کره شمالی برای مذاکره با امریکا تمایلی ندارد
بی اعتمادی به واشنگتن
کره شمالی، رزمایش مشترک امریکا و کره جنوبی را، اعلام آمادگی آنها برای حمله به این کشور می داند
فائزه سادات یوسفی
خبرنگار
تنها چند روز پس از آنکه امریکا مدعی شد، آماده مذاکرات بدون پیش شرط با پیونگ یانگ است، هکرهای کره شمالی رزمایش نظامی امریکا و کره جنوبی را هدف قرار دادند تا بعد از دیدارهای بدون سود با دونالد ترامپ و مذاکرات اولیه با بایدن تأکید کنند، به دولت امریکا اعتماد ندارند.
طبق منابع خبری، پلیس کره جنوبی در بیانیهای خبر داد که هکرهای کره شمالی یک رزمایش نظامی مشترک امریکا و کره جنوبی را که در این هفته برگزار میشود، هدف قرار دادهاند، هرچند اطلاعات طبقهبندی شده به خطر نیفتاده است. در این بیانیه ذکر شده که به احتمال زیاد، هکرها با یک گروه کره شمالی که محققان آن را کیمسوکی مینامند، ارتباط دارند. آنها از طریق ارسال ایمیلهای آلوده به نیروهای کره جنوبی که در مرکز شبیهسازی رزمایش مشترک کره جنوبی و امریکا کار میکنند، اطلاعات مربوط به ارتش را به سرقت بردهاند.
این هکرها مدتهاست، از ایمیلهای «فیشینگ نیزهای» استفاده میکنند که با فریب هدف، موجب لو رفتن پسورد شده یا او را ترغیب میکنند که روی پیوست ایمیل یا لینکهای حاوی بدافزار کلیک کند. براساس تحقیقات مشترک پلیس کره جنوبی و ارتش امریکا، آدرس آی پی این گروه با آدرسی که سال 2014 اپراتور رآکتور هستهای کره جنوبی را هک کرده، مطابقت دارد. با وجود اتهامات کره جنوبی به کره شمالی، این کشور نقش داشتن در حملات سایبری را رد کرده است. در واکنش به این رزمایش، کیم جونگ اون رهبر
کره شمالی خواستار «تقویت شدید» توانایی تولید موشکی این کشور و آمادگی احتمالی جنگی شده است.
رزمایشی متفاوت از همیشه
رزمایش سالانه سپر آزادی اولچی (UFS) کره جنوبی و امریکا که قرار است از 21 تا 31 اوت (9 شهریور) برگزار شود، متشکل از رزمایشهای شبیهسازی کامپیوتر و عملیات میدانی و رزمایش دفاع غیرنظامی است. این رزمایش با تمرینات سالهای گذشته تفاوت محسوسی دارد. براساس اطلاعات نیروهای کره ای-امریکایی(USFK) علاوه بر ارتش زمینی، دریایی و نیروی هوایی نیروهای بخش فضایی امریکا نیز در این رزمایش شرکت خواهند کرد.
در بخشی از سناریوهای موجود در این رزمایش، کره شمالی دشمن فرضی خواهد بود که در آن تمرین انتقال سریع نظامیان برای ورود به میدان جنگ در کنار واکنش و پاسخ به اطلاعات جعلی که ممکن است از سوی پیونگ یانگ در زمان جنگ و یا موقعیت اضطراری منتشر شود، است.
چرا بیاعتمادی
در کنار تهدیدات عملی کاخ سفید علیه کره شمالی، اما اعلام آمادگی مجدد کاخ سفید برای مذاکرات که ناکامیهای گذشته را تداعی میکند بیشتر به یک شوی تبلیغاتی شباهت دارد تا یک اقدام جدی. این موضوعی است که پیونگ یانگ نیز آن را دریافت کرده و معتبر نمیداند؛ بویژه که این پیشنهاد همزمان با نشست سه جانبه امریکا، کره جنوبی و ژاپن با محور اتحاد علیه چین و کره شمالی برگزار شده و نیات درونی امریکا که ایجاد تهدید و فشار علیه این دو کشور است را برملا میکند.
این نخستین باری است که دولت بایدن بهصورت واضح تمایل خود را برای مذاکراتی در سطح عالی با کره شمالی اعلام کرده است. پیش از این، واشنگتن با کیم جونگ اون در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» گفتوگو کرده بود که هیچ نتیجهای به همراه نداشت. اراده کره شمالی برای هک کردن سیستمهای رزمایش و سرقت اطلاعات آن، نشان میدهد که این کشور به ایالات متحده هیچ گونه اعتمادی ندارد و همزمان نیز تحریکات ارتش امریکا با متحدان منطقهای را زیر نظر دارد. تهدیدآفرینی جمعی در شرق آسیا که به منظور مهار چین و کره شمالی کلید خورده است، واکنشهای شدیدی را در چین و کره شمالی به همراه داشته است.
اهداف انتخاباتی بایدن
آنچه که مشهود است یکی از اهداف امریکا برای مذاکرات، اتهامزنی علیه کره شمالی است، چرا که نمایش ارائه راه دیپلماتیک با پیونگ یانگ، تا حدودی اثرات رفتار تهاجمی امریکا را میپوشاند و در عین حال عدم اقبال پیونگ یانگ به دلیل عدم باور به نتیجه بخش بودن مذاکرات را، رفتار تهاجمی پیونگ یانگ تفسیر خواهد کرد. چنانچه جان کربی، عدم اشتیاق این کشور را به معنای قرار دادن تواناییهای (تسلیحات) بیشتر در منطقه به منظور آمادگی دفاع از امنیت ملی خود و منافع متحدان کرهای و ژاپنی عنوان کرد. بنابراین کاملاً مشخص است که ارائه راهحلهای فریبنده، بهانهای برای استمرار سیاستهای خصمانه و نظامی گری امریکا در این منطقه و مخدوشسازی چهره مقابل است.
یکی از دلایل این اقدام، خوراکسازی جو بایدن، برای انتخابات پیش رو است. رقابت انتخاباتی دو حزب جمهوریخواه و دموکرات این بار با پیچیدگیهای متعددی روبهرو است. موضوع مورد اختلاف جنگ اوکراین و سیاست خارجه کاخ سفید، کمبود محبوبیت جو بایدن و همچنین طرح محاکمه بیسابقه رئیس جمهور سابق، دونالد ترامپ از مؤلفههای تعیینکنندهای بر انتخابات سال آینده میلادی خواهند بود. از همین رو، ایجاد راه گفتوگو با پیونگ یانگ که بسیار کم سابقه بوده برای کسب دستاوردهای سیاست خارجه دموکراتها خرج خواهد شد.
دیگر دلیل آن، می تواند ایجاد راه دیپلماتیک در این برهه زمانی مرتبط با موضوع فرار سرباز امریکایی باشد. بعد از آنکه رسانههای کره شمالی اعلام کردند نظامی فراری امریکایی تصمیم دارد، برای فرار از قانون مجازات به پیونگ یانگ پناهنده شود، مقامات کاخ سفید از تصمیم خود برای آزادی او خبر دادند. این پرونده همانطور که متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه گفته برای ایالات متحده اولویت بسیار بالایی داشته و به این جهت تلاشهای دیپلماتیک آن به طور جدی در حال پیگیری است. برخی از تحلیلگران امریکایی در همین رابطه بیان داشتند که لازم است یک مقام امریکایی یا یک مقام سابق برای آزادی این فرد به کره شمالی سفر کند.