وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

90 درصد از برنامه‌هایمان محقق شده است

برخی بازیگران ضدانقلاب شده‌اند اما کارهایشان در حال پخش است

گروه فرهنگی/ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأکید بر اینکه ۸۵ یا ۹۰ درصد از برنامه‌هایش در وزارتخانه محقق شده، از قانون و حجاب هم به عنوان خط قرمز یاد کرد و درباره احکام صادره دستگاه قضایی برای هنرمندان گفت که این احکام با تشخیص قاضی صورت می‌گیرد و من هم نمی‌توانم به قاضی بگویم چه حکمی صادر کند اما پیگیری می‌کنیم.
 
سهم فرهنگ
 از بودجه 2.9 درصد شده
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد در نشستی که با حضور اهالی رسانه برگزار شد با اشاره به اینکه بسیاری از وعده‌هایی که اعلام کرده، در این مدت عملی شده است، گفت: «وقتی کار را شروع کردم، یک برنامه اقدام در قالب حدود ۱۲۴ بند در سایت‌مان منتشر کردیم. اگر بپرسید چه میزان برنامه‌تان تحقق پیدا کرد، باید بگویم حدود ۸۵ یا ۹۰ درصد از برنامه‌هایمان بدون اغراق محقق شده است. در این برنامه اعلام کرده بودم که می‌خواهم مرجعیت فرهنگی ـ هنری به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگردد یا درباره عدالت فرهنگی، مردمی‌سازی فرهنگی و هنری و اقتصاد فرهنگ و هنر صحبت کرده بودم. در همین حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر ما کار را ۱۴۰۰ شروع کردیم که سهم فرهنگ از بودجه کشور حدود یک درصد بود اما الان نزدیک به ۲.۹ درصد شده است که اتفاق مهمی است.»
وی درباره لزوم شفاف‌سازی برای رسانه‌ها، تأکید کرد: «برای اولین بار گفتیم براساس تبصره ۹ بند «ه»، شرکت‌ها و بانک‌های دولتی موظف هستند یک درصد از هزینه‌هایشان را به حوزه فرهنگ و هنر اختصاص بدهند. گفتیم صف هم نکشند مقابل مراکز اقتصادی؛ ضمن اینکه گفتیم که ۵۰ درصدش را به صندوق هنر واریز می‌کنید و ما به طرح‌هایمان می‌دهیم و یک کارگروه هم گذاشتیم و بسیار شفاف آیین‌نامه‌اش را در دولت تصویب کردیم که مجلس شورای اسلامی یک اشکال جزئی گرفت و آن هم حل شد و کار شروع شده است. بله اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر به طرز شگفت‌انگیزی 20 ـ 10 برابر شده است. ما همه اینها را اعلام می‌کنیم.»
وی درباره وضعیت شبکه نمایش خانگی و تعامل وزارت ارشاد با صداوسیما نیز گفت: «من وقتی به وزارت فرهنگ آمدم، آقای حسین انتظامی که از دوستان قدیمی بنده هستند، گفتند ما این کار را از مدتی قبل تعطیل کرده‌ایم. گاهی اوقات شنیده‌ام که برخی‌ها می‌گویند این (شبکه نمایش خانگی) را داد و رفت. این در حالی است که موضوع شبکه نمایش خانگی در ارشاد از اواخر دولت قبل تعطیل شده بود و حتی مؤسسه‌اش را در سازمان سینمایی منحل کرده بودند. من که آمدم با این موضوع درگیر بودم و حتی خدمت رهبر عزیز انقلاب هم نامه‌ای نوشتم و توضیح دادم. ایشان هم با لطف و بزرگواری که دارند جلسه‌ای را در دفترشان تشکیل دادند و ما حرف‌هایمان را زدیم و این مسیر تعاملی شروع شد و پیش رفت و امروز ما به یک تقسیم کار رسیده‌ایم.»

