صفحات
شماره هشت هزار و دویست و شصت و سه - ۰۱ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و شصت و سه - ۰۱ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۴

گزارش

حمله تل‌آویو به دمشق برای فرار از بحران
نتانیاهو در میانه بحران‌های داخلی به دمشق حمله نظامی و علیه ایران لفاظی کرد و مورد انتقاد رسانه‌های صهیونیست قرار گرفت
 حسین فاطمی / هر چه بحران در سرزمین‌های اشغالی شدت بیشتری پیدا می‌کند، نگاه بنیامین نتانیاهو به تنش‌آفرینی با همسایگان و سایر کشورها به عنوان راهکاری برای ایجاد انحراف در افکار عمومی قوت می‌گیرد، کما اینکه در میانه بحران در ارتش و بدنه دفاعی رژیم صهیونیستی، منابع سوری از حمله هوایی مجدد این رژیم و شنیده ‌شدن صدای انفجار در آسمان دمشق خبر دادند.
در این باره خبرگزاری سما فلسطین به نقل از روزنامه عبری زبان معاریو به این حملات رژیم صهیونیستی به سوریه پرداخت و شبکه الاخباریه سوریه نیز این حملات به اطراف دمشق را تأیید کرد. در همین رابطه خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد، پدافند هوایی ارتش این کشور با اهداف متخاصم بر فراز دمشق مقابله کرده است.یک منبع نظامی به خبرگزاری سانا، گفت: «حوالی ساعت ۲۳ و ۵ دقیقه دوشنبه شب به وقت محلی دشمن اسرائیلی حملات موشکی را از سمت جولان اشغالی سوریه انجام داد و مناطقی را در اطراف شهر دمشق هدف گرفت.» این منبع افزود که در پی این حمله، یک سرباز سوری زخمی شد و خسارت‌هایی نیز به بار آمد. از سوی دیگر هواپیمایی سوریه اعلام کرد، فرودگاه بین‌المللی دمشق در پی حمله رژیم صهیونیستی آسیبی ندیده و فعالیت‌ها در این فرودگاه در جریان است.هفته گذشته نیز پس از شلیک تعدادی موشک توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی از فراز سرزمین‌های اشغالی، پدافند هوایی سوریه به اهداف متخاصم در اطراف شهر دمشق پاسخ داد. همچنین چند هفته پیش خبر شهادت چهار سرباز بر اثر تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی اعلام شد که نقاطی در اطراف دمشق را هدف قرار داد و پدافند هوایی سوریه نیز به این تجاوزات پاسخ داد.

  اتهام نتانیاهو علیه ایران شرم آور است
اگرچه بنیامن نتانیاهو همواره تلاش دارد در هر بحران و چالشی پای دیگر کشورها را به میان بکشد یا با تنش‌آفرینی با دیگر کشورها عملاً راهکاری برای برون رفت از بن‌بست کنونی پیدا کند، در سوی دیگر محافل رسانه‌ای و تحلیلی سرزمین‌های اشغالی نیز به نتیجه‌بخش نبودن این نگاه اذعان دارند، چنان‌که در تازه‌ترین مورد، رسانه‌های عبری دیروز سه‌شنبه متهم کردن ایران درخصوص حمله تیراندازی در الخلیل توسط بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را «بسیار شرم‌آور» خواندند.
در همین باره راویو دوروک، تحلیلگر سیاسی کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه نمی‌داند آیا این اتهامات در چهارچوب تلاش برای «راه‌اندازی کمپین علیه ایران در موضوع هسته‌ای این کشور به دلیل مذاکرات باقی‌مانده در آنجا» بوده است یا نه، خاطرنشان کرد که متهم کردن ایران «دردی را دوا نمی‌کند و به اعتقاد من جامعه جهانی به آنچه یوآو گالانت،
وزیر امنیت و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پس از عملیات الخلیل گفتند، گوش نمی‌دهد.» همزمان زوی یحزکیلی، مفسر امور عربی در شبکه ۱۳ نیز با ادعای اینکه «ایران ممکن است در موضوع تسلیحات کمک کند؛ اما ایران آخرین حلقه در آن است»، گفت: «یک چیز اساسی در این مسأله وجود دارد. جنگ و  قیام وجود دارند و طرف فلسطینی‌، جهاد، حماس، تشکیلات خودگردان فلسطین و فتح علیه اسرائیل اقدام می‌کنند و شما توان دریافت هزینه را ندارید و این وضعیتی است که (اسرائیل) به آن رسیده است.»
یحزکیلی با بیان اینکه «اینجا رویکردی وجود دارد که تاکنون در اسرائیل به آن توجه نشده است. دنبال متهم نگردید»، افزود: «اینجا یک وضعیت مستمر وجود دارد و کسانی هستند که این را معترفند و از خواب بیدار شده‌اند؛ اما تاکنون اسرائیل از خواب بیدار نشده است. ایران در این موضوع دست ندارد.» در همین زمینه، آلون بن دیوید، مفسر نظامی کانال ۱۳ عبری اشاره کرد: «متهم کردن ایران به هدایت این عملیات راه حل بسیار آسانی است، ایران مسئول معضل پیچیده شدن وضعیت کرانه باختری نیست.»
این مواضع در پی آن مطرح شد که بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه به همراه یوآو گالانت، وزیر جنگ، در محل وقوع عملیات تیراندازی در جنوب الخلیل حاضر و مدعی شدند آنچه در حال رخ‌ دادن است با هدایت خارجی انجام می‌شود و عاملان و مرتکبان بازخواست خواهند شد.بی بی در ادامه ایران را به حمایت مالی از عملیات تیراندازی در الخلیل متهم کرد و گفت که فلسطین اشغالی در اوج حملات ضد اسرائیلی به سر می‌برد. یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز ایران را متهم کرد و اظهار داشت که ایران به دنبال هر راهی برای آسیب‌رساندن به شهرک‌نشینان است. او با اذعان تلویحی به امن ‌نبودن فلسطین اشغالی تأکید کرد که به منظور بازگشت امنیت، اقدامات متعددی را انجام خواهد داد و همه گزینه‌ها روی میز است.

جستجو
آرشیو تاریخی