صفحات
شماره هشت هزار و دویست و شصت و دو - ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و شصت و دو - ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۲۳

رئیس جمهور در آیین «تکریم فعالان مساجد و پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت»:

مسجدهسته مقاومت سیاسی و مسئولیت پذیری است

گروه فرهنگی/ رئیس‌جمهور با حضور در آیین ملی «تکریم فعالان مساجد و پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت» ضمن اشاره بر تلاش نظام سلطه برای در جهل نگاه داشتن جوامع بشری گفت: «مستکبران به دنبال این هستند که جوامع بشری را در جهل نگاه داشته و ظلم را گسترش دهند تا جامعه بشری اهل تحلیل و اقدام نباشد، مقاومت نکرده و سیطره فرهنگی او را بپذیرد.»
 
 دشمن به دنبال جنگ‌افروزی است
 آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در نخستین آیین ملی «تکریم فعالان مساجد و پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت»، در مسجد مقدس جمکران افزود: «روز مسجد در مکان بسیار قدسی به اسم مسجد مقدس جمکران و پاسداشت جهاد ایثار و شهادت و تکریم از خادمان مساجد مناسبت‌هایی است که مجلس امروز را نورانی کرده و این نورانیت به برکت مکان مسجد جمکران و نام مقدس شهید صدرزاده و تقریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی و نگاشته ایشان است که از دل برخاسته و بر دل می‌نشیند.»
وی در این مراسم که همزمان با روز جهانی مسجد برپا شده بود، گفت: «معتقد به مهدویت برای از بین بردن تبعیض‌ها، ظلم‌ها و فسادها و آنچه از ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی در بشر وجود دارد تلاش می‌کند و هر گامی که بر می‌دارد برای زمینه‌سازی ظهور حضرت مهدی(عج) است.بسیاری تلاششان آن است امروز در جوامع بشری و آنچه امت اسلامی برای گسترش خوبی‌ها و نهی از بدی‌ها انجام می‌دهد، انجام نگیرد ولی وجود مبارک حضرت ولی‌عصر تلاشش این است که با ظلم، فساد، تبعیض و فقر با همه وجود مبارزه و در برابر استکبار، خودپرستی‌ها و خود محوری‌ها ایستادگی کند. در این عرصه جریان استکبار تلاش می‌کند با به راه انداختن جنگ و خونریزی و گروه‌های تکفیری در بین مسلمانان ایجاد اختلاف کند و خون بریزد، خانه‌ها را ویران و بر جوامع اسلامی ظلم کند.این جریان تمام قدرتش را با استفاده از قدرت نظامی اقتصادی و رسانه‌ای بروز می‌دهد که کار خود را پیش ببرد و بسیار هم تلاش کرده است که یکه تازی در عالم را دنبال کند.»
رئیسی با اشاره به اینکه جریان استکبار به دنبال اختلاف افکنی بین امت اسلامی است، بیان کرد: «نظام سلطه، داعش و گروه‌های تکفیری را مجهز کرده و به آنها پول و اطلاعات داده است که به جنگ امت اسلامی بیایند.این جریان استکباری قدرت رسانه را به کار بست که تشویش اذهان و امیدها را تبدیل به یأس و نا امیدی کند، اینها بودند که اهانت به مقدسات و قرآن کریم را به راه انداختند و کار رسانه‌ای گسترده می‌کنند و با اختلاف افکنی توسط گروه‌هایی مثل داعش و تکفیری‌ها، حلقه‌های زنجیره‌ای برای مهار کردن قدرت اسلام، معتقدین به معاد و خدا ایجاد می‌کنند. مساجد به عنوان خانه‌های خدا روی زمین هستند و کارکرد مسجد علاوه بر اینکه جایگاه عبادت و بندگی خداست محل اجتماع مسلمانان و گردهم آمدن معتقدان به خدا است که دشمن مشترک و دغدغه مشترک دارند. مساجد کارکرد اقتصادی برای رفع مشکلات مسلمانان و برای رفع آسیب‌های اجتماعی در محلات دارند و در مورد اینکه مساجد هسته‌های مقاومت در محلات هستند نباید فقط نظامی گری و امنیتی گری به ذهن بیاید.»
آیت‌الله رئیسی گفت: «هسته مقاومت فرهنگی، سیاسی، امنیتی و نظامی در مسجد مستقر است و به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب مساجد را باید به عنوان کانون عبادت و بندگی خدا، مسئولیت شناسی و مسئولیت پذیری و مرکز همگرایی، هماهنگی، همدلی و همراهی‌های سیاسی مورد توجه قرار داد. مسجد به عنوان جایگاه و پایگاه انسان ساز همواره باید مورد تأکید و توجه قرار گیرد و نقش محوری برای امام مسجد است که نقش اساسی در مسجد و مدیریت مسجد دارد.»
وی مسجد را جایگاهی برای رفع فقر و محرومیت عنوان کرد و افزود: «در جریان کرونا مساجد و تکایا بیشترین نقش را در کمک‌های مؤمنانه بین مردم داشتند و برای آنان کانون امید بودند و در همین بین شاهد بودیم که در کشورهای غربی مدعی توسعه، فروشگاه‌ها در ایام کرونا غارت شد اما در ایران به برکت مسجد و هدایت‌های رهبری مبنی بر کمک مؤمنانه به کسانی که کسب و کار و درآمدشان دچار مشکل شده بود شاهد حضور مردم متدین در مساجد برای کمک مؤمنانه بودیم و این کارکرد مهم مسجد است.»
آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه شهید صدرزاده کارش را با مسجد و هیأت آغاز کرد، گفت: «مسجد هسته مقاومت سیاسی، زمان شناسی،
مسئولیت شناسی و مسئولیت پذیری است و اکثر شهدای ما و نزدیک به ۹۰ درصد شهدای دفاع مقدس و دفاع از حرم، بچه‌های مسجدی و تربیت یافتگان در بستر مسجد و هیأت بودند. چهره‌های متعددی در مکتب امام راحل و امام خامنه‌ای درس گرفتند و شهید صدر‌زاده از شهدای مدافع حرم، کسی بود که مسجد و هیأت را کانون بندگی کرد و بچه‌های کار را نماز خوان و با دین آشنا کرد.»
 
