجراهای سال‌های اخیر تلاش کرده‌ایم به اصل تئاتر برگردیم و در مناطقی که در حوزه تئاتر در محرومیت بوده‌اند ‌و فعالیت‌های تئاتری در آنجا رونق چندانی نداشته است، کارهایی را روی صحنه ببریم.»
او با تأکید بر این نکته که اجرای نمایش باعث تغییر فضای اجتماعی منطقه و نگاه مخاطبان آنجا شده، ادامه می‌دهد: «اجرای مستمر این آثار می‌تواند شمایل منطقه و نگاه‌های مردم را تغییر دهد و بر افکار مخاطبانش نیز تأثیر بگذارد. به دلیل حجم تماشاگرانی که می‌توانند به تماشای این آثار بنشینند این نتایج بسیار قابل بررسی و تأمل است. نمایش‌های میدانی این چنینی حتماً و قطعاً باعث جریان‌سازی در جامعه و سطح شهر می‌شود.»
حسی که یک اثر به مخاطب القا می‌کند
اسدالله نیک‌نژاد، کارگردان فیلم سینمایی «لاله» از جمله فیلمسازانی است که به تماشای این نمایش نشسته است. او «تنهاتر از مسیح» را نمایشی عاطفی و در عین حال منطقی عنوان می‌کند و در ادامه درباره تجربه تماشای این نمایش می‌گوید: «از نزدیک شاهد حسی که این اثر به مخاطب القا می‌کند، بودم. ضمن آنکه داستان تماشاگر را با خود همراه می‌کند و لحظه لحظه هایش جذاب و پر نکته است.»
این کارگردان با بیان اینکه نخستین بار است یک نمایش میدانی را تماشا می‌کند، در ادامه می‌گوید: «تاکنون نمایشی با چنین ویژگی ساختاری ندیده بودم. ضمن آنکه محتوای نمایش هم مخاطب را راضی نگه می‌دارد و اینکه یک اثر توانسته با استقبال بالا مواجه شود نشان دهنده کیفیت آن و احترامی است که به تماشاگر می‌گذارد.»کارگردان سریال «پاییز صحرا» با اشاره به کار سخت مدیریت اجرای نمایش در چنین محیطی و همچنین هدایت قریب به 300 بازیگر در این نمایش، می‌گوید: «گریم، لباس‌ها، رنگ، نور و دیگر اجزای نمایش فوق‌العاده خوب بود. استفاده از افکت‌ها دیگر امتیاز این نمایش است و شخصاً کار سازندگان را تحسین می‌کنم.»اسدالله نیک‌نژاد در پایان با خطاب قرار دادن عوامل نمایش، می‌گوید: «اجرتان با سید الشهدا(ع) که این نمایش را به بهترین شکل ممکن روی صحنه آورده اید. همچنین از مردم دعوت می‌کنم به بوستان ولایت بیایند و به تماشای این نمایش فاخر بنشینند.»
گفتنی است اجرای این نمایش تا پایان شهریورماه ادامه دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه رایگان و رزرو بلیت خود به سامانه namaticket.ir مراجعه کنند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و شصت و پنج
 - شماره هشت هزار و دویست و شصت و پنج - ۰۴ شهریور ۱۴۰۲