در حوزه خدمتگزاری به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هیچ مرزی نداریم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به اکران فیلم‌ها گفت: «حدود بالای ۱۰۰ فیلم در صف اکران و نمایش داریم. بارها اعلام کرده‌ام که به واسطه تخلف یک نفر، یک فیلم یا یک مجموعه نمایشی نباید آسیب ببیند. تهیه‌کننده‌ای که ۲۰ یا ۳۰ میلیارد تومان برای کارش هزینه کرده است چه گناهی دارد؛ به عنوان مثال فیلم «گشت ارشاد ۳» در حالی که مشکل داشت ما مجوزش را صادر کردیم. ما از این نمونه آثار زیاد داریم. الان هم برخی از فیلم‌ها به همین شکل هستند. از همان روز اولی که آمدم، گفتم قانون و حجاب که آن ‌هم جزو قانون است، جزو خط قرمزهای ماست و خواهش کردم بارها حتی افرادی که دچار تخطی شده‌اند، برگردند. معتقدم هزاران هزار چهره فرهنگی و هنری نباید به‌خاطر کار چند نفر، زندگی و رزق و روزی‌شان دچار مشکل شود.»وی افزود: «فعالیت‌های موسیقایی هم در این مدت به ناگهان تعطیل شد. خب چه کسی ضرر کرد؟ نوروز سال گذشته، ۴۰۰ هزار نفر در کشورهای اطراف ایران برای اجراهای صحنه‌ای رفته بودند. امسال ما این فضا را مدیریت کردیم و یک میلیون نفر در همین کشورمان ایران در همین دوره به اجراهای صحنه‌ای رفتند و این چرخ چرخید. بنابراین من معتقد هستم در حوزه فرهنگ و هنر ما باید با حداقل کار سلبی روبه‌رو باشیم. شما فیلم فسیل را نگاه کنید. آخرین فیلم پرفروش یک سال و نیم قبل است که ۵۸ میلیارد تومان فروش رفته است. الان سینماتیکت را بزنید، بالای ۲۳۰ میلیارد تومان فروخته است. من نمی‌دانم رونق فرهنگ و هنر چیست. گاه می‌بینم دوستان نقدهای نادرست انجام می‌دهند، وگرنه نقد باعث رشد است.  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اکران نشدن برخی آثار سینمایی و پخش غیرقانونی فیلم «تفریق»، خاطرنشان کرد: از این آثار، برخی‌ها خودشان الان متقاضی اکران و نمایش نیستند. نکته بعدی اینکه آقای خزایی از لبنان به من پیامک دادند و گفتند این فیلم گویا قاچاق شده است. این فیلم الان در اختیار ما نیست قبل از نمایش، بلکه در اختیار خود تهیه‌کننده است؛ یعنی اصلاً در اختیار سازمان سینمایی وزارت فرهنگ نیست که منتشرش کنیم.

الان برخی بازیگران ضدانقلاب شده‌اند اما کارهایشان در حال پخش است
وی سپس اظهار کرد: در شبکه نمایش خانگی هم درست است که سریال‌ها در اختیار ما نیست، اما به هر حال مسئولیت کلان حوزه فرهنگ و هنر را ما سیاست‌گذاری و مدیریت می‌کنیم. خود صداوسیما، ساترا و همه اعضا مجموعه‌ای هستند که مسئولیت همه با وزارت ارشاد است و آنجا تدابیر کلان حوزه نمایشی مشخص می‌شود. در آنجا هم تأکیدمان همین بوده است. مجموعه‌هایی هم که الان برخی بازیگرانشان در خارج از کشور تبدیل به اپوزیسیون ضدانقلاب شده‌اند کارهایشان در حال پخش است و منعی برای آنها نداریم.
اسماعیلی در پاسخ به پرسشی درباره احکام صادره برای هنرمندان، توضیح داد: «این احکام صادره برای دستگاه قضایی است و با تشخیص قاضی صورت می‌گیرد. نه من که رئیس قوه قضائیه هم نمی‌تواند به قاضی بگوید چه حکمی صادر کند؛ اما ما پیگیری می‌کنیم. برخی از احکامی هم که قبلاً صادر شده بود و حاشیه‌هایی ایجاد کرده بود، دوستان پیگیری کردند. تلاش می‌کنیم که حداکثر همکاری را داشته باشیم. علی‌رغم بی‌مهری‌هایی که برخی از چهره‌های هنری نسبت به مردم و آرمان‌های مردم داشتند، ما تلاش کردیم اتفاقی نیفتد که جامعه هنری رنجیده شود و تا حد امکان تلاش ما بر تخفیف کارها بوده است.»

 

بــــرش

عیادت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از نریمان پناهی
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه پنجشنبه همزمان با آخرین روز ماه محرم با حضور در بیمارستان محل بستری نریمان پناهی، مداح سرشناس کشورمان، از او عیادت کرد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار گفت:«به شما علاقه و ارادت دارم و شما را خادم صدیق امام حسین(ع) می‌دانم. سال‌ها در این عرصه زحمت کشیدید و دل‌های مردم را به امام حسین(ع) گره زدید.» اسماعیلی با اشاره به اینکه در یکی از صوت‌های آقای پناهی شنیده بودم که می‌گفت روز عاشورا باید کربلا رفت، گفت:«من چند سالی است که به این توصیه گوش داده و روز عاشورا به کربلا می‌روم. ان‌شاء‌الله خداوند صحت و سلامتی کامل به این مداح کشورمان عطا کند.» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین وعده داد در اولین مراسم هیأت مکتب‌الحسین(ع) بعد از بهبودی نریمان پناهی شرکت کند.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و نه
 - شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و نه - ۲۸ مرداد ۱۴۰۲