چهره نورانی شهید صدرزاده باید برای نسل جوان الگو باشد
 وی ابراز داشت: «تقریظ رهبر معظم انقلاب بر دو کتاب با موضوع شهید صدرزاده نشان می‌دهد که نسل جوان ما باید با چهره‌ها آشنا شود و معتقدیم چهره‌ها، آنهایی نیستند که مردم را به غرب و سلطه گری رهنمون کند و شهید صدر‌زاده چهره‌ای بود که دعوت به خدا می‌کند و استقلال و ایستادگی برابر دشمن دارد و رهبر انقلاب نامش را در کنار شهیدان بهشتی، مطهری و مفتح بیان می‌کنند و چهره نورانی شهید صدرزاده باید برای نسل جوان الگو باشد. فکر و اندیشه بلند او، تقوا و اقدام بموقع و فتنه شناسی و مسئولیت پذیری، ایستادگی و مقاومت شهید صدرزاده در برابر فتنه و بارها به سوریه رفتن را شاهد بودیم و این چهره الگویی برای جوانان است. او در برابر جریانات سیاسی منفعل نبود و کنشگر فعال بود و رهبر انقلاب با تقریظ بر دو جلد کتاب در مورد او خواستند چهره او به همه نشان داده شود تا در عرصه مسجد و هیأت‌ها خودسازی و
جامعه شناسی را شاهد باشیم. تقریظ رهبر معظم انقلاب بر دو کتاب سرباز روز نهم و اسم تو مصطفاست که امروز رونمایی شد، نشان داد ایشان می‌خواستند جلوه‌ای از جهاد، ایثار و فرهنگ جهاد را برای همه نشان دهند و به همه بگویند که هیأت می‌تواند جایگاه معرف افزایی، عشق به اهل بیت، همگرایی و هماهنگی برای رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی باشد و هیأت می‌تواند به مردم امید دهد.»
وی بیان کرد: «مصطفی صدرزاده شهید با بصیرت است و فریادش در همه زندگی ما طنین افکن شده و فقط گوش شنوا می‌خواهد که سخن و پیام شهید صدرزاده را بشنود و پیام ما به همه کسانی که به سخن شهیدان گوش فرا می‌دهند این است که سخن شهیدان عبودیت و اطاعت از ولی‌فقیه زمان و ایستادگی است. شهیدان زندگی مؤمنانه داشتند و سخن شهیدان زیست عفیفانه است و دشمن در این عرصه تلاش زیاد می‌کند اما در این مسیر نه سست بشویم و نه از امر ولایت سست شویم و کسانی که در عرصه مقاومت و ایستادگی تلاش می‌کنند در هر عرصه‌ای با توکل به خدا و اعتقاد به نفس پیروزی برای جبهه انقلاب اسلامی و حزب‌الله حتمی و قطعی است. در عرصه جنگ ترکیبی، پیروزی نصیب ملت ایران و جبهه مقاومت خواهد شد.»آیت‌الله رئیسی در پایان گفت: «به عنوان یک طلبه از رهبر معظم انقلاب که به این قلم‌های ارزشمند توجه می‌کنند تشکر می‌کنم که چهره‌های واقعی را به مردم معرفی می‌کنند. روشنفکر واقعی امثال صدرزاده‌ها هستند نه آنکه با قلمش مردم را به فرهنگ غربی دعوت می‌کند، او روشنفکر نیست.»

 

بــــرش

دل‌نوشته دختر شهید صدرزاده خطاب به پدرش
 «سلام همه زندگی فاطمه. اینک بعد از هشت سال، هنوز آغوشم بوی تو را می‌دهد... حال دخترت وصف‌ناشدنی است. وجود آرام‌بخش تو در همه لحظات پرپیچ‌وخم زندگی‌ام مانند مرهمی تسکین‌‌دهنده است. به‌راستی که فراق، آدمی را از پای درمی‌آورد و قلب‌های آرام را در هم می‌فشارد و بی‌تاب می‌کند. اما من دوری از تو را فراق نمی‌خوانم. چگونه می‌توانم نبودنت در اطرافم را خطاب کنم و نداشتن جسمت را هزاربار به حضور پروردگارم که خود گفته است در زمان نبودنش جای خالی تو را برایمان پر می‌کند ترجیح دهم... و چه زیباست لحظات دلتنگی که به‌ جای آغوش پدرانه‌ات؛ او که همه هست‌ونیست عالم وجود است مرا به آغوش بکشد... بابای من، منم دخترت! دختری که در کودکی‌هایش پدرش او را در رؤیای بچه‌گانه‌اش جا گذاشته و رفته است تا از حرم نوامیس آل‌الله پاسداری کند... دختری که از وجودت افتخاری برایش مانده و غمی بی‌پایان که بهانه‌ای شده ‌است تا اشک‌هایم را در سطور زیارت عاشورا خرج کنم و به آن احساس تقرب و تعالی کنم و با تمام وجود بگویم «به ابی انت و امی...»در آخر بابای من؛ شما برای من دعا کنید تا در بیعت نایب امام زمان(عج) بمانیم و تا هنگام ظهور در زمره سربازان واقعی آن حضرت باشیم و پا به ‌رکاب آن به وجود مبارکش لشکری زینبی را با خود همراه کرده، ثابت‌قدم بمانیم تا با حضور خودت و همرزمان شهیدت در مسیر تحقق وعده الهی گام برداریم که این بشارت خدای متعال است.»

جستجو
آرشیو تاریخی